Obejrzyj wideo poniżej, aby zobaczyć, jak zainstalować naszą stronę internetową jako aplikację internetową na ekranie domowym.
Notka: Funkcja ta może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach.
Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij
Pytanie, co ma być normalne. Sprzeczne uczucia często pojawiają się w tym samym czasie. Dziecko to nowa perspektywa. Będąc mama doskonale wiesz, z czym się to wiąże. Dlatego obok szczęścia pojawia się przerażenie. No bo jak to będzie... Znowu pieluchy, nieprzespane noce itp. Obecnie masz już dzieci odchowane, a więc więcej czasu dla siebie, na pewno plany na przyszłość...Dziewczyny jestem załamana mam 39 lat i spodziewam się 3 dziecka jestem szczęśliwa a zarazem przerażona czy to normalne..córka ma 14 lat mlodsza9....
GratulujęDziewczyny jestem załamana mam 39 lat i spodziewam się 3 dziecka jestem szczęśliwa a zarazem przerażona czy to normalne..córka ma 14 lat mlodsza9....
Proszę się nie martwić@jasani ja urodziłam mając 35, teraz mam 37 i staram się kolejne, a jak zdrowie da to i trzecie [emoji6]
Na pewno podejście jest zupełnie inne. Choćby do kwestii zawodowych. 5-10 lat temu byłam ambitna, robiłam karierę, nadgodziny, projekty, itd. Zawodowo osiągnęłam dużo - na tyle, że stwierdziłam, że więcej nie chce. Ze to czas powiedzieć pas, zamiast kolejnych projektów i nadgodzin wybrać wieczór z mężem itd.
Wiadomo, że nieprzespane nocki bolą, ale mam czas by skakać po kałużach, wspinać się na murki, oglądać liście, mogłam w spokoju iść na wychowawczy nie myśląc, że jak nie wrócę to pracy to minie mnie projekt, itd.
Tak naprawdę w związku z wiekiem boli mnie jedno, i niestety bardzo boli. Jak córka będzie w moim wieku, to ja będę miała 70 lat - mogę nie być w stanie jej już pomóc
Dlatego zależy mi na rodzeństwie - żeby, gdy nas zabraknie nie została sama....
Jutro kończę 40lat i taka myśl mnie naszła o drugim dziecku, widzę że jeszcze nie jest za późno, koleżanka rodziła pierwsze mając 39.syn ma 10 lat i nie chce żeby był sam całe życieTeż mi zależy na rodzeństwie dla syna...ale boje się czy nie za późno się obudziłam i pomyślałam że nie chce żeby został sam jak nas zabraknie![]()
Moja byla szefowa urodziła swoją pierwszą córeczkę w wieku 41lat. Wszystko dobrzeHej mamyTrzy dni temu wyszedł mi pozytywny test (jestem w 5 tyg ciąży), zaraz stuknie mi 39 lat i po początkowej kompletnej euforii dziś zaczęłam panikować, że wady genetyczne, ryzyko poronienia itd... To moja pierwsza ciąża i zaszłam w nią bez problemów. Prowadzę dość zdrowy tryb życia poza tym, że praca siedząca, ale staram się nadrabiać spacerami i jogą/pilates. Wiem, że ryzyko w ciąży jest zawsze i nikt nie jest wróżką, ale czy mogłybyście mi napisać parę słów otuchy? I też, jeśli jesteście późnymi mamami, czy robiłyście w ciąży testy w kierunku zespołu Downa (te obarczone małym, ale jednak ryzykiem utraty ciąży).
DziekiMoja byla szefowa urodziła swoją pierwszą córeczkę w wieku 41lat. Wszystko dobrzeTakże trzymam kciuki również i za Ciebie
![]()