Tak, staramy się 'ustrzelić' owu. żeby wiedzieć kiedy transfer (najpewniej ok przyszłego wtorku). Mam powtórzyć badania w pt. Flo pokazuje mi owu jutro ale się niestety nie pokrywa.A w jakim celu robiłaś te badania w 12dc? Lekarz tak ci kazał?
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak, staramy się 'ustrzelić' owu. żeby wiedzieć kiedy transfer (najpewniej ok przyszłego wtorku). Mam powtórzyć badania w pt. Flo pokazuje mi owu jutro ale się niestety nie pokrywa.A w jakim celu robiłaś te badania w 12dc? Lekarz tak ci kazał?
Coraz więcej się właśnie mówi o tym, że jak w ciąży złapie się covid, to trzeba brać hepayne na rozrzedzenie krwi wlasnie
O których mutacjach piszesz? Samo mthfr? Na pewno lepiej jest się szczepić, gdy ma się uporządkowany organizm niż np. homocysteinę 12. Jeśli zaś chodzi o trombofilię, to wklejam link do rekomendacji heamtologicznych:Co w takim razie myślicie o szczepieniu się gdy ma się mutacje?? Bo ja się obawiam i wstrzymuje...
O których mutacjach piszesz? Samo mthfr? Na pewno lepiej jest się szczepić, gdy ma się uporządkowany organizm niż np. homocysteinę 12. Jeśli zaś chodzi o trombofilię, to wklejam link do rekomendacji heamtologicznych:
![]()
Aktualne stanowisko Sekcji ds. hemostazy Polskiego Towarzystwa Hematologów i Transfuzjologów w sprawie szczepionki przeciwko COVID-19 firmy AstraZeneca
Wszystko na temat szczepienia: działania, bezpieczeństwo oraz harmonogram szczepień. Baza wiedzy oraz cennych porad.szczepienia.pzh.gov.pl
Ja właśnie nie wiem, niedługo rusza już mój rocznik na zapisy na szczepionkę i niewiadomo co robićCo w takim razie myślicie o szczepieniu się gdy ma się mutacje?? Bo ja się obawiam i wstrzymuje...
Ja właśnie nie wiem, niedługo rusza już mój rocznik na zapisy na szczepionkę i niewiadomo co robići co powiedzieć ludziom czemu nie chce, bo przecież nie będę mówić ze planuje ciąże
![]()
Nie mam V Leiden, ale mam niedobre niektóre parametry krwi (białko S i LA). Ja zamierzam przed szczepieniem zrobić pełne badania krzepliwości i poprosić hematologa o zajęcie stanowiska ws. szczepienia oraz o rozpiskę, czy mam robić jakieś badania po szczepieniu.Ja mam mthfr, v-leiden i pai-1
Marika mam aps. Zaszczepiłam się, ale z tego względu wybrałam phizera. Z tego co pamiętam miałaś już problemy zakrzepowe. Warto byś porozmawiała z hematologiem co on o tym myśli. Statystycznie zakrzepy po antykoncepcji to ok 3%, po szczepieniu astra 0,5%. Więc niby spada ryzyko. No i zatory poszczepienne mają inną etiologię niż te do tej pory znane. Dlatego nie powinno się brać heparyny na własną rękę, bo można sobie bardziej zaszkodzić.Ja mam mthfr, v-leiden i pai-1
Marika mam aps. Zaszczepiłam się, ale z tego względu wybrałam phizera. Z tego co pamiętam miałaś już problemy zakrzepowe. Warto byś porozmawiała z hematologiem co on o tym myśli. Statystycznie zakrzepy po antykoncepcji to ok 3%, po szczepieniu astra 0,5%. Więc niby spada ryzyko. No i zatory poszczepienne mają inną etiologię niż te do tej pory znane. Dlatego nie powinno się brać heparyny na własną rękę, bo można sobie bardziej zaszkodzić.