Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Jejku to co poradzić jak on nie zlecił mi tego wymazu? Bo ja chodzę do jednego z kliniki a inny robić to sonoHSG, ale w recepcji nic mi nie mówili i teraz już nie wiem co mam zrobić..
Aaa to dobrze, że mówisz.. Jak mi się uda to na prawdę Cię ozłocę, bo mi tak psychicznie pomogłaś że szok![]()
Jeny dibrze czytać takie artykuły, bo są mega budujące i liczę że się uda
Masz racjęMyśle, ze powinnaś mu po prostu zaufać.
Ale się to dibrze czyta!)Moja historia z problemem zajścia w ciążę również zakończyła się dzięki HSGw 3 cyklu po tym badaniu zaszlam w ciążę po prawie roku starania się o dzidzię. Zaznaczę że mam już jedno dziecko i jestem po cc. Miałam podejrzenie endometriozy. HSG nie wykazało niedroznosci.
Dokładnie tak jest niby tylko badanie ale możliwe jest udrożnienieI przed sono i przed rtg robi się wymaz, bo jak jest zakażenie poważne (candidia nie jest przeciwwskazaniem), to zabieg to zakażenie może przenieść głębiej. Bada się z wymazu z pochwy ureoplazme, mykoplazme i chlamydie plus robi się zwykła mikrobiologie. Może brałaś jakieś leki i dzięki temu on ma pewność, ze nie ma żadnego zakażenia. W ogóle w pochwie mogą być bakterie, które uniemożliwiają zajście w ciąże, ja takie miałam.
Kochana, co do zasady drożność to badanie, nie leczenie, ale jak już pisałam wielokrotnie przynosi efekt leczniczy. Przy niewielkiej niedrożności udrożni jajowody, a przy braku niedrożności i tak je „przeczyści” i staną się bardziej drożne. Zobaczysz, ze szybko zajdziesz w ciąże. Czekaj, poszukam czegoś dla Ciebie.
Jak szłam na laparoskopię po HSG to też musiałam mieć aktualny wymaz. Więc lepiej przyjrzyj się swojemu lekarzowi bo na dobrych trafić jest ciężkoZosia?
A wykluczyłaś inne rzeczy? Bo HSG nie jest cudownym środkiem które ulecza ale jak widać są historie że wystarczyło zrobić to badanie żeby zajść w ciążę. No ale właśnie dlaczego Ci lekarz nie kazał zrobić wymazu? To standardowo zlecają tak jak dziewczyny wyżej tłumaczyły po co.
No nie mówił nic Upelnie o tym i dlatego zglupualamZosia?
A wykluczyłaś inne rzeczy? Bo HSG nie jest cudownym środkiem które ulecza ale jak widać są historie że wystarczyło zrobić to badanie żeby zajść w ciążę. No ale właśnie dlaczego Ci lekarz nie kazał zrobić wymazu? To standardowo zlecają tak jak dziewczyny wyżej tłumaczyły po co.
a może zadzwoń do niego i zapytaj. Ja się nauczyłam, że do lekarzy można dzwonić i o dziwo odbierają i oddzwaniają. Możesz tez zadzwonić do kliniki i zapytać, oraz poprosić by zapytano lekarza, który będzie robił zabieg.No nie mówił nic Upelnie o tym i dlatego zglupualam
Ja już po zabiegu. Nie był bolesny w sumie wcale. Lekkie klucie i tyle. Jajowody mam drożne. Mowil żeby przez jakiś czas nie uprawiać seksum mówił o 10 dniach i nie wiem czy go posłuchać czy zdorib po swojemua może zadzwoń do niego i zapytaj. Ja się nauczyłam, że do lekarzy można dzwonić i o dziwo odbierają i oddzwaniają. Możesz tez zadzwonić do kliniki i zapytać, oraz poprosić by zapytano lekarza, który będzie robił zabieg.