reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

To widzę że mamy podobnie. Ja poczekam jeszcze tydzień, zrobię testa i najwyżej pójdę do gina. Daj znać jaki wynik

Haha, mój jak usłyszał że chce kupić Wiki monitor oddechu to warczal, mówił że zdziwiam i że po co mi to i będę kasę wydawać. Powiedziałam że mój spokojny sen jest warty te 420zl [emoji14] kupiłam. Po tygodniu mąż mówi że nie wyobraża sobie bez tego żyć :D także tak to już z facetami jest [emoji14]

2% to nie tragedia, jeśli ma dużo tych plemników to spoko :) na witaminach się nie znam więc nie pomogę

Polecam monitor oddechu :) spokój ducha ;)
No widzisz, ja żałuję że nie kupiłam tego monitora oddechu. Mój sen przez to cierpiał [emoji23][emoji85] Jakbym planowała 3 to na pewno znalazłoby się to w wyprawce [emoji4]

reklama
O taki, na olx używany znalazłam [emoji846]
Ja jak znalazłam to serduszko to aż energii dostałam [emoji1787]Zobacz załącznik 1133688
Kupiłam identyczny :) ja znalazłam na nim tętno małej jakos w 11tc :) teraz już nie używam bo 30tc to ruchy są więc nie ma potrzeby ale ten strach pewnie Ci zostanie do końca. Teraz byłam na wyjeździe kilka dni i mała się słabo ruszała to już miałam panikę alw tylko wróciliśmy do domu i zaraz szaleństwo w brzuchu :) widocznie nie lubi opuszczać domu ;p

To widzę że mamy podobnie. Ja poczekam jeszcze tydzień, zrobię testa i najwyżej pójdę do gina. Daj znać jaki wynik

Haha, mój jak usłyszał że chce kupić Wiki monitor oddechu to warczal, mówił że zdziwiam i że po co mi to i będę kasę wydawać. Powiedziałam że mój spokojny sen jest warty te 420zl :p kupiłam. Po tygodniu mąż mówi że nie wyobraża sobie bez tego żyć :D także tak to już z facetami jest :p

2% to nie tragedia, jeśli ma dużo tych plemników to spoko :) na witaminach się nie znam więc nie pomogę

Polecam monitor oddechu :) spokój ducha ;)
Na szczęście plemników ma sporo (320mln A w 1ml 100mln) ruchomośc (72%) jest ok. Tylko czy i kiedy będzie zdrowa ciąża? Podlamalam się...

Kupiłam identyczny :) ja znalazłam na nim tętno małej jakos w 11tc :) teraz już nie używam bo 30tc to ruchy są więc nie ma potrzeby ale ten strach pewnie Ci zostanie do końca. Teraz byłam na wyjeździe kilka dni i mała się słabo ruszała to już miałam panikę alw tylko wróciliśmy do domu i zaraz szaleństwo w brzuchu :) widocznie nie lubi opuszczać domu ;p
Ja trochę szukałam tego tętna bo nie wiedziałam do końca jakiego dźwięku szukać ale jak znalazłam to wiedziałam że to to [emoji16]
No ja kilka dni chodziłam zestresowana czy wszystko jest ok.. [emoji87]

U nas wieść o bobasku się zarwz rozejdzie bo kilku osobom powiedzieliśmy z rodziny [emoji1787]
Brat wczoraj przyjechał i mówi że jak coś to mają rzeczy po małym [emoji16]

Haha, nieźle ;)

Dzięki ;)

Masakra, jakby nie mogli zadzwonić wcześniej.... no chyba że.lekarka od dziś dopiero na l4, to tego nie przeskoczysz. Dobrze że chociaż badania wam zrobią, A macie jakiś następny termin?
Przepraszam musiałam ominąć twój post. Dopiero teraz przeczytałam.

Tak od razu się rejestrowałam i termin mamy na 8.07 na 9.30 ale muszę jeszcze pojechać do swojego gin na początku lipca po nowe 2 skierowania do kliniki bo tamte stracą ważność.

Na szczęście plemników ma sporo (320mln A w 1ml 100mln) ruchomośc (72%) jest ok. Tylko czy i kiedy będzie zdrowa ciąża? Podlamalam się...
Będzie, będzie, spokojnie ;) mój też nie miał szału bo chyba 4%, A Udało się ;)

Przepraszam musiałam ominąć twój post. Dopiero teraz przeczytałam.

Tak od razu się rejestrowałam i termin mamy na 8.07 na 9.30 ale muszę jeszcze pojechać do swojego gin na początku lipca po nowe 2 skierowania do kliniki bo tamte stracą ważność.
Spokojnie. No to 3 tygodnie Jeszcze, zleci. A to nie macie tak że jak już zaczniecie leczenie w klinice to skierowanie już nie jet konieczne? Czy jak?

Będzie, będzie, spokojnie ;) mój też nie miał szału bo chyba 4%, A Udało się ;)

Spokojnie. No to 3 tygodnie Jeszcze, zleci. A to nie macie tak że jak już zaczniecie leczenie w klinice to skierowanie już nie jet konieczne? Czy jak?
Niestety nie. U nas jest tak, że co 3 miesiące trzeba nowe skierowanie donieść.

Mogła być wizyta w przyszłym tygodniu ale nie damy tak co chwilę jeździć ponieważ mam w jedną stronę prawie 100km plus czas na dojście do Kliniki. Ale chociaż będę się starała żeby co najmniej 2 wizyty w miesiącu będą.

Hej, hej... czy Wasi mężowie / partnerzy mieli robione badanie nasienia?
Mąż dziś robił i wszystko pięknie, poza morfologią - min. 4%, u niego 2%. Największe odchylenia są w główce i wstawce. Co z tym robić? Macie jakąś wiedzę w temacie?
W środę dostaniemy wyniki fragmentacji.
Mój mąż miał 1% i zaszłam w ciążę. Ale brał mnóstwo supli, miał powtórzyć badanie i w międzyczasie zaszłam w ciążę [emoji3526]

Mój mąż miał 1% i zaszłam w ciążę. Ale brał mnóstwo supli, miał powtórzyć badanie i w międzyczasie zaszłam w ciążę [emoji3526]
W piątek idziemy do mojej gin. Mi dietetyczka dała zielone światło, więc lekarka może też się przychyli do tego i dostanę heparynę i ruszymy. Pytanie co dalej z mężem. Wiemy, że ma żylaki, ale boi się operacji, a poza tym nie wiem czy to konieczne... to spora ingerencja. Jesteśmy otwarci na inseminację. Zobaczymy co powie gin w piątek.

A jak pomyślę sobie o naszym pierwszym synu... począł się na zasadzie "to co, chcesz? chcę" i podjeliśmy taką tylko jedną próbę, bez testów owu, bez kalendarzyka, nie dbaliśmy o dietę i styl życia i bach! złoty strzał... tym bardziej doceniam, że się nam udało przez pryzmat tego co teraz przechodzimy. Nie miałam tak złego roku w swoim życiu jak ten.

reklama
Dopiero diagnostyka wrzuciła wynik. Oczywiście beta poniżej 0,2. Nie było jak dla mnie innej opcji. Na 24go położna wcisnęła mnie do ginki. I znów się zacznie ględzenie, że może już przekwitam, że moja waga itp. itd. Ech jak ja to uwielbiam 😉
Tobie sama nie wiem czego życzyć? Czy wysokiej bety czy może szybkiego pojawienia się @. W każdym bądź razie powodzenia Kochana!

Do góry