• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Tzn. Nie wiem czy mam. Ale wtamtym miesiącu miałam nie peknięty pęcherzyk. A wtym jak byłam 26 maja u ginka to pęchęrzyk miałam gotowy żeby tylko pękł i żadnych torbieli. A 4 czerwca miałam już torbiel koło 50 mm. Teraz się zastanawiam czy to może znowu mi ten pęcherzyk nie pękł. Nie wiem chyba cos pomotałam.

Olu, są leki na pękanie pęcherzyka, także może coś lekarzowi zasugerować?

Chodzi o Pregnyl
Różne info:
Forum dermatologiczne
Zespół Luf to zespół niepękającego pęcherzyka. Przyczyną są najprawdopodobniej zawirowania hormonalne. Ja miałam stwierdzony LUF (pęcherzyk rósł, ale w odpowiednim momencie nie pękł i zrobił się z niego torbiel, który sobie rósł i rósł). Ja mam przekroczoną normę prolaktyny. Myślę, że to, to miało wpływ.
pozdrawiam
Forum Gimbla
Staraliśmy się o dziecko od marca zeszłego roku. Mierzyłam temperaturę, prowadziłam obserwacje. Cykle były owulacyjne i bezowulacyjne. W październiku zrobiłam badanie na prolaktynę i przy max.25,0 miałam 30,1. Zaczęłam brać Bromergon, pół tabletki na noc. Dalej nic. W styczniu zaczęłam brać Clo (od 5 dc), dalej nic. W kolejnym cyklu był Clo(od 5dc) i Pregnyl. Pęcherzyki rosły i pękały. Dalej nic. Kolejny cykl Clo od 2dc bez Pregnylu, z wykresu temp. wynikało, że owu była. W tym samym cyklu poszliśmy przebadać męża i przy okazji zrobiliśmy inseminację 12 dc tuż przed skokiem temp. Nasienie męża idealne, mój śluz idealny, ale nic z tego nie wyszło. W kolejnym cyklu odstawiłam wszystkie leki. Zaszłam w ciążę. Najprawdopodobniej za bardzo chciałam to mnie zblokowało. Śmieję się teraz, że ta ciąża to wpadka, machnęłam ręką na ten cykl. Pewnie, że tak do końca nie byłam w stanie przestać o tym myśleć, ale zaprzestanie mierzenia temp., obserwacji śluzu, popijanie piwka i świetna zabawa z przyjaciółmi trochę mnie odstresowało.

Forum npr
niepękanie pęcherzyków (czyli LUF syndrom) a zespół policystycznych jajników(czyli PCOs) nie majš ze sobš nic wspólnego. To 2 różne schorzenia i inaczej się je leczy. W LUF powstaje pęcherzyk dominujšcy który ro�nie ale nie pęka tylko od razu przekształa się w ciałko żółte, a w PCOs nie mamy dominujšcego pęcherzyka tylko dużo małych na obwodzie jajnika z których żaden nie dojrzewa ani nie pęka. W LUF wszystkie po�rednie testy hormonalne wskazujš na zaistniałš owulacje (nawet testy owulacyjne sš pozytywne) a przy PCOs testy owu sš negatywne a poziomy hormonów także nie wskazujš na owulację.

Ostatnia edycja:
reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry