• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam sie weekendowo!

Na początku witam nowe Aniołkowe mamy! Dla Waszych Aniołków zapalam swiatełka...(*)(*)(*)..Cieszę się, że zostaniecie tu z nami, razem jest łatwiej...

Aga34
- bardzo sie cieszę, że z dzidzią wszystko dobrze!!!I jest juz taka duża!

karolcia81 - do 30 już niewiele czasu..a z dzidzią napewno wszystko jest dobrze!!!:)

kobietka
- czekam na piekne II kreseczki na teście:)

kaska0201
- będzie dobrze, bo nie ma innej opcji!!!I juz nie macaj tak tych cycoli, bo naprawdę ześwirujesz!

a u mnie @ gości..i kolejny cykl przed nami i kolejny bez staranek...:(
Ale bez staranek nie oznacza bez przytulanek:)

Miłego dzionka!

reklama
cześć dzieweczki!czytam i czytam, choć przyznam pobieżnie, żeby nadgonić z tematami
AGA-musisz nas nastęnym razem słuchać-mówiłyśmy, że będzie OK.ciekawe jaką sobie teraz kolejną troskę wmyślisz :P :*
Kobietko- czekamy!!!!czy to,że jeszcze nic nie napisałaś, to dobry znak?Boże, mam nadzieję, że TAK!!!
Wszystkie w ogóle mamuśki "w toku" ściskam i 3mam mocno kciuki:)
Lenka i Missiiss czytałam Waszą konwersację, bo też jestem akurat bardzo zainteresowana badaniami; tylko teraz tak się zastanawiam-ja miałam poród 20.10, a ginka kazała mi przyjść na kontrolę na początku grudnia, a Ty Lena jakoś szybciej...i wiesz, ja też mam gotową listę badań do zrobienia i najchętniej bym się już tym zajęła, ale z drugiej str nie chcę przesadzić z tym wszystkim, więc chyba faktycznie poczekam do wizyty..
a w ogóle, to dziś wg tych lepszych wróżb powinnam dostać @, bo to miesiąc minął i nic:(, czy to znaczy, że będę jej wyglądać do nie wiadomo kiedy????ja chcę już.
a w ogóle to nie wiem, czy mi się jakaś właśnie infekcja nie wdała....buuu, co za dzień

Ostatnia edycja:
Mississ mi tylko wody odpłynęły i nie wiadomo czemu:( skurczy nie bylo,zadnych bóli,infekcji tez nie bo crp wyszlo w normie.przyczyna nieznana.prawdopodobnie dziewczynki gdzies nacisnely i poszlo. a po dwoch tyg skurcze i zdiagnozowano jako wt6órną infekcje śródmaciczną ,a skad sie wziela jak lezalam w szpitalu przeciez to nie wiem:( łożysko badali musze isc po wyniki.Może czegoś się wtedy dowiem.ale narazie poczekam aż upragniony @ skonczy sie i wtedy pojde do gin i odbiore wyniki. mam skierowanie do instytuty hematologii na wszelki wypadek.ale to dwa miesiace musze odczekac wiec w grudniu pojde na te badania.

no dokladnie... ja juz nei wiem czy lepiej znalezc przyczyne czynie... boje sie jak znajda ze cos nie da sie wyleczyc a z now tak jak nie znajda to bede wlasnie sie modlic i wierzyc mocno ze bedzie dobrze... tak moze jak cos znajda to dadza leki i juz bedzie dobrze... boze jakie to wszystko jest chore... kobiety ktore nie chca dzieci i mowiaz ze im ciaza plany zepsula to rodza normalnie a kobiety ktore pragna z calego serca maja problem i cierpia... dlaczego tak jest ??:eek: nikt nie wie... ehh oby te wyniki nam cos powiedzialy... zeby juz dali cos , wyleczyli i zeby jz kolejna ciazy i kolejna byly pelne radosci i zdrowych dzieci !! :tak:
ja miałam/i trochę wciąż mam takie same myśli, jak Ty i jak otrzymałam wyniki histopatologiczne, które niczego nie wykazały, to miałam właśnie takie same mieszane uczucia, ale teraz to chyba w przewadze są te, że lepiej, że nie znaleźli/póki co/żadnej "cholery"nieuleczalnej, bo wciąż jest nadzieja:tak:

aaa, prawdą jest, że brak objawów ciążowych świadczy o niskim poziomie progesteronu?bo ja już się tak zastanawiam, że może gdybym duphaston do końca brała...wiem, że nie ma to teraz znaczenia, ale dziwnię się, że badanie hormonów nie jest obligatoryjne w ciąży-a może jest....?

ola, a Ty @dostałaś jak w normalnym cyklu/przepraszam za pytanie, ale już się niecierpliwie,choć to dopiero 1en dzień, bo już sobie wymyślam, że może jakieś dziadostwo i w tym wypadku stanie na przeszkodzie:(

Ostatnia edycja:
ja miałam/i trochę wciąż mam takie same myśli, jak Ty i jak otrzymałam wyniki histopatologiczne, które niczego nie wykazały, to miałam właśnie takie same mieszane uczucia, ale teraz to chyba w przewadze są te, że lepiej, że nie znaleźli/póki co/żadnej "cholery"nieuleczalnej, bo wciąż jest nadzieja:tak:

aaa, prawdą jest, że brak objawów ciążowych świadczy o niskim poziomie progesteronu?bo ja już się tak zastanawiam, że może gdybym duphaston do końca brała...wiem, że nie ma to teraz znaczenia, ale dziwnię się, że badanie hormonów nie jest obligatoryjne w ciąży-a może jest....?

ola, a Ty @dostałaś jak w normalnym cyklu/przepraszam za pytanie, ale już się niecierpliwie,choć to dopiero 1en dzień, bo już sobie wymyślam, że może jakieś dziadostwo i w tym wypadku stanie na przeszkodzie:(

a propos progesteronu ... ja miałam schize teraz i robiłam co tydzień badanie krwi - poziom progesteronu. Mój progesteron spadał .... ja dostawałm histerii, a lekarz powiedził że dopóki nie zaczne plamic albo mieć bóli żadnych hormonów mi nie przepisze. Wzburzona zadzwoniłam do gina, do którego mam 100 % zaufanie i powórzył to samo. Powiedział, że kobiety przy bardzo niskim progesteronie donoszą ciążę, a niektóre mają wysoki, biorą luteine lub duphaston i ronią. Powtórzył to samo, póki nie ma plamień i bóli nie podaje hormonów. I opie%$^& mnie za to robienie badań. Zacisnęłam zęby, zamknęłam oczy i postanowiłam posłuchac i nie robić więcej badań. No i mimo spadającego progestronu wszystko jest dobrze - mały mnie kopie ;-)

reklama
Julitka ja dostalam po 6 tyg @.tak jak gin mi mowila. poród mialam 8.10.
kurde, czyli może ja za wcześnie się napaliłam, ale oczywiście przyjęłam tą wyczytaną gdzieś wersję, że może być normalnie po m-cu.najgorsze to czekanie...i kontrabanda zawsze w torebce, bo nigdy nie wiadomo kiedy Cię dopadnie;)
Dzięki Koti, to mnie pocieszyłaś, ja wprawdzie nie wiem jaki mam progesteron, ale zasugerowałam się tym brakiem objawów i pomyślałam, że u mnie jest za niski.no ale w sumie mówiłam mojej gin, że jestem dziwna, bo nic mnie nie boli, nie dokucza, nie mdli i pewnie, gdzyby to było coś złego to by się tym zajęła-cholera-wymyślam, ale dziś taki dzień jakiś.a w ogóle to PIĘKNY ten Twój 23ci tydzień:)
i w ogóle to jestem zła,, bo muszę Was na trochę opuścić, a miałabym ochotę tu posiedzieć.ale wrócę jak najszybciej!!!buziaki

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry