• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Koleżanka miała sn i mąż normalnie dostał na nią 2 tygodnie opieki. Jeśli gin w szpitalu takiej opieki nie wpisze, to zawsze można iść do rodzinnego żeby on wypisal :)

Ale może mieć facet i kobieta w tym samym czasie macierzyński?
O Boże dziewczyny przepraszam za wprowadzenie w błąd! Ja byłam w szpitalu pytać o ta opiekę, ale mi powiedzieli ze teraz ja mam na dziecko macierzyński wiec opieki tata na dziecko wziąć nie może, a ja się czuje dobrze żeby dostał na mnie. Mąż poszedł do rodzinnego, która z miejsca mu wypisała 😅 teraz roki mi tym wpisem przypomniałaś 🤭 wybaczcie, ale ja w tamtym okresie nie bardzo myślałam o takich rzeczach 🙈 wiem, ze mąż był ze mna w domu ponad miesiąc łącznie :) bo jakiś zaległy urlop brał i tydzień tacierzynskiego (zostal mu jeszcze tydzień):)

reklama
Hmmm tego nie wiem. Bo ja nie wiadomo o co chodzi to zawsze o pieniądze. Nie wiem jak zus to wymyślił. Az zerknęłam w wujka Google i powiedział że można. 👍👍Zobacz załącznik 1184073
Piszesz o tacierzynskim czyli te 2 tygodnie które przysługują zawsze, A nie o 3 miesiącach :p

O Boże dziewczyny przepraszam za wprowadzenie w błąd! Ja byłam w szpitalu pytać o ta opiekę, ale mi powiedzieli ze teraz ja mam na dziecko macierzyński wiec opieki tata na dziecko wziąć nie może, a ja się czuje dobrze żeby dostał na mnie. Mąż poszedł do rodzinnego, która z miejsca mu wypisała 😅 teraz roki mi tym wpisem przypomniałaś 🤭 wybaczcie, ale ja w tamtym okresie nie bardzo myślałam o takich rzeczach 🙈 wiem, ze mąż był ze mna w domu ponad miesiąc łącznie :) bo jakiś zaległy urlop brał i tydzień tacierzynskiego (zostal mu jeszcze tydzień):)
Mój też siedział prawie 5tygodni bo 2tiyg opieki, 2 tyg tacierzynski, 2 dni opieki A że to święta jeszcze wypadły to się udało 5 tygodni :)

Dzięki dziewczyny za informację [emoji846]
Czyli po porodzie w szpitalu mogę pytać o te l4 dla męża tak? Bo mój gin powiedział że on nie wystawia, ewentualnie rodzinny..

Maz planuje jak najdłużej z nami w domu być [emoji85]

Wczoraj tak mi głowa pękała cały wieczór, myślałam, ze umrę. Do tego było mi niedobrze ;( wzięłam Apap, bo to paracetamol i czytałam, ze w ostateczności można. Macie jakieś swoje sposoby na ból głowy?

@roki_1991 to u nas właśnie tak jest ze rodzinny wypisuje opiekę bo szpital się boi 🙂
@mohaaa u mnie pomagają zimne okłady i związanie np chustką głowy. Ja najprawdopodobniej mam migrenę i cieszyłam się jak byłam w ciąży bo wtedy ani razu nie bolała mnie głowa. A tylko urodziłam i bóle wróciły...
@Charlotte21 są 3 miesiące ale tacierzynskiego. Matka wraca do pracy a ojciec wykorzystuje dalsza część macierzyńskiego

reklama
@roki_1991 to u nas właśnie tak jest ze rodzinny wypisuje opiekę bo szpital się boi 🙂
@mohaaa u mnie pomagają zimne okłady i związanie np chustką głowy. Ja najprawdopodobniej mam migrenę i cieszyłam się jak byłam w ciąży bo wtedy ani razu nie bolała mnie głowa. A tylko urodziłam i bóle wróciły...
@Charlotte21 są 3 miesiące ale tacierzynskiego. Matka wraca do pracy a ojciec wykorzystuje dalsza część macierzyńskiego
No właśnie... ja chyba tez mam migrenę. Ostatnie kilka miesięcy przed każda miesiączka nie byłam w stanie normalnie funkcjonować, tabletki nie pomagały...

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry