• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
gabrysia hehe to twoje " nieeeeeee nieeee " fajne bylo hehe :-) jej to masz taki zakaz?? a jesli moge sie zapytac mialas lyzeczkowanie czy nie?? ja to narazie sie z mezem nei kocham same pieszczoty nam zostaly... z braku laku i to dobre ;-) ale juz za dwa tygodnie i mysle i mam nadzieje ze tam sie ladnie zagoilo wszystko i bedziemy mogl sie kochac juz... musimy zaczac cwiczyc bo do marca juz niedaleko :-D;-) i trzeba miec kondycje :-p

a powiedzcie mi o ile wiecie jak sie rodzi to szyjka zamyka sie od razu po porodzie czy ile czasu na to potrzebuje?? kurde ja sie tak boje tego drugiego "pierwszego razu" w ogole boje sie palce tam pomacac w srodku .. boje sie co wyczuje... wiem glupia jestem :sorry: ale mam jakies takie lęki.. bbrr

gabrysia hehe to twoje " nieeeeeee nieeee " fajne bylo hehe :-) jej to masz taki zakaz?? a jesli moge sie zapytac mialas lyzeczkowanie czy nie?? ja to narazie sie z mezem nei kocham same pieszczoty nam zostaly... z braku laku i to dobre ;-) ale juz za dwa tygodnie i mysle i mam nadzieje ze tam sie ladnie zagoilo wszystko i bedziemy mogl sie kochac juz... musimy zaczac cwiczyc bo do marca juz niedaleko :-D;-) i trzeba miec kondycje :-p

a powiedzcie mi o ile wiecie jak sie rodzi to szyjka zamyka sie od razu po porodzie czy ile czasu na to potrzebuje?? kurde ja sie tak boje tego drugiego "pierwszego razu" w ogole boje sie palce tam pomacac w srodku .. boje sie co wyczuje... wiem glupia jestem :sorry: ale mam jakies takie lęki.. bbrr
Ano mam mam
w październiku miałam rekonstrukcję szyjki macicy - w sumie 3 zabiegi operacyjne - bo krwotoki miałam.teraz kazali 8 tyg od ostatniego czekać.. później zajrzą i powiedzą co dalej.
a jak tam to wygląda po porodzie to nie wim - mam takie same obawy jak Ty przed kolejnym pierwszym razem - szczególnie kiedy lekarz nastraszył,że może się to skończyć wizytą w szpitalu,bo nie odpowiada za tą szyjkę po wszystkich przejsciach...

ojej gabrysia współczuje... to ci się po przedwczesnym porodzie tak zrobilo czy cc mialas? biedna jestes widze :-( ale to nie przeszkadza w kolejnych ciazach tzn nie bedzie przeszkadzac?? ja na wizyte to czekam jak na zbawienie i w ogole si eboje tego usg dowcipnego ale mam nadzieje ze mis ie tam zagoilo i ze to cholerne endometrium sie juz powoli odbudowuje zeby byl okres cholerny... w ogole jak nie przyjdzie mi do konca grudnia to bedzie 10 tygodni ok. to mam isc po tabletki na wywolanie zy nie?? bo niektore dziewczyny pisaly ze po 6 tygodniach od zabiegu lyzeczkowania jak nie bylo okresu to im dawaly tabletki na wywolanie... i juz zglupialam :eek: bo w sumie mam pozniej na 25 stycznia wizyte u specjalisty i woalabym byc juz po okresie bo tak jakby mi przyszlo dostac okres na ta wizyte ktora bedzie kosztowac 300 zl szkoda bybylo zeby mnie nei zbadal usg wszystkiego... :eek::confused2:

Kochana, to całkiem normalne....Dużą ilośc wody zabiera rozwijająca się dzidzia, więc pij dużo wody mineralnej niegazowanej....lub herbatkę imbirową...;-)

Powiem szczerze, że o tym nie miałam pojęcia. Dobrze, że szef o nas dba i butelek z wodą mineralną mamy pod dostatkiem...

Ale żeby tak odrazu za Kropeczki tyle ciągnąć od mamy? ;-) :szok:

A który to już tydzień?:zawstydzona/y:

Nie mam pojęcia :-) U mnie z owulkami różnie bywało. W pierwszą ciążę zaszłam tydzień po pierwszym dniu @. Nie mam żadnych objawów na owu. Nigdy. Więc nie mam pojęcia kiedy doszło do spotkania mojego jajeczka z żołnierzykami M... Mogę podejrzewać, że mogło to być 23/11 kiedy mieliśmy baaaaaaaaaaardzo romantyczny wieczór, kiedy przytulanek było więcej niż jedna. Przyjmując, że owu była po 14dc to 23/11 był 16dc. A jeśli moje przypuszczenia są trafne to to bardzo wczesna ciąża.

Inna ewentualność to 13/11 lub 18/11 (z takich odleglejszych przytulanek, bo w okolicach 23/11 było ich dużo więcej zarówno przed jak i po 23/11). A wtedy to już nieco "starsza"ciąża.

Moje niepewności zostaną rozwiane po badaniu u gina. Ale najpierw musi wrócić z urlopu by mnie oświecić :-)

reklama
Nie mam pojęcia :-) U mnie z owulkami różnie bywało. W pierwszą ciążę zaszłam tydzień po pierwszym dniu @. Nie mam żadnych objawów na owu. Nigdy. Więc nie mam pojęcia kiedy doszło do spotkania mojego jajeczka z żołnierzykami M... Mogę podejrzewać, że mogło to być 23/11 kiedy mieliśmy baaaaaaaaaaardzo romantyczny wieczór, kiedy przytulanek było więcej niż jedna. Przyjmując, że owu była po 14dc to 23/11 był 16dc. A jeśli moje przypuszczenia są trafne to to bardzo wczesna ciąża.

Inna ewentualność to 13/11 lub 18/11 (z takich odleglejszych przytulanek, bo w okolicach 23/11 było ich dużo więcej zarówno przed jak i po 23/11). A wtedy to już nieco "starsza"ciąża.
Aj.....to trzeba czekać do wizyty, wtedy sie dowiesz ewentualnego wieku ciąży ;-)
Na razie musisz liczyć w/g daty ostatniej miesiączki ........
To pewnie zaskoczenie było.....jakie miłe:-) :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry