• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej ! Nie wiem czy słyszałyście (ja się dowiedziałam od taty mojego), ze weszla ustawa Ciaza+ i jest wykaz lekow refundowanych. W tym euthyrox, duohaston,m luteina i.....heoaryna(neopren tez). Jestem w szoku. Majątek wydałam na clexane w ciazy. 🤦‍♀️ słyszałyście l tym? Ktoras z was lorzysta?

reklama
Właśnie się zastanawiam bo w sumie bez sensu jakby tylko refundowane były te z podstawą do przyjmowania bo przecież jeśli ktoś mial potwierdzone ze musi przyjmować heparyne w ciąży to i tak miał refundację i zamiast 80 zł płacil 8 zł

Właśnie się zastanawiam bo w sumie bez sensu jakby tylko refundowane były te z podstawą do przyjmowania bo przecież jeśli ktoś mial potwierdzone ze musi przyjmować heparyne w ciąży to i tak miał refundację i zamiast 80 zł płacil 8 zł

Tylko one mają być chyba darmowe czyli refundacja 100 % luteina i duphaston nie były refundowane tylko 100% płatne

reklama

Nie jest bez sensu. Leki na których recepcie będzie kod C będą w pełni darmowe. A co do pytania czy musisz mieć zaświadczenie że potrzebujesz lek, to przecież jeśli byś nie potrzebowała to lekarz nie wystawi recepty, to przecież logiczne. Jeśli w ciąży potrzebujesz leku, to lekarz wystawia recepte refundowana, wtedy idziesz do apteki i dostajesz lek za.darmo

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry