reklama

ciaza w uk

ja juz mam czesc rzeczy a to dlatego ze kolezanka urodzila niedawno i jej dzidzia zaczela wyrastac z pierwszych ciuszkow wiec przekazala nam ;-) sama jeszcze nic nie kupowalam, ale mamy sporo rzeczy po pierwszym dziecku, tych wielki - wozek, lozeczko, bujaczek, fotelisk samochodowy itd. Na dobra sprawe brakuje mi jeszcze kosmetykow i kombinezonu zeby przywiezc dzidzie ze szpitala ale z tym jeszcze poczekam, w ogole to nie zamierzam wiele kupowac bo zaraz po Swietach sa wielkie wyprzedaze i tam sie dopiero oblowie :-) a teraz to jak sie trafi jakas obnizka to czasem cos kupie, kupilam mate do przewijania, termometr do wody i smoczki (a to dlatego ze corka bardzo chciala wziasc dla malej dzidzi)

reklama
A ja dzis bylam w mothercare i kupilam 2 pary spodni bo juz naprawde nie mam w czym chodzic - przede wszystkim do pracy. jedne do pracy (£30 nie wiem dlaczego takie drogie bo zwykle czarne z materialu pozniej w peacocksie calkiem podobne kupilam na zmiane za £12 - fakt ze w mothercare one sa z lepszego materialu ale ile ja je znosze przez te 3 miesiace..) i dzinsy w mothercare za £24 - najpierw pomyslalam ze duzo kasy jak na ciuch ciazowy taki 'na chwile' ale jak przymierzylam to wygladam w miare cywilizowanie - sa obcisle i calkiem fajne wiec mi humor poprawil i je wzielam..co prawda teraz juz nosze rozmiar 10 nawet tych ciazowych ciuchow a nie 8 ale co sie dziwic jak przytylam 7 kg od poczatku.. a jak u Was?
Nastepnie bylam tkmaxsie i tam kupilam fajne niedrogie - moje pierwsze- ciuszki dla malej - slodkie i rozowe nie moglam sie powstrzymac..
no i tak mi milo dzien zlecial poza tym ze bylam jeszcze na lunchu z kolezanka i na deser zjadlam megakawal ciasta czekoladowego i do teraz nie wiem czemu to zrobilam.. moglabym jesc non stop a rano wrecz budze sie glodna i od kilku dni mam ssanie zaraz po przebudzeniu ..- czy tez tak macie??
no i weszlam tez do mamas&papas i teraz maja promocje na meble - 3 for 2. ja w sumie nawet nie wiem co chce kupic- co jest praktyczne a co nie.. mam pytanie do mam z doswiadczeniem - czy kolyska jest praktyczna? uzywalyscie jej duzo jesli mialyscie? co zdecydowanie uzywalyscie i bez tego nie dalybyscie rady? np bujaczek?

Mummy2 - nie wiem czy masz ksiazke Heidi Murkoff - w oczekiwaniu na dziecko- str. 276 o krwawieniu w 2-3 trymestrze jesli nie masz to skopiuje ci ten kawalek - ogolnie nie ma sie czym martwic po prostu niektore kobiety tak maja - ale napisz czy masz te ksiazke- wczoraj to przeczytalam i od razu pomyslalam o Tobie :)

Wita,was wszystkie cieplo

U mnie cały czas te skurcze, odpoczywam ile sie da, prócz nich nic złego sie nie dzieje.
zastanawiam sie czy nie zmienic szpitala, bo tutaj jednak rozczarowali mnie okropnie. Poza tym naczytalam sie wielu niefajnych rzeczy na jego temat. Sama już nie wiem, boje sie i tyle.

Margot1 - dziekuje za pamiec kochana :-) nie mam tej ksiazki, wiec jakbys mogla przeslac mi ten fragment to bylabym bardzo wdzieczna. Widze ze sie troche obkupilas :-) ja mam jedne obcisle jeansy ciazowe z nexta, z tych slim legs, fajnie wygladaja ale sa bardzo nie praktyczne i w efekcie niewygodne - ciagle spadaje i musze jej podciagac na pupe. Te ceny, ktore piszesz mysle ze nie sa takie zle, czasem widywalam spodnie po 45 hehe A jesli chodzi o rzeczy dla dziecka to kolyska zawsze wydawala mi sie fajna ale mala, nie kupowalismy bo dzidzia szybko z niej wyrasta i za chwile trzeba kupic cot (lozeczko) a pozniej normlane lzoko junior. Nasza corka spala w lozeczku takim dla dzieciakow do 2 lat, a pozniej kupilismy junior bed. Na poczatku zamontowalismy te ochornki po bokach ale w sumie nie byly potrzebne bo lozeczko kupilismy dosc niskie w ikea. Bujaczek natomiast okazal sie strzalem w dziesiatke! Nie moglismy sie bez niego obejsc hehe
Precious Planet Infant To Toddler Rocker

taki mielismy, po pormocji udalo nam sie kupic, pozniej z niego krzeselko mozna zrobic i sluzy dluzej niz te inne bujaczki. Nawet baterie dlugo wytrzymuja.

Joanna - ja mysle ze to wazne zeby s czula sie komfortowo w szpitalu w ktorym masz rodzic....moze warto rozejrzec sie gdzies indziej skor nie jest tu zadowolona? Mysle ze duzo tez zalezy na kgo sie trafi...kolezanka rodzila w tym samym szpitalu co ja po raz pierwszy i miala duzo gorsze wrazenia, natomiast jej drugi raz w tym samym szpitalu wspomina super. Mowi ze polozna na ktora trafila byla extra babka a ta za pierwszym razem beznadziejna...ale jak juz jestes rozczarowana to moze lepiej zapisac sie gdzies indziej, w koncu mozesz sobie wybrac, a po co ci poziej dodatkowe stresy jadac na porodwke i martwiac sie jak cie przyjma. Przykro mi z powodu skurczy, mam nadzieje ze bedzie lepiej, odpoczywaj, bierz witaminy i uwazaj na siebie

Mummy2 - "Rozowe lub czerwone plamy na bieliznie zawsze wywoluja niepokoj przyszlej matki, jednak lekkie plamienia czy krwawienia w drugim i trzecim trymestrze ciazy zazwyczaj nie sa niepokojace. Zwykle przyczyne stanowi nadwerezenie niezwykle wrazliwej teraz szyjki macicy podczas badania ginekologicznego lub stosunku plciowego. Czasem nie znamy powodu plamienia lub jest on malo istotny.
Niemniej jednak powinnas powiedziec o wszystkich takich przypadkach lekarzowi, gdyz czasem rzeczywiscie moga one oznaczac, ze dzieje sie cos zlego. Gdyby krwawienie bylo obfite albo plamieniu towarzyszyl bol w podbrzuszu, dzwon do lekarza bezwlocznie albo udaj sie do szpitala. Badanie USG pozwoli stwierdzic, czy dzieje sie cos zlego czy nie."
Mysle ze powinno Cie to uspokoic bo przeciez mialas usg robione i niedlugo znowu bedziesz miec. poza tym Twoje plamienia nie sa obfite i nie ma bolu i tez zgadza sie ze mialas je po stosunku.
Tez zastanawiam sie nad skinny jeans z nexta bo fajne sa ale czy praktyczne beda to co innego..
Fajny ten Twoj bujaczek :)
A czy ktoras z Was uzywala Moses basket? niektore sa od razu kolyska w sumie tylko do 3 mies ale na poczatku to robi za lozeczko i praktyczne podobno do przenoszenia jak dziecko usnie w domu pietrowym- ja mam parter i 2 pietra.
Joanna - a bierzesz no-spe? albo magnez na te skurcze (sorry jesli juz o tym pisalas a ja przeoczylam bo mam zaleglosci) mi gin w polsce powiedzial ze jak zaczne miec skurcze to zeby to brac -Magne b6 1-2 razy dziennie. Jesli chodzi o szpiatal to jesli mozesz zmienic na lepszy- to zmien. ja tez sie zastanawiam czy nie rodzic w innym miescie bo w lincoln szpital nie ma dobrej reputacji. bylam w nim zreszta dzis bo moja przyjaciolka wczoraj urodzila i wole nie opisywac jej porodu bo chyba lepiej pewnych rzeczy nie wiedziec.. ale wszystko skonczylo sie dobrze i ma slicznego synka :)
Mialam tez dzis test na krzywa cukrowa - pocieszenie dla tych co beda to miec w uk- tutaj pije sie w szpitalu Lucozade a nie jak w polsce cos obrzydliwego na co wszyscy narzekaja..nie wiem dlaczego w polsce nie moga po prostu tak robic..

Margot1 dziekuje za cytat :) troche sie uspokoilam,do scanu jeszcze niecale 2 tygodnie ehhh
osobiscie skinny z nexta odradzam, ale to tylko moja opinia, leza teraz w szafie i zakladam je jak juz nie mam nic innego, szkoda bo myslalam ze dobrze sie spisza. Bujaczek ten jest naprwde super, chociaz drozszy niz wiele innych na rynku, ale fakt tez jest taki ze my go jeszcze uzywalismy jak wiele znajomych przestalo juz uzywac swoje. Mala nawet w nim spala czasem, bo mozna go tak na prosto rozlozyc

mummy teraz dopiero zauwazylam ten twoj lezaczek,super jest
ja wczoraj ogladlam na necie i az oczaplasu dostalam..tyle tego jest,ze ciezko wybrac
a wizyte masz w szpitalu czy prywatnie ?
ja ide w ta srode..mam nadzieje,ze wsio bedzie dobrze ;-)

reklama
madlen79 lezaczek polecam, sprawdzil sie super, dla nas, dla kuzynki i teraz spowrotem go odbieramy dla drugiej dzidzi :-) jest tego sporo i ciezko cos wybrac, ten nasz tani nie byl ale mysle ze sie oplacalo. To trzecie usg mam juz prywatnie, postanowilismy isc na to ze wzgledu na te moje plamienia, tanie nie jest, wzielismy taki pack gdzie sprawdzaja czy dzidzia zdrowa (to samo co na polowkowym) plus potwierdzenie plci. Z tego co tu unas widzialam to sa rozne oferty i jakby sie chcialo sprawdzic kompletnie wszystko (tze baby's well being, wody plodowe, pepowine itd) to trzebaby wydac £200. Trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte! daj znac jak poszlo. Z penwosci wszytsko bedzie dobrze. A to scan masz czy polozna?
margot1 - nie polecam skinny ;) jesli chodzi o wozek to mysle ze fajny. Ja sie teraz nie zaglebiam w temat wozkow bo mam po corce Quinny buzz 3-kolowy i do tego fotelik maxi cosy. Co moge powiedziec to ze polecam wozki gdzie do ramy mozna wpiac sam fotelik, bardzo poreczne! A reszta to co komu pasuje chyba, ja mialam 3 kolowy i swietnie mi sie go prowadzilo, jedna reka doslownie, a znajoma byla przekonana ze 3-kolowe sa nieporeczne i kupila sobie 4-kolowy. Duze kola, takie z opona sa bardzo wygodne, miekkie, szczegolnie na wyboistej drodze, dzidzie tak nie wytrzesie. Ja mialam 2 kola duze z tylu i z przodu male, takie zwykle, wiec jak poszlismy do lasu to mala troche wytrzeslo. Widzialam roznice z kolezanki wozkiem, ale ona kupila wtedy taka gondole sama, z ktorej nie dalo sie zrobic spacerowki i po kilku miesiacach musiala kupic drugi wozek, moim zdaniem nie ma sensu. Ten drugi link co podalas nie chce wchodzic. i jesli chodzi o fotelik to polecam maxi cosy. Przy corce mielismy najpierw graco, glowa jej chodzila na wszytskie strony, ten maxo cosy lepiej wyprofilowany i ma wkladke wokol glowki na poczatek

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry