• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Ja poroniłam dwa razy chodź od ostatniego minęło już trochę czasu ale strasznie się boje ze się historia powtórzy w środę idę do lekarza i na komplet badani i strasznie się boje
Strach chyba faktycznie będzie zawsze. Ja co prawda na prenatalnych usłyszałam, że moje dziecko jest zdrowe, ale i tak się boje co będzie dalej. I tak będzie chyba wyglądało od wizyty do wizyty ..

Ja niestety po 1 poronieniu, teraz czekam na werdykt 2. Nie wiedziałam , że jestem w ciąży i 1 ciąża stracona prawdopodobnie przez bardzo mocne leki na infekcje intymną. Po 9 miesiącach zaszłam w kolejną ciąże. Bardzo bałam się kolejnego poronienia. Mijały tygodnie i nie było znaków poronienia. Bardzo dużo czytałam i kolejna moja myśl to a co jeśli to ciąża obumarła. Moje czarne myśli się sprawdziły. Pierwsze USG wychodzi ciąża 6 tygodniowa i myśl, że może ciąża jest młodsza niż kalendarzykowo, może jakimś cudem mój regularny cykl przesunął się o tydzień. Po 2 tygodniach kolejne USG i dalej pokazuje, że to 6 miesiąc. Ginekolog robi dalej nadzieję i kazał przyjść za dwa tygodnie. Nie ma co robić swobie nadziei, znam swój cykl, czytam i wiem jak płód powinien rosnąc. Nauczyłam się z tego jedynie, że nie ma co się stresować na zapas, bo stresowałam się a i tak to się wydarzyło i w niczym to nie pomogło.

Czesc dziewczyny. W listopadzie mialam ciaze biochemiczna, teraz znow jestem w ciazy aktualnie 5+5 poki co wszystko jest ok, przyrosty bety prawidlowe, w 5+2 na usg bylo widac pecherzyk zoltkowy. Jestem obstawiona lekami od pozytywnego testu, utrogestan, duphaston i acard. Martwi mnie brak bolu brzucha, nic nie czuje, czy to jest normalne gdy przyjmuje sie progesteron?

Czesc dziewczyny. W listopadzie mialam ciaze biochemiczna, teraz znow jestem w ciazy aktualnie 5+5 poki co wszystko jest ok, przyrosty bety prawidlowe, w 5+2 na usg bylo widac pecherzyk zoltkowy. Jestem obstawiona lekami od pozytywnego testu, utrogestan, duphaston i acard. Martwi mnie brak bolu brzucha, nic nie czuje, czy to jest normalne gdy przyjmuje sie progesteron?
A czemu miałby Cię boleć?

reklama
Brak bólu brzucha na początku ciąży jest jak najbardziej normalny. A nawet uważam że jest to normalniejsze niż jakieś mocne bóle. Jestem teraz w drugiej ciąży i ani w pierwszej ani teraz nie miałam kompletnie żadnych bóli :) także trzeba się cieszyć że nie boli :)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry