reklama

Ciąża w liceum

Aha wiesz z tego co czytlaam na necie i z tego co ty tu napsailas to chyba rzeczywiscie to bedzie juz niedlugo kurde jak jabym tez chcial jakies objawy zeby to sie jzu zblizlao

reklama
No to zeczy ktore do szpitala to tez zalezy czy szpital w kotrym bedizesz rodzic cos ci oferuje czy nie?Ja musze dla dziecka tylko pampersy(pampers new born 2-5kg)i chusteczki nawilzone(nivea soft&care) a lda siebie to podklady poporodowe( blella mama 2 paczki) wkladki laktacyjne(babydream 1 karton)stanik do karmienia( ale slyszlalm ze wkladki i stanik w szpitalu sie jeszce nei uzywa wygodniej bez w samej koszuli do karmienia z rozcieciami ale to jak kto woli ja wezme i zobaczymy czy uzyje) i majtki jednorazowe( to juz kupisz w aptece czy w supermarkecie auchan ja tam kupywalalm) a no i smoczek ale to wedlug upodoban;p
no oczywisice jeszce w szpitalu przyda ci sie:
-koszula do porodu i po porodzie
- szlafrok (jednak najlepiej nie za gruby bo w szpitalu goraca ja mam taki chyba bawelniany)
-kapcie
-reczniki(jeden duzy, maly do podmywania ,i do mycia rak i twarzy)
-gumka do wlosow ( lub cos do spiecia)
-kosmetyki( do podmywania plyn z kory debu(ja mam) ale chwala tez sobie zwykle szare myslo no i kremy jakie sobie tam uzywasz, pasta i szczoteczka itp...)
-chusteczki higieniczne
- sztucc, kubek
mysle ze jak bedziesz juz wychodzic to wtdy szampon do wlosow rozne odzywki jak uzywasz tusz do rzes suszarka bo mysle z enie bedizesz tyle w laziene siedziec zeby glowe umys tylko szybki prysznic i do dzidzi spowrotem ja tak bede robic:P jak wlosy zwiarze do porodu to potem tylko bede je czesac i jak bede wychodzic to umyje ;p (bo przed wyjazdem do szpitala bee sie myc i umyje tez wlosy)
a pozatym to wssytko zajmuje dodatkowe miejsce a chyba nie chesz miec pelno torb do spitala ja mam wszystko w jednej i chyba beed musila w reklamowke podklady wlozyc bo si edo torby nie zmieszcza
A tak ogolenie w domu to nie ma co przesadzac z kosmetykami wystarcza:
- sudocrem
-oliwka( ja mam z nivea)
-delikatny zel do mycia ciła i wlosow(tez z nivea)
A i nie przesadzaj an poczatek z wielkimi jakimis promocyjnymi opakowaniami kosmtetykow bo moga uczulic akurat twoje dziecko(czego oczywiscei nie zeycze ale nigdy nie wiadomo) ja kupila wszystko male a jak dziecku nic od tego nie bedzie to wtedy bede kupywac jakies wielkie opakowania tak samo nie kupuj pampersow na zapas bo mozesz ich nakupyawac a potem ci zostanei ich pelno tka wlasnie zrobila znajoma mojego "faceta" i teraz chyba odda mi bo ma tyle tego ;p

A no i nic ci nie narzucam to co napsaialm to jest doswaidczenie mam ktore mi tak poradzily ty masz swoj instynkt i tak zrobis zjak bedizes chciala:P

Ostatnia edycja:
O matko ile tego jest :-):-):-)
na razie kosmetyków to nie mam wcale, a co do pampersów to będę zamawiać na takiej stronce , gdzieś mam ją zapisaną. Tam się zamawia po chyba 300 sztuk ale wtedy to wychodzi bardzo tanio. A myślę że sporo ich wykorzystam tym bardziej że maluszek waży na arzie 2 kg więc chyba tak sporo nie dorośnie tam żeby przerzucić się na większe pampersy . A ewentualnie to zawsze będzie można z kimś się czy wymienić czy je oddać.
I do szpitala to będe dopiero chyba we wtroek jechała to się dowiem co i jak :).
Dzięki za info:)

Madzia tydzień jest 35 wg usg i terminu porodu a suwaczek jest z ostatniej miesiączki :).
Drugi jest właściwzy bo jest z prawidlowym terminem porodu ;-)

MAriola to ,ze masz termin z usg inny nie oznacza ,ze Twoje dziecko jest starsze!!!!poza tym nie napalalabym sie na ten 2 termin.Usg robi tylko czlowiek i zawsze moze zdarzyc sie pomylka..Najwlasciwszy jest wlasnie termin z OM bo to jednak natura,wiec raczej bym sie nim sugerowala.

No ja sie jeszcze do porodu nie przygotowuje :-p Mam jeszcze sporo czasu :* Chociaz szczerze mowiać to chcialabym tak jak wy :) Jeszcze kilka tygodniu i bobas bedzie z wami :-):-) mmm zazdroszcze :* Oczywiscie trzymam kciukasy zeby wszystko bylo dobrze :* :-D
Sporo tego do szpitala trzeba wziąść :-) Niby malutko, ale wszystkiego po troszke i sie uzbiera masa tego. Ale wkoncu to dla dwojga :-)
Mam jeszcze czas na taką liste rzeczy, ale bede wiedziec gdzie zaglądnąć za pare miesiecy :-p

eweliinka no wlasnie bez przesady nie trzeba wszystkie brac..zawsze moze Ci ktoś cos dowiesc.Nie ladujcie wielkich waliz .Ja to sie zastanawiam,czy w reklamówkę taką wiekszą sie nie spakować.Co dziennie ktos u mnie bedzie ,wiec nie zginę.

eweliinka no wlasnie bez przesady nie trzeba wszystkie brac..zawsze moze Ci ktoś cos dowiesc.Nie ladujcie wielkich waliz .Ja to sie zastanawiam,czy w reklamówkę taką wiekszą sie nie spakować.Co dziennie ktos u mnie bedzie ,wiec nie zginę.

No masz racje :) istnieją tez telefony i mozna zadzwonic jak czegos bedzie nam brakowało. Poco niepotrzebnie ciagnąć to wszystko ze sobą :tak:
Ale lista tych rzeczy nie jest jakas taka bardzo rozbudowana. Podstawowe rzeczy:-)

reklama
No ale tam sa walsnie najpotrzebniejsze rzeczy..uwazacie koszule do porodu czy popordzie szlafrok kapcie czy podklady poporodowe do myciaipt za zbedna..? a pozatym napsaialm tam tez takei cos jak gumka do wlosow to zjamnie najwyzej jedna kieszonke w kosmetyczce w ktorej bedize pasta do zebow szczoteczka czy mysdlo do mycia. Jezeli szpital w ktorym rodzicie nei zapewnia wam (podkladow itp...) to musicie je ze soba zabrac chyba ze dla was sa zbedna i wolice miec koszule ubrudzone krwai...
i wlasnie mariola jedzie odwiedzic szpital po to zeby wiedziec co am wziasc moze nie bediz emusiala nic poza ciuchami a moze bedzie musiala brac wszyskto kosmteyki dla dzicdzi reczki i ubranka....ta lista moze byc ktortsa lub jeszcze dluzsza

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry