dziękuje dziewczyny za odpowiedź
Dobrze wiedzieć, że to jednak standard, a nie trafiło na mnie, że mnie zlewają
Wiedziałam już wczesniej, że mają inny system itp., no ale szczerze mówiąc, nie wiedziałam, że aż tak!!! zastanawiam się nad badaniem krwi, chociażby, żeby sprawdzić czy nie mam anemii...ale to jeszcze pomyślę. Proponowali mi za to te szczepionki, jadna na grypę, druga na koklusz...ale odmówiłam. Popytałam dziewczyn tutaj i w Polsce, odradziły mi, sama też troche poczytałam...no nie wiem...ta na koklusz nie jest testowana na kobietach w ciąży, to skąd mogą wiedziec jakie mogę być ewentualne skutki uboczne teraz, czy po latach...kurcze...mam nadzieję że nie będę żałowała...
mummy2 ja tez miałam scan w 20tc, a ten w 28tc to nie jest standardowy, ja go mam dlatego, że mi wyszły złe wyniki testu Pappa w 13tc, później miałam amiopunkcję i stąd ten dodatkowy scan. Normalnie się go nie robi. Chociaż jedno na plus dla mnie;-)
Joanna_Z matko..współczuję tych przejść:-( Mam nadzieję, że jednak dzidzia doczeka do terminu i będzie wszystko ok!!!
Dziewczyny, widzę po Waszych suwaczkach, że Wy już blisko finiszu...dlatego mam prośbę, zanim urodzicie, bo potem to już chyba ja tu sama zostanę...;-) w wolnej chwili mogłybyście napisać listę co zabieracie do szpitala? ja gdzieś w necie wyszperałam takie listy, ale coś mi się one wydają za długie...i chyba nie na standardy angielskie...byłabym bardzo wdzieczna za fachowe i praktyczne porady