Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
No nie wiem, szukałaś w necie? Masz ten LUF?Pęchęrzyki Graffa nie pękają
No to logiczne, że ta torbiel to niepęknięty pęcherzyk...Także nic nie pomotałaśNo nie wiem, szukałaś w necie? Masz ten LUF?
Olu, są leki na pękanie pęcherzyka, także może coś lekarzowi zasugerować?NO ja też szukam, to jest powiązane z PCO
Różne info:Olu, są leki na pękanie pęcherzyka, także może coś lekarzowi zasugerować?
Chodzi o Pregnyl
Forum GimblaZespół Luf to zespół niepękającego pęcherzyka. Przyczyną są najprawdopodobniej zawirowania hormonalne. Ja miałam stwierdzony LUF (pęcherzyk rósł, ale w odpowiednim momencie nie pękł i zrobił się z niego torbiel, który sobie rósł i rósł). Ja mam przekroczoną normę prolaktyny. Myślę, że to, to miało wpływ.
pozdrawiam
Staraliśmy się o dziecko od marca zeszłego roku. Mierzyłam temperaturę, prowadziłam obserwacje. Cykle były owulacyjne i bezowulacyjne. W październiku zrobiłam badanie na prolaktynę i przy max.25,0 miałam 30,1. Zaczęłam brać Bromergon, pół tabletki na noc. Dalej nic. W styczniu zaczęłam brać Clo (od 5 dc), dalej nic. W kolejnym cyklu był Clo(od 5dc) i Pregnyl. Pęcherzyki rosły i pękały. Dalej nic. Kolejny cykl Clo od 2dc bez Pregnylu, z wykresu temp. wynikało, że owu była. W tym samym cyklu poszliśmy przebadać męża i przy okazji zrobiliśmy inseminację 12 dc tuż przed skokiem temp. Nasienie męża idealne, mój śluz idealny, ale nic z tego nie wyszło. W kolejnym cyklu odstawiłam wszystkie leki. Zaszłam w ciążę. Najprawdopodobniej za bardzo chciałam to mnie zblokowało. Śmieję się teraz, że ta ciąża to wpadka, machnęłam ręką na ten cykl. Pewnie, że tak do końca nie byłam w stanie przestać o tym myśleć, ale zaprzestanie mierzenia temp., obserwacji śluzu, popijanie piwka i świetna zabawa z przyjaciółmi trochę mnie odstresowało.
niepękanie pęcherzyków (czyli LUF syndrom) a zespół policystycznych jajników(czyli PCOs) nie majš ze sobš nic wspólnego. To 2 różne schorzenia i inaczej się je leczy. W LUF powstaje pęcherzyk dominujšcy który ro�nie ale nie pęka tylko od razu przekształa się w ciałko żółte, a w PCOs nie mamy dominujšcego pęcherzyka tylko dużo małych na obwodzie jajnika z których żaden nie dojrzewa ani nie pęka. W LUF wszystkie po�rednie testy hormonalne wskazujš na zaistniałš owulacje (nawet testy owulacyjne sš pozytywne) a przy PCOs testy owu sš negatywne a poziomy hormonów także nie wskazujš na owulację.
Wiesz Olu, mi się wydaje, że potrzebujesz skutecznego leczenia przez specjalistę, a nie, żebyś sama musiała się domyślać, co Ci jest...Tylko że mi on pęka przy @. Tez doczytałam o pregnylu. KUrde ciekawe ile mi zajmie zajścię wogóle w ciążę. A lata lecą