K
Katijah
Gość
Ja nie widziałam,oni tym bardziejNic na ekranie nie pulsowało?
Zabilabym tych fachowców...
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Ja nie widziałam,oni tym bardziejNic na ekranie nie pulsowało?
Zabilabym tych fachowców...
U nas właśnie tak było, wyginanie do tyłu. Patrzył w jedno miejsce, zaciskał piąstkiDziewczyny ja mam pytanie o wzmożone napięcie mięśniowe u dzieci? Czym to się objawia?
Ja ostatnio zauważyłam u mojej córki bardzo mocne prężenie się, wyginanie główki i kręgosłupa do tyłu w łuk, przeprostowuje nóżki i rączki. Do tego jest cały czas niespokojna, płaczliwa i nie śpi za dużo. Czy to może byc to?
Ja nie widziałam,oni tym bardziej![]()
U nas właśnie tak było, wyginanie do tyłu. Patrzył w jedno miejsce, zaciskał piąstki
Ja jestem już kłębkiem nerwów. Nie rozumiem jak jeden lekarz jest pewien na 100 % że serca stanęły a dwaj inni w tym mój nie wiedzą co widząPrzecież to jest tak absurdalne, że aż szkoda gadać.
W tym wszystkim bardzo mi ciebie szkoda, bo ten czas jest tylko niepotrzebnie wydłużony![]()
I jak sobie z tym poradziliście?
To może być wzmożone napięcie mięśniowe. Prawidłowa pielęgnacja na poczatek powinna wystarczyć. Tu neurolog, ale dobry, podobnie fizjoterapeuta. I zacznij od metody ndt bobath. Vojte zostaw na ostateczność. Zwróć jednak uwagę, bo takie prężenie, niespokojne dziecko, wyginanie w literę c do tyłu plecaków i odchylanie główki to również syndrom ... Znajdę nazwę i wpisze. Pojawia się również przy refluksie i wcale nie musi oznaczać wzmożonego napięcia. Jak dziecko ma wzmożone napięcie to leży jak kłoda, proste rączki i nóżki. Nie zginą ich nawet kiedy jest spokojne. Stąd polecam dobrego terapeutę, by za szybko nie włożyli ci dziecka w schemat.Dziewczyny ja mam pytanie o wzmożone napięcie mięśniowe u dzieci? Czym to się objawia?
Ja ostatnio zauważyłam u mojej córki bardzo mocne prężenie się, wyginanie główki i kręgosłupa do tyłu w łuk, przeprostowuje nóżki i rączki. Do tego jest cały czas niespokojna, płaczliwa i nie śpi za dużo. Czy to może byc to?