reklama

Ciąża, progesteron i beta

magda97

Zaciekawiona BB
Hej dziewczyny, dawno mnie tu nie było, ale jak to mówią do 3 razy sztuka! 😊 21 listopada zobaczyłam dwie wyraźne kreski, zrażona wcześniejszymi doświadczeniami nie pobiegłam od razu do lekarza, tylko zaczekałam do wczoraj. Wczoraj Pan doktor zrobił USG i wyszedł zarodek i nawet było słychać delikatne bicie serduszka, mówił, że tak cicho dlatego że zaczęło bić wczoraj albo 2 dni temu 🥲 dostałam skierowanie na na bete i progesteron i jestem trochę zdezorientowana, z USG wyszło że dziś wypada 6+0.
Beta wyszła 13 352.01
Progesteron 11.71 i obawiam się, że to za mało...

reklama
@Strusio85 Przecież dziewczyna napisała, że to była jej pierwsza wizyta i zlecił 🤷‍♀️
Wiesz.kolezanka pisze, że jest po stratach ... Ja również. Mam numer do mojego gina i już od pozytywnej bety miałam zlecenie progesteronu. Wypisał mi też receptę na progesteron i heparynę jeszcze przed 1 wizyta . Dlatego pytam ( doskonale rozumiem co autorka pisze 😉 więc nie musisz parafrazować 🤪).

Progesteron był robiony przy pierwszym poronieniu, następne było tak wczesne, że nie zdążyłam pójść nawet do lekarza, a tym razem wczoraj była pierwsza wizyta i od razu po niej była beta i progesteron
Ok. Rozumiem. Zapytałam ponieważ jestem również po poronieniach. Mam kontakt telefoniczny z moim ginem właśnie z tego powodu - by od razu działać . Już przed 1 wizyta, tuż po pozytywnej becie, ze względu na moje straty miałam zlecone leki. Stąd moje pytanie. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok ❤️ heparynę, acard bierzesz?

reklama
Ok. Rozumiem. Zapytałam ponieważ jestem również po poronieniach. Mam kontakt telefoniczny z moim ginem właśnie z tego powodu - by od razu działać . Już przed 1 wizyta, tuż po pozytywnej becie, ze względu na moje straty miałam zlecone leki. Stąd moje pytanie. Trzymam kciuki żeby było wszystko ok ❤️ heparynę, acard bierzesz?
Acard i luteinę. Nie chciałam od razu po 2 kreseczkach lecieć do lekarza, wcześniej leciałam na drugi dzień beta niby była podwyższona już była radość, a za kilka dni płacz i lament, tym razem podeszłam do tego z dużą rezerwą i troszkę innym nastawieniem. Niedługo mam konsultacje z moim lekarzem, będę brała leki i mam nadzieję, że tym razem się uda, tym bardziej, że teraz widziałam i słyszałam już coś na USG 🥲 dziękuję bardzo ❤️

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry