• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża Po Poronieniu

soglam,
rzeczywiście, jak "zgłodniejemy", to później może być bardzo smakowicie... ;-)
U mnie, szczęście w nieszczęściu, obyło się bez zabiegu, chociaż termin miałam już wyznaczony... Na szczęście dzięki niezdecydowaniu lekarzy, udało mi się w międzyczasie "oczyścić" i "urodzić", choć to może nie do końca dobre określenie w przypadku 10-tygodniowej ciąży, która podobno przestała się rozwijać około 6 tygodnia... U mnie jednak tak to właśnie przebiegło, że "urodziłam" (nienawidzę określeń typu "wydalić" - są takie brutalne i bezduszne) wszystko, co się przez ten czas zdążyło wykształcić pod moim sercem... :-( Tak więc chociaż pod względem fizycznym wszystko przebiega u mnie dotychczas prawidłowo...poza samą ciążą niestety...

reklama
Magda, wyluz - zwykle wzdecie moze byc.
As, to pieknie. Stres plus nienajlepsza kondycja (przeziebienie) - moze byc cokolwiek. A po karetke nie zadzwonil bo ma nawal roboty - oni sa straszni pod tym wzgledem.
Lady MK, ale scan kontrolny Ci zrobili? Macica sie w calosci oczyscila? To wazne, zeby nic nie zostalo.

A ja hoduje wnerwa. Bylam dzis ustalic appointment do GP - chce sepic o badania. Nie ma. na urlopie do 14.03. W naglych przypadkach mozna probowac sie umowic do innego GP, ale nie obiecuja ze sie da, polecaja Emergency. Az tak nagly przypadek nie jestem, ale wqr..a jestem na maxa.

Ostatnia edycja:
Witaj Lady MK, światełko dla Twojego Maleństwa (*).
Też próbowałam być tak ambitna w czytaniu jak Ty, ale wcześniej się poddałam. Dziwny zbieg okoliczności, ale to właśnie do Krakowa pojechaliśmy leczyć z Mężusiem nasze rany, bardzo nam to pomogło. I znowu, o ironio, wyjechaliśmy z Krakowa właśnie w poranek walentynkowy. Jestem z Tobą całym sercem. Trzymaj się cieplutko.

Cześć dziewczyny.. Wiecie co dobija mnie ...bekanie! Cały Boży dzień dziś ciągle bekam pustym powietrzem...coś okropnego.. :eek::baffled::-(:wściekła/y: i ten śluz... który sprawia mi przykrość swoją jak by "wilgotnością"...

(*) światełko dla wszystkich nowych aniołkowych mam..:-(

hej dziewczynki!!!
jestem padnieta ze szok, wczoraj nocny dyzur w pracy, dwa toczenia krwi, trzy poronienia, wybuch butli z gazem i chlopak w ciezkim stanie.....wrocilam rano do domu zdrzemnelam sie 2 godz i kolezanka dzwoni z pracy ze zaslabla i lezy na izbie pod kroplowka i nie da rady w pracy....musialam jechac
widze ze znowu nas przybylo...:-(
(*)(*) dla Aniolkow
as maz pewnie ma te bole ze stresu...tez kiedys tak mialam zemdlalam w pracy, podlaczyli monitory itd i okazalo sie ze to stres i przemeczenie, wyplukany magnez i potas, kilka kroplowek i jak nowo narodzona bylam....ale do lekarza powinien isc

nie pamietam kto o IgG i IgM pytal.....robic obydwie klasy

LAdy MK, Olusia, Zajączek - zapałam światełko za Wasze Aniołki
[*]

pozdrawiam Was serdecznie - przepraszam,ze z doskoku :(

pamiętam o Was:)

pozdrawiam

hej dziewczynki!!!
jestem padnieta ze szok, wczoraj nocny dyzur w pracy, dwa toczenia krwi, trzy poronienia, wybuch butli z gazem i chlopak w ciezkim stanie.....wrocilam rano do domu zdrzemnelam sie 2 godz i kolezanka dzwoni z pracy ze zaslabla i lezy na izbie pod kroplowka i nie da rady w pracy....musialam jechac
widze ze znowu nas przybylo...:-(
(*)(*) dla Aniolkow
as maz pewnie ma te bole ze stresu...tez kiedys tak mialam zemdlalam w pracy, podlaczyli monitory itd i okazalo sie ze to stres i przemeczenie, wyplukany magnez i potas, kilka kroplowek i jak nowo narodzona bylam....ale do lekarza powinien isc

nie pamietam kto o IgG i IgM pytal.....robic obydwie klasy
onaxxx -dzięki za podpowiedź
lekarz powiedział,że podejrzewa stan przed zawałowy i wysłał go do szpitala ,a ta moja trąba nie chce jechać.:szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Właśnie do mnie mąż dzwonił :sorry::sorry::sorry:
Teściowa wróciła teraz od lekarza ,ma rozległe zapalenie oskrzeli z początkowym płuc.
Dostała skierowanie do szpitala i też się zapiera ,że nigdzie nie idzie :no::wściekła/y::wściekła/y:
Wzięła od lekarki antybiotyki do domu i inhalatory.:-(:-(
Kuba do teraz chodzi w piżamce i twierdzi ,że ma ferie ,więc ubierać się nie musi :szok::-D:-D:-D:-D
Ja już wymiękam przy tej mojej rodzince :crazy::crazy::crazy::crazy:
A tobie współczuję też takiej pracy.:sorry::sorry::sorry:
Nigdy nie wiadomo jak dzień minie :sorry::sorry::sorry:

Widzę, że nowe Aniołkowe mamy się pojawiły... Witajcie dziewczyny... zapalam (*) dla Waszych Aniołków.. Przykre, że ciągle i wciąż i ciągle nas przybywa...

Onaxxx ja pytałam o te badania, bo robiłam tylko Igg... Ale masz nawał pracy,... wspólczuję.. Ja szpitali mam poprostu dość...

As mam nadzieję, że z mężem wszytsko w porządku i to zwykłe przemęczenie..

Mój P. dzisiaj dostał wypis ze szpitala.. to jakaś paranoja.. Jesteśmy znów na początku drogi, bo znowu dostał skierowanie do poradnii urologicznej tylko ,że do Kielc.. Przecież w poradnii byliśmy miesiąc temu...i mu nie pomogli.. A żeby było weselej ..dzwoniliśmy do tejże poradni.. Babka mówi, że przyjmują tylko 10 osób i trzeba być od samego rana.. Rejestracja jest od 12 a lekarz przyjmuje od 15.00. Więc co? Wyjedziemy o 5 rano... gdzie przy rejestracji może okazać się, że jesteśmy 11 w kolejce i do domu?? I tak może być w kółko..

as skoro lekarz podejrzewa stan przed zawalowy to nie ma na co czekac tylko do szpitala, a tesciowa to moze sobie siedziec w domu;-)
aniunia zrob cytomegalie, toxo, chylamydie w IgM bo to byc moze ktorys z nich jest powodem poronienia
ja robilam obydwie klasy na poczatku ciazy i po stracie

Ostatnia edycja:
reklama
Onaxxx toxo robiłam już w obywdu mianach.. Dziaj odebrałam wyniki hormonów.. Wszytskie w porządku oprócz prolaktyny po tabletce.. Co ja mam zrobhić ,żeby "siedziała na dole" ? Po tabletce wynik mam ponad 5000... Czy ja całe życie będę jechać na bromergonie??

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry