• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Cześć dziewczyny, byłam dziś u lekarza. Na twardnienie brzucha do luteiny dostałam dodatkowo Duphaston 3x1. Czy któraś z Was brała go po 30tc. Ufam mojemu lekarzowi ale wyczytałam, że może on wpływać na spodziectwo u chłopców i to mnie troszkę martwi 😕
Ja biorę nadal ;) dziś 30+4 ;)

Mam wynik dzisiejszej bety, przyrost znacznie spowolnił tylko 46%😥. W poniedziałek wynik byl 8685 a dzisiaj po 72h 15278.
Spokojnie, tak jak piszą dziewczyny, beta na tym etapie już rośnie znacznie wolniej. Myślę że na usg w poniedziałek wszystko będzie okej :)

Odebrałam dzisiaj wyniki histopatologiczny z łyżeczkowania, na którym mam wpisane ze komórek zarodka i pepowinowych nie stwierdzono. I to już? Nie badają próbki pod kątem innych zmian, polipów, gronkowców itp? Strasznie jestem zawiedziona bo miałam nadzieje, ze jakieś odpowiedzi może będą😞😞😞

@Paueczka91 Taki wynik nie potwierdza nawet, że ciąża była... Jakby był jakiś stan zapalny, to miałabyś to w wyniku. Ale sam hist-pat naprawdę niewiele najczęściej wnosi. Głównie służy sprawdzeniu czy nie zrobił się zaśniad.
Właśnie to samo chciałam napisac. Mi po pierwszym poronieniu wyszedł zasniad i lekarz właśnie mówił ze gdyby nie było zaśniadu to pewnie nic ciekawego byśmy się z hist-pat nie dowiedzieli 😕

Odebrałam dzisiaj wyniki histopatologiczny z łyżeczkowania, na którym mam wpisane ze komórek zarodka i pepowinowych nie stwierdzono. I to już? Nie badają próbki pod kątem innych zmian, polipów, gronkowców itp? Strasznie jestem zawiedziona bo miałam nadzieje, ze jakieś odpowiedzi może będą😞😞😞
No histopatologia zazwyczaj nic nie wnosi. Ja miałam akurat zapalenie błon płodowych i łożyska w wyniku histopatologicznym także mam przyczynę. Ale przeważnie opis świadczy tylko o poronieniu a nie przyczynie

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry