Linnea, moje pierwsze dziecko urodzilam w grudniu 87, Czarnobyl byl w kwietniu 86. Potem jeszcze rodzilam... Bez problemow. No, moglabym sie smiac ze gdyby nie Czarnobyl to mialabym jedno a nie blizniaki, ale generalnie nie odczuwalam jakich skutkow, mimo ze nie zalapalam sie juz na "setuchne" - za stara bylam. Za to zanieczyszczenie srodowiska, sposob odzywiania a raczej zawartosc skladnikow odzywczych w zywnosci, domieszki chemii i hormonow... O, tak. Skad sie biora miesiaczkujace dziesieciolatki? W Polsce?? W chlodnym klimacie?? A jednak.
Witaj,
Zajaczku. Co do badan to widze ze Ci tu Ewelina od strzala wyluszczyla, natomiast co dostaran... Poprzednim razem 4 miesiace ale to tylko dlatego ze bylismy "na odeglosc", teraz nie zamierzamy czekac w ogole. Poprzednio mialam zabieg, teraz postawilam na samooczyszczenie i w zw. z tym zaczyamy od razu, czyli po pierwszej @. Widze ze stracilas swoje malenstwo kilka dni po nas... Spokojnie, porob badania, moze cos sie wyjasni, a nawet jesli nie to bedzisz miala wykluczone potencjalne przyczyny.
A u nas... Zaspalam. Potwor moj wrocil z pracy, cichutko wpelzl w bety i lulu - mnie sie dobrze spalo i tak do wpol do dwunastej. Obudziwszy sie dostala paniki - mam piec chleb, obiad za chwile by trzeba dawac a ja "w proszku"! Zerwalam sie gderajac a moj mi jeszcze ze mnie dzis kurs czeka. Jaki kurs? Z chlebem. Ze co? Gdzie? Do Julii. GDZIE?? Do Julii (rowniez nazwa baru/restauracji), byc moze bede piekla chleb dla knajpy. Noz, kurka... Zwierzak nakarmiony na noc, ale chleb zeby byl ok, to musi kilka godzin rosnac w formie juz. Zanim go wyrobie, nim odpocznie, nim potem wyrosnie... I o takich rzeczach nie mowi mi sie nim nie skoncze piec - przewaznie jak mi zalezy to cos spieprze i nie wyjdzie jak powinien. Dokarmilam teraz zwierzaka i czekam az sie spieni. Mam cyrk od rana. Ale najpierw kawa...