Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja jestem w 23 tygodniu. Nie wychodzę za często A jak tak to do lekarza lub gdzies na odludzie na spacerWitam.
Czy ( raczej na pewno) ktoras z Was jest w ciąży w całej tej panice związanej z wirusem?
Bo ja zaczynam się obawiać troszkę na serio[emoji17]
Jak to wygląda u Was?
Pozdrawiam
A wizyty mam regularne, po świętach ide nawet na krzywa cukrowa i badania krwi.Ajrin77 zgodzę sie z Tobą pod względem ograniczania wizyt jak nie trzeba. Ja chyba wstrzymam się z tymi badaniami krwi. Robilam na początku marca i wszystko bylo ok. Teraz pewnie pójdę w maju/czerwcu. A poza tym mam nadzieję, ze dobra dieta wystarczy, aby zapobiec np. anemii ciążowej, w tym jeść produkty bogate w żelazo, krwiotwórcze (sok z pokrzywy, z czarnej porzeczki 100%, buraczki, natka pietruszki, kasze i nasionka itd.). Glukoze i ciśnienie można sobie samemu badać.
Moze na pocieszenie dodam, że kiedyś podczas ciąży chodzilo sie naprawdę sporadycznie do lekarza - moja mama była raz u lekarza na ciążę, babcia raz z pierwszym dzieckiem, 2 z drugim... Teraz są lepsze czasy pod względem badań i opieki ciężarnych, ale chyba nie powinno sie nic stać przez te 2 miesiące bez wizyt i badań.
Co lekarz to zdanieA wizyty mam regularne, po świętach ide nawet na krzywa cukrowa i badania krwi.jak lekarz mówi żeby iść to trzeba i tyle
![]()
Ja chodzę prywatnie. Lekarz dba o to żeby pacjentki sie nie spotykały (A przynajmniej moj) umawiasz wizyte i idziesz na konkretną godzinę. Nie ma co się spieszyć z wizytą bo na tym etapie i tak nic nie zobaczysz. Możesz zrobi badanie z krwi Beta HCG . To napewno potwierdzi ciążę. Ja jestem w 23 tygodniu i jutro idę na badania. Następna wizyta 21.04Witam wszystkie przyszłe mamy. Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. To moja druga ciąża. W domu mam już 3,5 letniego synka. Boję się ciąży w czasie epidemii. Dzwoniłam do przychodni umówić się na wizytę lekarska w celu potwierdzenia ciąży ale powiedziano mi, że to jeszcze wcześnie i żebym zgłosiła się koło 8-9 tygodnia. Zastanawiam się czy nie lepiej pójść prywatnie bo jednak boję się trochę pójść do przychodni żeby nie złapać tego dziadostwa. Z drugiej strony nie mam żadnej gwarancji że w prywatnych gabinetach jest bezpieczniej. W końcu tam tez przychodzą pacjentki regularnie. Cieszę się na myśl o dzieciątku ale to nie jest dobry czas na zachodzenie w ciążę. Ale stało sietrzeba sobie jakoś poradzić teraz
Witam wszystkie przyszłe mamy. Kilka dni temu zrobiłam test ciążowy i wyszedł pozytywny. To moja druga ciąża. W domu mam już 3,5 letniego synka. Boję się ciąży w czasie epidemii. Dzwoniłam do przychodni umówić się na wizytę lekarska w celu potwierdzenia ciąży ale powiedziano mi, że to jeszcze wcześnie i żebym zgłosiła się koło 8-9 tygodnia. Zastanawiam się czy nie lepiej pójść prywatnie bo jednak boję się trochę pójść do przychodni żeby nie złapać tego dziadostwa. Z drugiej strony nie mam żadnej gwarancji że w prywatnych gabinetach jest bezpieczniej. W końcu tam tez przychodzą pacjentki regularnie. Cieszę się na myśl o dzieciątku ale to nie jest dobry czas na zachodzenie w ciążę. Ale stało sietrzeba sobie jakoś poradzić teraz
Hej! Ja Ci radzę poczekać jeszcze, jak byłam w pierwszej ciąży to poszłam za szybko do lekarza żeby potwierdzić ciążę chyba w 6 tygodniu, ale to było za wczesnie bo serce jeszcze nie biło i lekarz kazał za 2 tygodnie przyjechać. Teraz w 2 ciąży poszłam w 9 tygodniu serce bilo i wiedziałam że wszystko ok. Teraz nie ma co tak chodzić i nie potrzebnie się narażać. Jeżeli masz taką możliwość idź prywatnie wiadomo jak teraz jest. I nie martw się że teraz zaszłas w ciążę widocznie tak miało być, pomysł sobie ile kobiet chciało by być na twoim miejscu. Ja jestem teraz w 25 tygodniu i trochę się martwię jak to będzie czy kupię gdzieś cycnik do karmieniaNie planowałam. Myślę, że poczekam jeszcze około tygodnia i pójdę prywatnie na wizytę upewnić się, że wszystko jest ok.