No to zeczy ktore do szpitala to tez zalezy czy szpital w kotrym bedizesz rodzic cos ci oferuje czy nie?Ja musze dla dziecka tylko pampersy(pampers new born 2-5kg)i chusteczki nawilzone(nivea soft&care) a lda siebie to podklady poporodowe( blella mama 2 paczki) wkladki laktacyjne(babydream 1 karton)stanik do karmienia( ale slyszlalm ze wkladki i stanik w szpitalu sie jeszce nei uzywa wygodniej bez w samej koszuli do karmienia z rozcieciami ale to jak kto woli ja wezme i zobaczymy czy uzyje) i majtki jednorazowe( to juz kupisz w aptece czy w supermarkecie auchan ja tam kupywalalm) a no i smoczek ale to wedlug upodoban;p
no oczywisice jeszce w szpitalu przyda ci sie:
-koszula do porodu i po porodzie
- szlafrok (jednak najlepiej nie za gruby bo w szpitalu goraca ja mam taki chyba bawelniany)
-kapcie
-reczniki(jeden duzy, maly do podmywania ,i do mycia rak i twarzy)
-gumka do wlosow ( lub cos do spiecia)
-kosmetyki( do podmywania plyn z kory debu(ja mam) ale chwala tez sobie zwykle szare myslo no i kremy jakie sobie tam uzywasz, pasta i szczoteczka itp...)
-chusteczki higieniczne
- sztucc, kubek
mysle ze jak bedziesz juz wychodzic to wtdy szampon do wlosow rozne odzywki jak uzywasz tusz do rzes suszarka bo mysle z enie bedizesz tyle w laziene siedziec zeby glowe umys tylko szybki prysznic i do dzidzi spowrotem ja tak bede robic

jak wlosy zwiarze do porodu to potem tylko bede je czesac i jak bede wychodzic to umyje ;p (bo przed wyjazdem do szpitala bee sie myc i umyje tez wlosy)
a pozatym to wssytko zajmuje dodatkowe miejsce a chyba nie chesz miec pelno torb do spitala ja mam wszystko w jednej i chyba beed musila w reklamowke podklady wlozyc bo si edo torby nie zmieszcza
A tak ogolenie w domu to nie ma co przesadzac z kosmetykami wystarcza:
- sudocrem
-oliwka( ja mam z nivea)
-delikatny zel do mycia ciła i wlosow(tez z nivea)
A i nie przesadzaj an poczatek z wielkimi jakimis promocyjnymi opakowaniami kosmtetykow bo moga uczulic akurat twoje dziecko(czego oczywiscei nie zeycze ale nigdy nie wiadomo) ja kupila wszystko male a jak dziecku nic od tego nie bedzie to wtedy bede kupywac jakies wielkie opakowania tak samo nie kupuj pampersow na zapas bo mozesz ich nakupyawac a potem ci zostanei ich pelno tka wlasnie zrobila znajoma mojego "faceta" i teraz chyba odda mi bo ma tyle tego ;p
A no i nic ci nie narzucam to co napsaialm to jest doswaidczenie mam ktore mi tak poradzily ty masz swoj instynkt i tak zrobis zjak bedizes chciala