reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Czy zaleca się wtedy leżenie? Lekarz dzisiaj nie dał mi zaleceń żadnych.
Ciężko stwierdzić, ja bym leżała. Są dziewczyny które leżą i tak krwawią, a moja znajoma miała krwiaki, coś plamila, ale chodziła do pracy itp i nic się nie stało.
Dla własnego spokoju bym za wiele nie robiła, leżała głównie w pieleszach. Ja krwawiłam, ale nie miałam krwiaka, brak zaleceń, ale leżałam cały pierwszy trymestr, nie wiem czy to coś dało, ale przynajmniej byłam spokojniejsza.

Dziewczyny- jestem w 7+6. Dziś na badaniu pokazał się krwiak. Nie mam plamień ani krwawienia. Nie byłam u mojego lekarza tylko zakładałam kartę ciąży w luxmedzie żeby badania krwi robić za darmo.

Oprócz oszczędnego trybu życia mogę zrobić coś jeszcze? Ten lekarz z dziś nic mi nie mówił a mój gin dopiero 5 marca. Jakie miałyście zalecenia przy krwiaku? @Nadzieja_31 może coś podpowiesz? Mam się martwić ? Mówił dziś też że dość dużo jest płynu owodniowego.
W pierwszej ciąży miałam krwiaka, wchłonął się po jakimś czasie. Miałam luteinę dopochwowo i oszczędzający tryb życia.

Dziewczyny- jestem w 7+6. Dziś na badaniu pokazał się krwiak. Nie mam plamień ani krwawienia. Nie byłam u mojego lekarza tylko zakładałam kartę ciąży w luxmedzie żeby badania krwi robić za darmo.

Oprócz oszczędnego trybu życia mogę zrobić coś jeszcze? Ten lekarz z dziś nic mi nie mówił a mój gin dopiero 5 marca. Jakie miałyście zalecenia przy krwiaku? @Nadzieja_31 może coś podpowiesz? Mam się martwić ? Mówił dziś też że dość dużo jest płynu owodniowego.
Ja przy krwiaki dostałam zalecenia leżenia i oszczędzania się. Wstawałam tylko do WC i po jedzenie. Do tego brałam Duphaston 3x1 później do tego magnez początkowo 2x1, potem 3x1. U mnie na początku cześć krwiaków się opróżniła a część została, wylew krwi wewnątrz był według lekarzy bardzo duży. Jeden w szpitalu podczas USG powiedział, że jego zdaniem ciąża się nie utrzyma,a nawet jeśli to może się nieprawidłowo rozwijać wtedy byłam w 10tc. Przy mocnym reżimie leżenia krwiaki z czasem zaczęły się wchłaniać ale to było dopiero ok. 14-15tc, pod koniec roku krwiak pękł i się opróżnił w większości. Dopiero ok. 18tc przestałam zupełnie plamić i dowiedziałam się, że mój synek to niesamowity wojownik bo przetrwał to wszystko. Ty nie krwawisz i nie plamisz to dobrze. Jeśli masz możliwość to leż i oszczędzaj się, mój gin mówił, że najważniejsze żeby wielkość dziecka była większa niż krwiak to wtedy szanse znacznie wzrastają. Powinien się z czasem zacząć wchłaniać. W żadnym wypadku nic nie dźwigaj i nie przemęczaj się, włącz pozytywne myślenie i będzie dobrze. Ja jestem przykładem na to, że nawet po najgorszym sztormie wychodzi słońce. Trzymam kciuki za Was🤞🙂

reklama

Ja dowiedziałam się o krwiaku na prenatalnych. Oszczedny tryb życia. Ja kilka dni poleżałam. 👍

Do góry