• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciąża z zastrzykami z Heparyny.

reklama
nie wiem bo nie badałam nigdy ddimer.
Nie wiedziałam ze na wyniku anty xa jest napisane czy odpowiednia dawka
Ja regularnie badałam ddimery. W ciąży norma do 2000-2500. Ważny jest jednak jeszcze przyrost, bo moga za szybko rosnąć. Ale bardziej precyzyjne jest badanie anty xa. Jeszcze raz powtórzę, że badanie wykonuje się 4 h po podaniu heparyny. Powodzenia

obecnie 23 tc 4 dni, wzrost 162 cm, 83 kg więc dużo za dużo. Ale w ciąży nic nie przytyłam póki co, to moja startowa waga.
Na ostatniej wizycie dzidzia miała dobre wymiary, więc hipotrofii póki co nie ma, ale i tak się boję,
więc zbieram informację od Was dziewczyny.

Ile ważysz? Heparyne takze dopasowuje sie do wagi pacjentki. Jesli więcej niz, pezecietna osoba to spokojnie mozna zwiększyć dawke. Dawka 0. 6 jest dawka terapeutyczna.
Mam pytanie. Jeśli waze 64 kg (przy 165 cm wzrostu), jestem w 12 tygodniu ciazy, biore Clexane 0.6 a wynik antyXa spadl w ciągu miesiąca z 0.76 na 0.69 to bedzie to raczej wskazanie do zwiększenia dawki Clexane na 0.8?
Pytam z ciekawości bo trochę się stresuje, a gin nie odpisuje na moje smsy.
Chciałabym porównać wyniki z osobami, które tez badaly antyXa . Z góry dziekuje!

Mam pytanie. Jeśli waze 64 kg (przy 165 cm wzrostu), jestem w 12 tygodniu ciazy, biore Clexane 0.6 a wynik antyXa spadl w ciągu miesiąca z 0.76 na 0.69 to bedzie to raczej wskazanie do zwiększenia dawki Clexane na 0.8?
Pytam z ciekawości bo trochę się stresuje, a gin nie odpisuje na moje smsy.
Chciałabym porównać wyniki z osobami, które tez badaly antyXa . Z góry dziekuje!
U nas na oddziale podaje sie pod BMI od otyłości 0.6.

Ja będę brała chyba tylko do 12tc zastrzyki a później mam dostać leki, które można brać już po12 ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce. Zazwyczaj dziewczyny biorą już do końca też wolałabym tak ale też ufam lekarzowi i zobaczymy jak będzie bo na razie w ciąży nie jestem.

@Lusia125 też jestem obciążona genetycznie zakrzepica i mam mutacje PAI i mthfr. Mogę Ci poradzić żeby pilnować poziomu homocysteiny i brać witaminy z grupy B w tym kwas foliowy w formie metylowej. Coś Ci lekarz zalecal? Robiłaś wskaźniki krzepnięcia krwi i jakieś inne badania?
Hej jaka brałaś dawkę heparyny przy pai i mthfr?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry