Tak, zgadza się, lekarz nie kazał jej robić.Nie widzę cytomegalii igg
Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Tak, zgadza się, lekarz nie kazał jej robić.Nie widzę cytomegalii igg
Trzymam bardzo kciuki!!!!! Cieszę sięDziewczyny, dziś pink płytkowy też lekko zabarwiony, ale nie mocniej niż wczoraj... muszę wyrwać się z pracy na betętrzymajcie kciuki
@aspekt który u Ciebie tydzień? Znasz płeć?
@sadness35 czyli będziemy obie jak dobrze pójdzie listopadówkami?
To też jest problem, bo organizm nie wie, jak rozkładać kalorie. Wybierz dobry catering, przejrzyj menu. Powodzenia!@Mamafasolki No to trzymam kciuki za betę!!
U mnie teraz bez diety pudełkowej się nie obędzie. Bo ja cały czas w niedoczasie jestem. I w zasadzie jem potem 2 posiłki dziennie - śniadanie i późny obiad/kolację. Czasem coś zamówię na dowóz do firmy,
No to nie wiadomo, czy kiedykolwiek chorowałas. W tej chwili nie chorujesz. Być może Twój lekarz uważa, że cmv wtórna jest też niebezpieczna i zamierza wysyłać Cię na badania przeciwciał IgM co kilka tygodni. Toxo IgM też będziesz musiała powtarzać co najmniej raz w trymestrze.Tak, zgadza się, lekarz nie kazał jej robić.
Rozumiem, dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienieNo to nie wiadomo, czy kiedykolwiek chorowałas. W tej chwili nie chorujesz. Być może Twój lekarz uważa, że cmv wtórna jest też niebezpieczna i zamierza wysyłać Cię na badania przeciwciał IgM co kilka tygodni. Toxo IgM też będziesz musiała powtarzać co najmniej raz w trymestrze.
Generalnie nie zapomnij o temacie cmv. Jeśli w II trymestrze lekarz wyśle Cię na powtórkę Toxo, ale cmv nie, to jednak dla własnego bezpieczeństwa zrób wtedy cmv w obu grupach IgM i IgG. Wielu ludzi chorowało na cmv (to jest takie grypopodobne w objawach), może Ty tez. Wszyscy moi lekarze uważali, że jak IgG +, to ciąża jest chroniona. Natomiast szanuje lekarzy, którzy nie są przekonani i wolą sprawdzać cmv na bieżąco. Gorzej jeśli Twojemu lekarzowi coś umknęło i faktycznie gdzieś się zarazisz pierwszy raz w życiu w ciąży.Rozumiem, dziękuję za wyczerpujące wyjaśnienie [emoji8][emoji173]
We wcześniejszej ciazy (poronienie 5t4d) miałam komplet robiony, wtszedl ok. Wiem, że to nie znaczy, że teraz jest dzięki temu jest bezpiecznie. W piątek na wizycie poproszę jeszcze jednak o skierowanie uzupełniające. Dziękuje za te informacje ❤Generalnie nie zapomnij o temacie cmv. Jeśli w II trymestrze lekarz wyśle Cię na powtórkę Toxo, ale cmv nie, to jednak dla własnego bezpieczeństwa zrób wtedy cmv w obu grupach IgM i IgG. Wielu ludzi chorowało na cmv (to jest takie grypopodobne w objawach), może Ty tez. Wszyscy moi lekarze uważali, że jak IgG +, to ciąża jest chroniona. Natomiast szanuje lekarzy, którzy nie są przekonani i wolą sprawdzać cmv na bieżąco. Gorzej jeśli Twojemu lekarzowi coś umknęło i faktycznie gdzieś się zarazisz pierwszy raz w życiu w ciąży.
Aspekt o co chodzi z tym lekarzem, że tak słabo wpływa na Twoje samopoczucie? Czy tylko mi się wydaje?Nie widzę cytomegalii igg
@Mamafasolki U mnie 12tc. Nie robiłam nipt więc nie znam płci, nawet nie prosiłam o wróżby z USG. Z pierwszym dzieckiem na tym etapie lekarz powiedział że chłopiec i się sprawdziło. Ale z drugim też że chłopiec a jest dziewczynka. Z trzecim tematu nie było, bo lekarz oglądał powikłanie ciąży, chociaż ja miałam wrażenie, że dziewczyna i się potwierdziło, ale nawet nie na połówkowych, bo na połówkowych ułożenie+mało wód nie pozwoliło ocenić dolnej części ciała, nawet sprawdzić, czy sa nogi. Teraz chciałam żeby jak najszybciej skończyło się to USG :/
Ale co to znaczy OK? Miałaś wtedy IgG dodatnie?We wcześniejszej ciazy (poronienie 5t4d) miałam komplet robiony, wtszedl ok. Wiem, że to nie znaczy, że teraz jest dzięki temu jest bezpiecznie. W piątek na wizycie poproszę jeszcze jednak o skierowanie uzupełniające. Dziękuje za te informacje [emoji173]
Ja z OM mam termin na 1.11Dziewczyny, dziś pink płytkowy też lekko zabarwiony, ale nie mocniej niż wczoraj... muszę wyrwać się z pracy na betętrzymajcie kciuki
@aspekt który u Ciebie tydzień? Znasz płeć?
@sadness35 czyli będziemy obie jak dobrze pójdzie listopadówkami?