• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Chodzi o te testy na trombofilie? A zespół antyfosfolipidowy już w laboratorium I tez do 6 tygodni najlepiej wykonać?

Załączniki

• 249A4725-F29C-4264-AFB7-33C3D6669789.png
    249A4725-F29C-4264-AFB7-33C3D6669789.png
    135,5 KB · Wyświetleń: 116
reklama
Musze jeszcze podpytać Was o owulację 🙈 za dużo myślę ale ... Tak jak pisałam ,byłam wczoraj u jakiegoś przypadkowego lekarza na USG tylko po to żeby sprawdził czy była już owu ponieważ mam brać duphaston po owulacji .
No i ten lekarz wyjątkowo niepewnie mówił o tej owulacji oraz że jest ślad płynu w zatoce douglasa (moja gin do której chodzę na monitoring nigdy o tym nie mówiła ), ten nie wspomniał nic o ciałku żółtym.
Czy to może oznaczać że jestem świeżo po owulacji ponieważ jest ten płyn i nie ma jeszcze ciałka żółtego? Nie wiem czy go nie ma czy o tym nie wspomniał.
To był mój 20dc, ostatnia owu miałam chyba 17dc ale to jest różnie bo po poronieniach nie mam już tak regularnych cykli.

Byłam na wizycie w 11dc nie u swojego lekarza bo terminów nie było i lekarka stwierdziła że w prawym jajniku są jakieś 4 pęcherzyki ale raczej żaden się nie szykuje... Wydaje mi się że mogło być za szybko bo cykle mam ok 31dni a ostatni aż ponad 40 więc może za szybko żeby rosły. Wczoraj z ciekawości zrobiłam test owu i jakąś cienka druga kreska była ale ledwo widoczna. Nie nastawiam się że będzie, wolę się później zdziwić niż teraz nakręcać. Jutro mam wizytę u mojego gina i zobaczę co mi powie. Ale przez kilka dni mnie jajnik kłuł.
No mogło być za szybko jak masz cykle 31 dniowe. A testy najlepiej robić przez kilka dni plus mierzyć temperaturę cały cykl. co do kłucia w jajniku, mnie raz kłuje raz nie kłuje. W tym cyklu co zaszłam w ogóle nie klulo. Także nic straconego. Dużo tu dziewczyn jest co już cykl spisało na straty... A tu ciąża 😊
Musze jeszcze podpytać Was o owulację 🙈 za dużo myślę ale ... Tak jak pisałam ,byłam wczoraj u jakiegoś przypadkowego lekarza na USG tylko po to żeby sprawdził czy była już owu ponieważ mam brać duphaston po owulacji .
No i ten lekarz wyjątkowo niepewnie mówił o tej owulacji oraz że jest ślad płynu w zatoce douglasa (moja gin do której chodzę na monitoring nigdy o tym nie mówiła ), ten nie wspomniał nic o ciałku żółtym.
Czy to może oznaczać że jestem świeżo po owulacji ponieważ jest ten płyn i nie ma jeszcze ciałka żółtego? Nie wiem czy go nie ma czy o tym nie wspomniał.
To był mój 20dc, ostatnia owu miałam chyba 17dc ale to jest różnie bo po poronieniach nie mam już tak regularnych cykli.
A na co bierzesz duphaston?
Teoretycznie jak jest płyn w zatoce Douglasa to owulacja była

@marsi89 biorę już duphaston po konsultacji z moją gin ale czuję że ten cykl nie jest normalny, czuje że coś jest nie tak z tą owulacja i jestem wkurzona że musiałam iść do jakiegoś przypadkowego lekarza, zapłacić i nic się nie dowiedzieć w tak prostej rzeczy z jaka poszłam , czyli czy była owulacja.

@witch84 właśnie u mnie chyba też tak nie było albo ta moja o tym nie mówiła. W każdym razie zadzwoniłam do niej to kazała się nie martwić i brać duphaston, za 10 HCG i albo kontynuować albo odstawić .
A czy myślisz że to ciałko żółte mogło się jeszcze nie wytworzyć ?
Też trochę w necie czytałam ale i tak nie wiem jak powinno być a jak jest.

reklama
Cześć☺️
Aktualnie mam 38 lat, pierwsza ciąża w wieku 34, od 32 skracanie szyjki, pessar, syn urodzony w terminie.
W zeszłym roku sierpień, poronienie w 10 tc, ciąża zatrzymała się na 6tc, bez łyżeczkowania. Dodatkowo wykryty krwiak( przy pierwszym USG w 6tc).
Tydzień temu 6 tc poronienie samoistne.
Byłam wczoraj na wizycie kontrolnej, muszę sprawdzić tsh- choć leczę się na niedoczynność tarczycy to może przyczyna leży w źle dostosowanej dawce, TSH po ostatnim poronieniu 2.6.
Dodatkowo po 12 tyg. Do zrobienia trombofilia wrodzona, przeciwciała dla kardiolipiny igg/ igm- i tu moje pytanie, szczerze zapomniałam o to zapytać lekarza, dlaczego dopiero po 12 tyg.? Na stronie testydna.pl jest informacja, że można zrobić odrazu po poronieniu. Robiliście te badania? Czy też czekaliście tyle czasu?
@roki_1991 już wszystko ładnie wytłumaczyła, zrób jak najszybciej te badania
@KatJak U mnie gin zawsze mówił. że w zatoce douglasa nie powinno być płynu. Ja bym to chyba skonsultowała. Z tego co w necie piszą, to jego niewielka ilość może być w czasie owulacji, ale u mnie nigdy tak nie było.
Mój gin jak widzi płyn w zatoce douglasa to mowi, że jestem po owu

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry