• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Agatka - ja po prostu uważałam na siebie, dobrze się odżywiałam, do pracy chodziłam i miłam troche stresów ( i z perspektywy czasu bardzo żałuje, że nie poszłam od razu na L-4 tak jak większość moich koleżanek), musiałam zostawać po godzinach i pracować, bo nikomu nie chciałam jeszcze nic mówić. Teraz jak zafasolkuje, to mam zamiar od razu iśc na zwolnienie, ale w domku jak tylko będę sobie mogła na to pozwolić to chciałabym zachowywać się normalnie.....ostroznie, ale normalnie...co ma być to i tak będzie.

teraz tak mówie, ale zapewne zamknę się w klatce wielkiej ostrożności

Ostatnia edycja:
reklama
13x13 jest bardzo nerwowy ciagle krzyczy jak mu cos nie pasuje, masakra i czesto choruje na gardlo, zostaly mi 4 faje do konca dnia narazie sie trzymam i nie siegam kupilam dzis ciekawa ksiazke wiec sie w niej zatopie zeby nie myslec o papierochach.:-)

ja mialam mdlosci w 4 tygodniu dziewczynki dopiero i tylko ze dwa razy zdazylam je miec takze nie bylo zle jesli chodzi o wymioty.

Od 9.40 naprodukowane 4 strony:confused: nieźle -jak wrócę do pracy -a wrócę bo już szalca na wolnym dostaję -to ma być tyle przez cały dzień:-) inaczej zastrajkuję. Zastanawiam się co też ten mój gin wymyśli w środę:-p pierwsze co będzie po "dzień dobry" to nogi rozłożę -do USG oczywiście -a później wszelkie rozmowy będą. W poniedziałek rano lecę na pobranie krwi w środę z wynikami na wizytę -tylko teraz nie pamiętam czy na 9 czy 10:baffled: będę oddać krew to zapytam.

As ale moczenie nocne zdarza się różnym dzieciom i to wielu. Córce mojego szefa też -a jest towarzyskim otwartym przedszkolakiem. Tak chyba po prostu jest -a chłopców spotyka to częściej. Może jakieś forum mamowe na ten temat? jakieś rady itp?:confused:

taaa postów dzisiaj sporo jest :-D:-D
13 x 13 niby masz rację,ale Kubuś to już duży facet.
On w grudniu 7 lat kończy.O ile u przedszkolaków to jest jeszcze do przyjęcia tak u dzieci szkolnych szuka się już przyczyny takiego moczenia.
70 % dzieci z zespołem Aspergera i Autyzmem ma ten problem,więc ja niestety szukać nie muszę.Zresztą nasza psycholog na 1 wizycie o to pytała ,bo mówi ,że u takich dzieci to raczej norma.
Po prostu trzeba ograniczyć dziecku stres...Niby proste a jednak....
Kurcze dziewczyny kiedy ja się nauczę Waszych nicków?
:szok::szok::szok:
Wszystkie mi się jeszcze mieszacie :-D:-D:-D
Zapraszam na nk ,gdyby któraś z Was mnie chciała to pisać na pw .Wyśle namiary.:sorry2:

Daaa
naukowcu -dzięki za informację o tempce -przy trzecim dziecku mi się przyda -wtedy już zajmę się tym mierzeniem na poważnie -bo teraz z tych moich obietnic nic nie wyszło:-) Ty tak wpadasz wymądrzasz się a co u Ciebie?

Co u mnie?? Nic nadzwyczajnego - wpadłam w zakupowe szaleństwo :-D:-D:-D - czyli norma, jeśli chodzi o mnie :-p:-p
Jedna wizyta w ciuchlandzie, a tyle szczęścia :sorry2::sorry2::-D:-D

Cześć Wszystkim:-)

Agatko - ja też miałam czasem przerwy w mdłościach takie jednodniowe, wtedy mówiłam sobie, że dzidzia daje mi odpocząć:-)

karolcia81 - no to ładnie, ładnie, to dobrze się tam kamufluj, żeby Cie na gorącym uczynku w pracy nie złapali:-) To fajnie, że jesteś pozytywnie nastawiona, mam nadzieję, że niedługo zobaczysz upragnione II kreseczki:-)

She - dlaczego Ty? Bo czasem po prostu tak jest, że trzeba pierwszemu wyciągnąć rękę...chociaż nie jest to łatwe, a szczególnie, gdy ma się świadomość że nie zrobiło się niczego złego, co mogłaby zranić drugą osobę.. Twoja mama naprawdę zachowuje się jak dziecko, może też dlatego, że wie, że "traci" swoją córkę, nie wiem..Ale mimo wszystko uważam, że rozmowa jest tu bardzo potrzebna, naprawdę nie warto tłumić w sobie negatywne emocje, żeby kiedyś nie wybuchły ze zdwojoną siłą!!!

Karola322 - jaka dobra wiadomość z tym że już nie plamisz, leki działają!!!A lekarza masz prawo zmienić, w każdej chwili! Ja byłam umówiona z jedną panią doktor na wizytę, ale poszłam na konsultacje wcześniej do innego i do niej już nie wróciłam!I też w jednym szpitalu mają dyżury!Najważniejsze żebyś Ty miała zaufanie do swojego lekarza!!KAROLA ja wierzę, że dziś wszystkie będziemy płakać ze szczęścia po Twojej wizycie i usg! czekam jak na szpilkach na twoje wieści!!

As 76 - macierzyństwo na pewno nie jest łatwe, ale na pewno jest piękne:) Ja mam znajomą, która ma dziecko z autyzmem, ten chłopiec naprawdę ma swój świat i swoje zabawki. Podziwiam takie mamusie, które pomimo trudów i przeciwności, tak bardzo walczą i kochają swoje dzieci!Żeby żyło im się jak najłatwiej i najlepiej!

Ola81 - super, że jednak zostałaś z nami:-) Tak, to moja pierwsza @ po zabiegu. Zastanawiam się jak długo może trwać, tak żebym się nie bała że coś nie tak..No a męża mam naprawdę zdolnego:-) Wszystko potrafi zrobić, taka "złota rączka":-)

szafirek13 - Witaj:-)

ruda-85 - ja się niestety nie znam, to nie pomogę:-(

just - ja mam tak samo, jak jestem cały dzień to cisza jak makiem zasiał, a tylko mnie nie ma, to później nie nadążam czytać:-)

kaska0201 - co z Tobą??

Uwierzycie, że tego posta piszę już kilka godzin?Ciągle ktoś mi przerywa!!! U nas rano była beznadziejna pogoda, teraz jest ładnie:-) Więc zastanawiamy się czy grilla nie zrobić!
Ściskam Was mocno!!

Agatko no właśnie dlatego zdurniałam już co do tego duphastonu. Mi gin kazał brać od 17dc, ponieważ normalnie cykl miałam od 32 do 34 dni. Więc chciał mieć pewność, że na 90% zaczynając go brać będę już po owu. Ale z tym pewnie różnie bywa. I jestem pewna, że mi mówił, by nie odstawiać, bo jak nie zaszłam w danym cyklu to @ i tak się pojawi, a jak zaszłam to odczekać tych 32-34dc i zrobić test. Jak wyjdzie negatywny to odstawić, jak pozytywny brać dalej i zapisać się na wizytę. Ogólnie mam teraz wodę z mózgu. I nie wiem czy jutro wziąść tabletkę czy odstawić jednak. Nie staramy się o dzidzię, więc odstawienie nie zrobi nikomu krzywdy. A z drugiej strony wyłamywać się od wskazówek lakarza, który póki co mnie nie zawiódł? Och... Sama nie wiem.

Póki co dziwnie się czuję. Jedzenie mi nie wchodzi, straszne mam dziś wahania nastrojów. Najpierw naburczałam na mojego M, że źle wrzucił śmieci do kosza (!!!!!!!!!!!), a zaraz potem dostałam takiego ataku śmiechu, że aż mi samej było głupio.

Strasznie męczące jest to moje napięcie przedmiesiączkowe w tym cyklu... Wrrr...

Ktoś coś wie od Karoli? Pewnie za szybko jeszcze?

Hmmm... Siedzę w sypialni, słyszałam jak moja sąsiadka zza ściany wychodzi z psem... I ok... Ale czemu czuję zapach jej perfum? Dzieli nas cały przedpokój, moje zamknięte od mieszkania drzwi i klatka schodowa. Jak można lać na siebie takie litry?

Ostatnia edycja:
reklama
Asiu oj żeby to nie były II magiczne kreseczki:-) KOchana poczytaj tez sobie że jeśli bierzesz duphaston bez przerwy to nie masz owulacji. A jeżeli nie przestaniesz brać to @ nie dostaniesz. Dziwny ten Twój lekarz. Ja jak odstawiłam duphaston to dzień później dostałam @.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry