olka11135
Fanka BB :)
I dobrze! Jedź bo cp jest niebezpieczna, wiem, że się boisz ale dasz radę, daj znać jak będziesz mogła co się dzieje. Trzymaj się!
Ja się nie boję. Nie chcę żeby żywe dzieci spędzały święta bez mamy
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
I dobrze! Jedź bo cp jest niebezpieczna, wiem, że się boisz ale dasz radę, daj znać jak będziesz mogła co się dzieje. Trzymaj się!
Tu jest temat gdzie są opisane nasze udane ciaze i ich leczenie, w tym moja (zaraz ci ja skopiuje)Czyli tak jak ja. Myślisz że za mała dawka była tego przyczyną ? Hmmm teraz takie gdybanieja pierwsza ciaza 6 lat temu bez leków bo ani nie wiedziałam że coś jest nie tak i wszystko przebiegało książkowo, druga ciąża poronienie w 5 miesiącu ale przez stan zaplany spowodowany tym wyrostkiem więc też te mutacje nie namieszały a teraz poronienie w 11 tyg. Ciąży bliźniaczej jednokosmowkowej jednoowodniowej więc trudnej sama w sobie ale jakby się przyczepić to tu cos te mutacje mogly namieszać bo dzieci obumarły.
No mi też wczoraj na wizycie powiedział że wykluczyłby poronienie przez te mutacje, ale jestem już tak przeorana w tym roku że mimo że kolejna ciąża bez leków skonczyla by się dobrze to on ryzykować nie będzie i jak będą dwie kreski to mam się do niego na wizytę umawiać i jak potwierdził ciążę to zaraz daje heparynę i acard. Ale czytałam że duzo lekarzy przy tych mutacjach nic nie zleca.
Cudowna wiadomość i świetnie że już jesteś spokojniejsza. Imię wybrane ?
Przykro mi kochana. Z jednej strony cię rozumiem, święta i człowiek chce je spędzić w domu. Z drugiej strony cp stanowi zagrożenie wiec lepiej być pod kontrolą w szpitalu
Ale różne sa te heparyny tak? Mój coś mówił o flexiparin, ty tu piszesz o clexan. Od czego to zależy jaką dają? Albo czym to się różni? A acard ile masz?
I jakie witaminy metylowane brałaś w ciąży tzn. z jakiej firmy ?
Nie jest powiedziane, że Cię nie wypisza. Jesli zrobią laparoskopie i nie będzie powiklan, to masz szanse wyjsc. Spędziłam 2 tygodnie na Wielkanoc w szpitalu. Dzieci miały 6,5 i 1,5 roku. Dały radę (był z nimi tato i babcie). Myślę, że z moim szlochaniem i lataniem do łazienki z powodu krwawienia byłoby gorzej. Hodowanie cp zaszkodzi Ci.Ja się nie boję. Nie chcę żeby żywe dzieci spędzały święta bez mamy
Clexane i fraxiparine to są oba leki z heparyna drobnoczasteczkowa, ale rozniace się dosłownie minimalnie między soba- decyzje podejmuje lekarz, ale nie wiem na jakiej podstawieCzyli tak jak ja. Myślisz że za mała dawka była tego przyczyną ? Hmmm teraz takie gdybanieja pierwsza ciaza 6 lat temu bez leków bo ani nie wiedziałam że coś jest nie tak i wszystko przebiegało książkowo, druga ciąża poronienie w 5 miesiącu ale przez stan zaplany spowodowany tym wyrostkiem więc też te mutacje nie namieszały a teraz poronienie w 11 tyg. Ciąży bliźniaczej jednokosmowkowej jednoowodniowej więc trudnej sama w sobie ale jakby się przyczepić to tu cos te mutacje mogly namieszać bo dzieci obumarły.
No mi też wczoraj na wizycie powiedział że wykluczyłby poronienie przez te mutacje, ale jestem już tak przeorana w tym roku że mimo że kolejna ciąża bez leków skonczyla by się dobrze to on ryzykować nie będzie i jak będą dwie kreski to mam się do niego na wizytę umawiać i jak potwierdził ciążę to zaraz daje heparynę i acard. Ale czytałam że duzo lekarzy przy tych mutacjach nic nie zleca.
Cudowna wiadomość i świetnie że już jesteś spokojniejsza. Imię wybrane ?
Przykro mi kochana. Z jednej strony cię rozumiem, święta i człowiek chce je spędzić w domu. Z drugiej strony cp stanowi zagrożenie wiec lepiej być pod kontrolą w szpitalu
Ale różne sa te heparyny tak? Mój coś mówił o flexiparin, ty tu piszesz o clexan. Od czego to zależy jaką dają? Albo czym to się różni? A acard ile masz?
I jakie witaminy metylowane brałaś w ciąży tzn. z jakiej firmy ?
Tu jest temat gdzie są opisane nasze udane ciaze i ich leczenie, w tym moja (zaraz ci ja skopiuje)
https://www.babyboom.pl/forum/temat...h-zakonczone-sukcesem-badania-przebieg.80388/
Tak heparyny są różne. Obecnie mega trudno dostępne z powodu covid. Clexan ma na pewno najlepsze strzykawki i najczęściej jest przepisywany a w ciazy refundowany
Kurde przykro miDziewczyny wiem, że zadam teraz najgłupsze pytanie w życiu. Jestem po usg i prawdopodobnie to ciąża pozamaciczna. Dostałam skierowanie do szpitala. Nic mnie nie boli. Cały czas tylko plamie. Czy ja musze juz dzisiaj iść do tego szpitala?
Czy mogę poczekać do soboty jeżeli nie będzie mnie nic boleć?