reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża w bliźnie po cc

Cześć, dziewczyny. Trochę już na ten temat poczytałam, ale może któraś jeszcze to przechodziła? Aktualnie przebywam 9 dzień w szpitalu - ciąża w bliźnie. Dostałam już dwie dawki metotreksatu, ale beta spada "bidnie" jak to lekarz stwierdził. Trafiłam z betą 8000, później wzrosła do 17000, po dwóch dawkach meto beta na poziomie 13000, niby spadek, ale to zbyt wolny i wciąż za wysoko. Trzeciej dawki domięśniowo już podać nie mogą - za dużo obciążenie dla mojego zdrowia, a coś zrobić muszą, rozważają podanie meto bezpośrednio do jaja płodowego. W poniedziałek planowany mam zabieg usunięcia ciąży. Mimo wszystko muszą obniżyć betę. To jest 6 tydzień i taka wysoka beta :/

reklama
Cześć, dziewczyny. Trochę już na ten temat poczytałam, ale może któraś jeszcze to przechodziła? Aktualnie przebywam 9 dzień w szpitalu - ciąża w bliźnie. Dostałam już dwie dawki metotreksatu, ale beta spada "bidnie" jak to lekarz stwierdził. Trafiłam z betą 8000, później wzrosła do 17000, po dwóch dawkach meto beta na poziomie 13000, niby spadek, ale to zbyt wolny i wciąż za wysoko. Trzeciej dawki domięśniowo już podać nie mogą - za dużo obciążenie dla mojego zdrowia, a coś zrobić muszą, rozważają podanie meto bezpośrednio do jaja płodowego. W poniedziałek planowany mam zabieg usunięcia ciąży. Mimo wszystko muszą obniżyć betę. To jest 6 tydzień i taka wysoka beta :/
Nie będę mieć trzeciego zastrzyku bezpośrednio. Spadek bety jest o 25 proc. Więc wystarczająco. Czekamy na zabieg

A w tej sytuacji nie mogą podać tego zastrzyku do płodu - nie pamiętam jak to się nazywa ale to na pewno nie był metotrexat

A w tej sytuacji nie mogą podać tego zastrzyku do płodu - nie pamiętam jak to się nazywa ale to na pewno nie był metotrexat
Może ja coś podkręciłam, ale planowali podać coś bezpośrednio. Jednak nie ma już takiej konieczności. Czekam na zabieg, mówią coś o metodzie próżniowej. Przyznam się że się boję, mam najgorsze myśli

Może ja coś podkręciłam, ale planowali podać coś bezpośrednio. Jednak nie ma już takiej konieczności. Czekam na zabieg, mówią coś o metodzie próżniowej. Przyznam się że się boję, mam najgorsze myśli
Staraj się myśleć pozytywnie, ja co prawda pozamaciczna miałam w jajowodzie i też dwie dawki metotreksatu i bardzo wolno spadała beta ale w końcu spadła. Trzymam za Ciebie kciuki, mam nadzieję że raz dwa będzie po wszystkim :)

reklama
Do góry