roki_1991
Fanka BB :)
Antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe igg i igm, przeciwciala przeciwko beta2glikoproteinie igg i igma jakie badania jeszcze warto zrobic aby wykluczyc/potwierdzic zespol?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Antykoagulant tocznia, przeciwciala antykariolipinowe igg i igm, przeciwciala przeciwko beta2glikoproteinie igg i igma jakie badania jeszcze warto zrobic aby wykluczyc/potwierdzic zespol?
nie zrobilam tylko Antykoagulant toczniaAntykoagulant tocznia, przeciwciała antykardiolipinowe, przeciwciała beta 2 glikoproteinowe. Przeciwciała igg i igm. Te wszystkie badania trzeba zrobić.
nie zrobilam tylko Antykoagulant tocznia, pozostale sa w normie.
tak wykonalam usg, jest okej nie ma zadnych zmian - guzkow itd, jedynie jest nieznacznie powiekszona co wlasnie moze wskazywac na hashmito, co do krzepliwosci krwi rowniez zrobilam badania i wyszlam mi mutacja pai - 1 heteroygota, hematolog zlecil jedynie acard . i tutaj tez nie wiem , bo dziewczyna ma tak samo jak i ja i jej hematolog powiedzial, ze acard jest zbedny a heparyna od pozytywnego testu. Moj powiedzial, ze jedynie acard ( poza badaniem mutacji, wykonalam tez caly uklad krzepniecia krwi i bodajze bialo C i S - wyszly ok).
Mam tez mutacje MTHR wiec odkad wiem przyjmuje zmetylowany kwas foliowy i zmetylowany complex witamin z grupy B.![]()
A ty kochana @Carry88 na jakim etapie starań jesteś?To warto zrobic przy zespole jeden czynnik już na niego wskazuje. Wtedy heparyna obowiązkowo.
gratulacje <3Nie ma co tak napierać na heparyne. Ja mam pai hetero i biorę tylko acard. Poronienie w maju, dzisiaj 16 tc ciąży na acardzie 75 i nic się nie dzieje.
Wiesz co, po wczorajszym twoim poście dot metforminy tak się zastanawiam czy to nie był powód poronienia u mnie. Czy to da radę sprawdzić?Nie ma co tak napierać na heparyne. Ja mam pai hetero i biorę tylko acard. Poronienie w maju, dzisiaj 16 tc ciąży na acardzie 75 i nic się nie dzieje.
Trzymam kciuki. Nie wiem, gdzie teraz piszesz ale dawaj znać chociaż w tym wątku, bo kibicuję Ci mocnoA dziękuję, że pytasz.W toku teraz jestem pierwszy cykl na stymulacji jutro monitoring mam wlasnie żeby zobaczyc czy są ładne pęcherzyki
![]()
Trzymam kciuki. Nie wiem, gdzie teraz piszesz ale dawaj znać chociaż w tym wątku, bo kibicuję Ci mocno![]()