• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny
Agatko lepiej żebym nie zaciążyła przez przypadek bo jeszcze nie zrobiłam powtórki z cytomegalii bo nie mam czasu, a w szpitalu ponoć pracuję :)
A jeśli chodzi o nudności czy wymioty wieczorne, to mnie właśnie najbardziej brały pod wieczór, dlatego współczuję ci, bo ja chodziłam wiecznie niewyspana przez to

Karolka tak jak napisałam w odskoczni, zmień lekarza !!!

u mnie dziewczyny nic nowego, tylko ciągle praca i praca
pozdrawiam was kochane i miłej nocki życzę

reklama
Agatko my wiemy ze Karola dorosła, ale się o nią martwimy. Co do nudności Ci nie pomogę , bo ja nie miałam wcale. Ale podobnież mogą i występować wieczorem. Trzymaj się po 3 misiącu podobnież przechodzą ;-)

Ilonka witaj. Miłego wieczorku

Just - nie wiem jaka jest twoja psychika. Ja również próbowałam mierzyć temperaturę. Ale chyba bardziej to szkodziło niż działało. I w sumie jak poszłan pierwszy raz do swojej gin. To kazała mi przestać mierzyć temp., że można się przez to choroby psychicznej nabawić i w sumie miała rację. Bo mierzenie temp. o 6.30 codziennie rano chyba do niczego nie prowadziło fajnego. :)

agatko my wiemy ze karola dorosła, ale się o nią martwimy. Co do nudności ci nie pomogę , bo ja nie miałam wcale. Ale podobnież mogą i występować wieczorem. Trzymaj się po 3 misiącu podobnież przechodzą ;-)

ilonka witaj. Miłego wieczorku
olcia dziekuje i wiem że się martwicie jutro pójdę do mojej gin bo to na pewno jest jakaś mała infekcja jeżeli ona mi powie że panikuje to ją chyba wyzwę i zmienię lekarza i taki będzie finał.

Just - nie wiem jaka jest twoja psychika. Ja również próbowałam mierzyć temperaturę. Ale chyba bardziej to szkodziło niż działało. I w sumie jak poszłan pierwszy raz do swojej gin. To kazała mi przestać mierzyć temp., że można się przez to choroby psychicznej nabawić i w sumie miała rację. Bo mierzenie temp. o 6.30 codziennie rano chyba do niczego nie prowadziło fajnego. :)
Moje wrodzone lenistwo pewnie spowoduje, że po tygodniu już mi się odechce tego mierzenia. Póki co to bardziej z ciekawości robię, czy w organizmie się wszystko unormowało po zabiegu i temperatura skacze jak powinna. Kiedyś w którymś cyklu mierzyłam i faktycznie w połowie był widoczny wzrost temp. Ale dzięki za uwagę, jak mi się to zacznie na mózg rzucać to każe dla męża termometr schować :-D

Dziewczynki wszystkie wstawiacie suwaczki dietne, może i ja wstawię. Jakoś sie powspieramy. Kurde bo tak samej to głupio;-)

karola wierzę że jutro już się wszystko uspokoii. I będzie dobrze. Miłych snów.

Olu Asiu wiem że chcecie dobrze ale jak mówicie Karola jest duża i zna podejście lekarzy u siebie a same wiemy że podejście jest jakie jest:baffled:

Wiktoria myślę że nie od zabobonów i przesądów zależy czyjeś życie czy śmierć. Myślę że nie my o tym decydujemy -jeśli by tak było -ten wątek by nie istniał. Jesteśmy tutaj i wierzymy. Nie ma tutaj słów "gdybym wiedziała to bym się nie zdecydowała" bo gdybym wiedziała... -i tak bym nie uwierzyła że stanie się coś złego. Życzę Ci wiary...

Kobietko
jak mija wieczór?

Kasikz
ja mam cudownego lekarza ale już kolejki są takie że 3 tyg wcześniej się muszę umawiać:szok: ale jest boski i uwaga -na kasę chorych w prywatnej klinice -teraz jest na urlopie do 2 września. Jest lekarzem ze św Zofii -radzę obrać takiego z najbliższego albo upatrzonego szpitala. Ja tam akurat mam najbliżej bo tłuc się kiedyś przez zakorkowaną wawę to można nie zdążyć:baffled:

Dziewczyny powinnam to pisać na kwietniówkach ale nie ma do kogo:baffled: znowu miałam napad. Co ja mam z tymi wieczorami:angry: miała tak któraś czy jestem wybryk natury -poranne nudności i atrakcje kumam ale wieczorno nocne?:confused: ciśnienie ok bo odpoczywam jak królowa:-)
Agatko 13x13, ja zawsze mdłości miałam wieczorne, a czasami całodzienne nawet, to wszystko norma!!

Witajcie dziewczyny ja leże dzisiaj jak placek:-(:-( bo dzisiaj mega mam upławy :-( i nie wiem co robić czy moze odstawić na dwa dni acard i sprawdzić czy to po tym bo się cholernie przestraszyłam.
z lekami to ty racej nie kombinuj :no::no::no::no::no:
Karola kochani wiem że sie martwisz. Ja bym nie odstawiała sama leków, a nie możes skontaktować się z jakimś lekarzem, jeszcze raz?Albo poprostu do szpitala pójść niech jeszcze raz sprawdzą, jak to ma ci pomóc
potwierdzam :tak::tak::tak::tak:

Wcięło mi dwa posty i jestem taka wściekła ze już nic nie napiszę.
Dodatkowo jestem smutna bo S wygoniłam do Warszawy a sama zostałam w domu i dzwonił i pytał -może pojedziesz? na pewno zostajesz? i moje na pewno skończyło się smutaniem i tyle. W sumie duzi jesteśmy -chciałam odpocząć od Warszawy, tłoku, gwaru i od S -ja jestem w ciąży a On zachowuje się jakby w niej był. Wiecznie podminowany -o co kaman nie wiem. Udało mi się go wyprawić w drogę i rozryczałam się bo mi za Nim tęskno....
Rodzice wpadli w histerię przeplataną euforią wiec też się poryczałam i taka płaczliwa w tej ciąży jestem że sama siebie nie poznaję...
Ja szukam suwaczka na przytycie i nie mogę znaleźć -bo dla chudnących jest ale dla tych którym du*a rośnie już nie -dyskryminacja normalnie:wściekła/y:

CIĄŻA :tak::tak::tak::tak::tak:
Kobietka jakby u mnie beta była za 20 zł to co tydzień bym latała a tak nawet nie idę dać złodziejom zarobić...
Natalineczka każda z nas ma różne dni -ja już myślałam ze się pozbierałam do kupy i zaliczyłam załamkę na miarę psychiatryka -ale do pracy poszłam na szczęście i udało się bez lekarza -ale nie było ciekawie....każda z nas ma inne myśli i każda z nas inaczej przechodzi ten okres... musimy sobie poradzić bo świat nam nie pomoże

Jeśli kogoś pominęłam to przepraszam -nadrobię na pewno później. Póki co czekam na mamę i pierożki ruskie bo tak mnie naszło już wczoraj że oszaleję jak ich nie zjem:-p a u nas jest taka super knajpka z pierogami -uuuuuuuu jeszcze do nich boczuś i cebulka.....
No i tęsknię za tym moim pyskaczem ciągle

U NAS BETA 33 ZŁ :szok::szok::szok:

she nie wiem co mam robić ja śpie całą noc na brzuchu a rano mnie boli. Jak rano wstałam to miałam te upławy a z kazdym sikaniem ich nie mam i juz jest teraz dobrze i tak samo było 3 dni temu one mi się nie nasilaja tylko jak wstaje to jest ich więcej teraz już nie mam nic. Ona mi powiedziała ze to może być od acardu ale nie chce go odstawiać narazie przeciez jak ja pojadę do szpitala to jej nie będzie i oni mi nawet nie zrobią usg tak jak było w tamtym miesiącu co podejrzewali ciążę leżałam 4 dni bez żadnych badań bez usg więc po co ja mam tam iść jak wiem co będzie niestety u nas w kazdym szpitalu tak jest. Niunia myślisz że się nie boję wiem że jak pojade do szpitala to ***** zrobią jak ostatnio prosiłao usg albo o badania to mi odpowiedzieli że oni wiedza co mają ro bić a ja mam leżeć i nie dyskutować. I tak to z nimi jest.
nasza słuzba zdrowia :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
karola nie gniewaj sie ale to co piszesz jest dla mnie dziwne. Jeżeli zgłasza sie kobieta we wczesnej ciąży do szpitala z plamieniami to zawsze USG robią żeby wykluczyc jakieś nieszczęścia. Dlatego mi sie cos nie podoba. Ja tez chodziłam w pierwszej ciąży do niby najlepszego lekarza w bydg. i wcale nie okazał sie taki dobry. Ja bym coś zrobiła pojechała do jakiegos lekarza , albo do szpitala i zażądała USG. Jak by sie nie zgodzili to zagroziłabym że pójdę do dyrektora szpitala i zgłoszę skarge.
Nawet jak sie okaże że jest wszystko dobrze to ich zasrany obowiązek żeby Ciebie zbadać.
kochana nie zawsze, ja jak sie zgłosiłam do mojego gina teraz z plamieniami nie zrobil mi usg :no::no::no::no::no:
co gorsza nie zrobil mi go nawet przed samym zabiegiem:crazy::crazy::crazy::crazy:

Ola ja tez byłam w szoku ich zajmowaniem się np. Mną mój mąż to myślałam że ich pozabjia dlatego ja po 5 dniach wypisała się na własne żądanie bo stwierdziłam ze to nie ma sensu. Ja postaram się jutro pójść na usg gdziekolwiek żeby sprawdzić czy wszystko jest dobrze tylko boję się że takie usg co chwilę nie jest dobre. Bo zrobie jutro i w czwartek znowu. Moja ginka mówi że na początku ciąży nie powinno sie tak często robić usg a wasza co wam mówiła.
ja miałam robione trzy razy dopochwowe, ale nic mi o szkodliwosci gin nie mowił :no::no::no::no:

kobietko może twoje siostry były na ginekologii a ja byłam na oddziale rozrodczości i położnictwa a tu i tu są pewnie inni lekarze z tego co ja wiem.
u nas i na ginekologii i patologii i położnictwa to jedni i ci sami lekarze są :tak::tak::tak::tak:

Olu Asiu wiem że chcecie dobrze ale jak mówicie Karola jest duża i zna podejście lekarzy u siebie a same wiemy że podejście jest jakie jest:baffled:

Wiktoria myślę że nie od zabobonów i przesądów zależy czyjeś życie czy śmierć. Myślę że nie my o tym decydujemy -jeśli by tak było -ten wątek by nie istniał. Jesteśmy tutaj i wierzymy. Nie ma tutaj słów "gdybym wiedziała to bym się nie zdecydowała" bo gdybym wiedziała... -i tak bym nie uwierzyła że stanie się coś złego. Życzę Ci wiary...
Dziewczyny powinnam to pisać na kwietniówkach ale nie ma do kogo:baffled: znowu miałam napad. Co ja mam z tymi wieczorami:angry: miała tak któraś czy jestem wybryk natury -poranne nudności i atrakcje kumam ale wieczorno nocne?:confused: ciśnienie ok bo odpoczywam jak królowa:-)
ja nie mialam porannych mdłości, tylko wieczorne, guma do żucia skutkowała :tak::tak::tak::tak:

witam kochane kobietki!!!
ja dzis juz po pracy, odebrałam dzis wypis ze szpitala, okazało się że byłam w 7 tc, zachciało mi sie wyć :-(:-(:-(:-(:-(:no::no::no::no::no:
lekarz stwierdził że to była bardzo wczesna ciaza i dlatego jej nie bylo widac, a hcg mi wyszło na drugi trzeci tydz :no::no::no::no::no:
za dwa tyg mam wrocic po wynik badania his. pat. nie wiem co to za badanie:confused::confused::confused::confused::confused:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry