• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

vjolka to ty juz masz maluszka jednego no nie takiego juz maluszka hehe :tak: aha ... ja tez mialam sklep zalozyc ale chce pierw dzidzia pozniej sie tym zajme.... a mas zmoze gdzies strone co trzeba skladac o dodacje do pup jesli chce sie zalozyc wlasna dzialalnosc?? bisnesplan pewnie to podstawa i jeszcze cos trzeba?? aha i nie wiesz czy to sie sklada do up w miejscowosci gdzie mieszkasz cyz tam gdzie chcesz otworzyc dzialalnosc?
Kotek
to zależy od konkretnego PUPu
w razie czego...
służę pomocą..
w miarę moich możliwości...
Ja właśnie złożyłam taki wniosek
a teraz pracujemy nad drugim wnioskiem - dla mojego D...

U mnie np.
Można wyjąć z dotacji 18400
A u mojej znajomej już tylko 12000

reklama
aha ... to bede musiala najpierw sie wypytac w urzedzie pracy o cos takiego . tylko nie wiesz czy to treba w tym meiscie co chce sie zalozyc dzialalnosc czy tam gdzie zameldowana jestem ??

Vjolka naprawde super sie sprawuje my mielismy sobieb kupic ,ale dostalismy w prezencie Jalepiej kupic sobie w markecie albo na alegro.Robie w nim duzo ryby frytku kurczak griluje naprawde i jest wygodny szybko sie myje .ja jestem zadowolona a tez nie bylam na przekonana .Mam mikrofale ale nie zabardzo jej uzywam wiec tylko kolejny mebel w kuchni.
Ale ten halogen jest super.
Słodziutka jak mozesz to podaj przepis na tez orzeszki trzeb akupic specjalne foremki do ich pieczenia,ja sie nimi zajadalam jak bylam dzieckiem :-D

vjolka to ty juz masz maluszka jednego no nie takiego juz maluszka hehe :tak: aha ... ja tez mialam sklep zalozyc ale chce pierw dzidzia pozniej sie tym zajme.... a mas zmoze gdzies strone co trzeba skladac o dodacje do pup jesli chce sie zalozyc wlasna dzialalnosc?? bisnesplan pewnie to podstawa i jeszcze cos trzeba?? aha i nie wiesz czy to sie sklada do up w miejscowosci gdzie mieszkasz cyz tam gdzie chcesz otworzyc dzialalnosc?

Mój "maluszek" to już kawał chłopa
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
A co do PUPu raz jeszcze
ja składałam tylko wniosek (to jest takim mini niby biznesplanem)
bez biznesplanu
do tego dwóch żyrantów:
-osoba pracująca zarabiająca min. 1500 zł netto
-emeryt - min. 1200 netto
no i umowa wynajęcia lokalu
Ja zameldowana byłam gdzie indziej
a działalność miałam prowadzić gdzie indziej
więc Pani z PUPu powiedziała mi,
że lepiej, żebym się przemeldowała
bo potem mogą mnie odsyłać od Annasza do Kajfasza.

Vjolka naprawde super sie sprawuje my mielismy sobieb kupic ,ale dostalismy w prezencie Jalepiej kupic sobie w markecie albo na alegro.Robie w nim duzo ryby frytku kurczak griluje naprawde i jest wygodny szybko sie myje .ja jestem zadowolona a tez nie bylam na przekonana .Mam mikrofale ale nie zabardzo jej uzywam wiec tylko kolejny mebel w kuchni.
Ale ten halogen jest super.
Słodziutka jak mozesz to podaj przepis na tez orzeszki trzeb akupic specjalne foremki do ich pieczenia,ja sie nimi zajadalam jak bylam dzieckiem :-D
A dużo to całe ustrojstwo;-)
prądu pobiera?

violaaha a kurcze jeszcze jedno .. musisz miec umowe wynajmu lokalu na dzialalnosc a powiedz mi tojak sie dlugo czeka na dotacje to jak ja mam wynajac cos i placic i czekac na dotacje a jak ich nie dostane to co wtedy ?? czy to sie inaczej zalatwia ?

violaaha a kurcze jeszcze jedno .. musisz miec umowe wynajmu lokalu na dzialalnosc a powiedz mi tojak sie dlugo czeka na dotacje to jak ja mam wynajac cos i placic i czekac na dotacje a jak ich nie dostane to co wtedy ?? czy to sie inaczej zalatwia ?
tzn. wiesz...
to nie musi być umowa najmu taka konkretna
może to być umowa przedwstępna
w której określasz, że np. od tego i tego dnia miesiąca dopiero będziesz z lokalu korzystała
i 'od tego dnia płacisz wynajem
ale masz już lokal zaklepany i on nie ma prawa wynająć go nikomu innemu
(ja mam umowę zwykłą, ale e to znajomy, to i tak będę płaciłam od momentu wejścia do sklepu, a nawet pierwszy miesiąc działalności mam gratis na rozkręcenie interesu)
Na rozpatrzenie wniosku czeka się do 30 dni
potem 14 dni na podpisanie umowy z PUPem
i kolejne 14 na otrzymanie pieniążków
ale w gruncie rzeczy
w zależności o ilości wniosków
to odbywa się szybciej

Dzień dobry kochane :blink:

Oj zaniedbuję Was ostatnio :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Przepraszam najmocniej.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: W środę powinnam powrócić do Was pełna parą :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Nie wiem, czy to w ogóle realne, ale spróbuję nadrobić zaległości :cool::cool::cool:
Tęsknie za Wami :sorry2::sorry2:

Buziaki i do "zobaczenia" :-):-):-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry