reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Julia - brakuje mi roku bym miała za free. Sam test kosztuje 200-300 zł ale podobno najlepiej z usg go robić i robi się podwójnie. Podzwonię i się zorientuje w sytuacji.
Lekarka powiedziała że moge zrobić samo usg genetyczne w LuxMed i wtedy bedzie za free.Podobno w LuxMedzie nie robią.......... Kurcze, kupa kasy ale chodzi o zdrowie dziecka:baffled:.

reklama
Cześć laseczki :-) tak w skrócie napisze jak po wizycie, a później może coś więcej bo młodego do szkoły muszę szykować ;-)

a więc nic szczególnego :dry: zbadała mnie, szyjka ok, dała na badanie krwi, moczu u tą nieszczęsną glukozę :dry:. W ogóle to jutro mam być na 7 w ośrodku z przygotowaną glukozą, pobiorą mi najpierw krew później muszę wypić tą glukozę i czekać w poczekalni 2h zanim mi pobiorą następną porcje krwi :wściekła/y: ja i bezczynne 2 godzinne siedzenie w poczekalni? O matuśko!
A no i serduszko też słyszałam :tak: były problemy z wyszukaniem bo mała uciekała, ale położyłam się na boku i było ok. Na usg skierowanie dostane przy następnej wizycie :wściekła/y: chyba będę musiała wybrać się prywatnie żeby małą podejrzeć :-) no to by było na tyle z wizyty :tak:

miłego dzionka :-)

Hej!
Dzisiaj mam wizytę i chyba jajo zniose :-)Szczerze to mam nadzieje, ze doktor mi powie kto zamieszkuje sobie mój bebzol :tak:Bardzo bym chciała drugiego siusiaka.
Zaraz po wizycie znów uderzamy na trening więc dzień po południu będzie napięty.

iwo dostałam skierowanie od mojej doktorki na badania prenatalne, a tam z powodu przeziernosci karkowej miałam robiony ten test.

Malusiolka no przykro mi. Może im coś na sercu leży? Boże mają o coś do Ciebie żal? Może faktycznie różnicie się w wychowaniu dzieci i postępowaniu dlatego siora powiedziała o tym bałaganie? Wiesz, mam bratową którą przestałam do siebie zapraszać wraz z jej 4,5 letnim synem. Potrafił rzucac np klockami drewnianymi w okno , a ona nie miała żadnej reakcji na to.To tylko jeden z setek przykładów. No to jak ja mam się wkurzać to nie zapraszam do domu. Przed domem proszę bardzo.

Cyntia no to też widzę, że potraktowali Was nieelegancko :baffled:Chyba by mi serce pękło.

ewka, kup sobie gazetę albo weź jakąś książkę. Być może jeszcze jakaś kobitka będzie czekała to pobajerujecie :tak:

Phoebe no powiem Ci, że dopiero od wczoraj do mnie dotarło, że ktoś tam w brzuchu jest :-)

Iwo dałabym sobie głowę uciąć, że oni to robili w LuxMedzie, ale może coś źle zrozumiałam.

Ja się na te badania nie wybrałam, bo z USG wszystko było okej, więc stwierdziłam, że jeszcze nie jestem w grupie ryzyka.

W ogóle ja już też się nie mogę doczekać badania kolejnego, jak doktorek pokaże nam nasz skarb i może już dowiemy się jaka płeć:) ale to dopiero 6maja. To jeszcze cały miesiąc:szok: Moja mama się ze mnie śmieje, że kiedyś do porodu się nie widziało dzieci ii tez było dobrze:)

A dziewczyny co do rodziny to najlepiej mieszkać od nich około 100km (bo jak dalej to na weekend się nie chce jeździć raz na jakiś czas:)), nie dyskutować za dużo, i generalnie patrzeć wybiórczo na to co mówią:) i choć moi rodzice są cudowni to i tak wiem, że jakbyśmy mieszkali w jednym domu to by bywało różnie. O teściach nie będę się wypowiadać, bo o teściowej dużo by można mówić... więc Kochane cieszcie się swoim szczęściem a na przykrości ze strony rodziny wymazujcie szybko:) bo niestety rodziny nie możemy wybrać.

Witam

Agamemnon gratuluje ruchow:-)

LUdzik masz racje rodziny sie niewybiera:/

CYNTIA to faktycznie ciezko jak tyle osob odmowilo:-( przerabialam temat slubu w zeszlym roku...i tez bylam wkurzona bo ja mialam jako trzecia w mojej rodzinie i ostatnia bo kuzyn wylecial jak z konopi ze slubem przede mna wrrrr
I co edekt taki ze musialam sluchac ze juz pieniedzy niemaja...wiec rozwozenie zaproszen niebylo niczym dobrym:/

Iwo dokladnie wez podzwon
Ja z racji tego co przeszlam to talie badania beda u mnie obowiazkowe!

A ja czuje sie jeszcze gorzej niz wczoraj i na bank kolejny antybootyk dostane:/

hello

Julia bidulko kuruj sie i szybko wracaj do zdrowia

Agamemnon super, szybciutko poczułas ruchy :)

My po wczorajszej wizycie dostałysmy skierowanie na eeg oraz usg głowy. Te badania wykaza wszystko, choć neurolog jest dobrej myśli, generalnie Nadia rozwija sie jak powinna.
Za tydzień juz swieta, nie moge w to uwierzyc, tak szybko. W pon świąteczny będziemy dmuchać pierwszą świeczkę mojej małej księżniczki :)
miłego dnia

Jestem już :-) ale dziś zimno na dworze normalnie jakaś masakra wczoraj 20stopni dziś zaledwie 10 :dry: oszaleć idzie.

Maluś przykre jest to co piszesz :-( u nas co weekend bądź co drugi przyjeżdża mój brat z 2 chłopakami (4 i 6 lat) moja siora z 4 letnią córą i jakoś to przeżywam, fakt, że bałaganią strasznie, ale to są przecież dzieci prawda? Zabawek młody ma multum i czasami jak ich na chwilę zostawię to robią taką demolkę w pokoju, że szok, ale nauczyłam ich też, że jak się czymś bawią to później trzeba po sobie posprzątać i tyle. Ostatnio byli trochę koło domu bo cieplutko było i zaczęli się rzucać takimi bryłami ziemi no i niestety musiałam na nich fuknąć bo przecież krzywdę jeden drugiemu mógłby zrobić, to bratowa trochę krzywo na mnie spojrzała, że krzyczę na Stasia (bo w sumie on zaczął) ale nic nie mówiła. Może pogadaj z siostrą? Zapytaj wprost dlaczego się tak chamsko zachowuje? Ja ze swoim rodzeństwem jakoś się dogaduję i uważam, że szczerość to podstawa. Jak mi się coś nie podoba to mówię to wprost i żądam tego samego, nie lubię nie jasnych sytuacji.

Cyntia przykre to, że tak mało osób będzie na Twoim ślubie :-(

Agamemnon a nie chciałabyś córeczki?

Julia w ty pakuj się do wyra bo się jakiejś poważnej choroby nabawisz przez to niewyleczone gardło :tak:

Dziewczyny potrzebuje pomocy, bo im dłużej nad tym myśle tym co rusz inaczej mi wychodzi :zawstydzona/y:
Syn zaczął brać leki 12 marca i miał je brać 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i znów ma zacząć je brać, czyli kiedy to będzie??

ewka czy bym nie chciała? Aaa no tak jakoś z chłopakiem już wiem jak się obchodzić, ciuchów mam od gromady. No a córke to się chyba boję. Kurde nie wiem dlaczego :sorry2:

ewka, wiikki a Wy kiedy poczułyscie ruchy??

julia buuuuu zdrówka!!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny potrzebuje pomocy, bo im dłużej nad tym myśle tym co rusz inaczej mi wychodzi :zawstydzona/y:
Syn zaczął brać leki 12 marca i miał je brać 3 tygodnie, potem tydzień przerwy i znów ma zacząć je brać, czyli kiedy to będzie??

według mnie to tak:

do 2.04 brać lek
od 3.04-9.04 przerwa

i od 10.04 na nowo :-)

agamemnon w sumie ja też miałam takie podejście jak ty ciuchów multum, zabawek chłopięcych też, przy chłopcu to wiem co i jak ;-) w sumie to chciałam i byłam przekonana, że będzie chłopak, a na usg jak mi gin powiedział, że to dziewczynka to uniosłam się z tej leżanki gały wywaliłam na niego jak 5zł i z wielkim zdziwieniem pytałam jeszcze ze 3 razy czy to aby na pewno dziewczynka :-D chłop zwątpił i dla pewności jeszcze raz sprawdził i potwierdził :-D. Ruchy nie pamiętam kiedy 1 raz poczułam :zawstydzona/y: ale gdzieś koło 18 tygodnia :-)

wstawiam poprawkę ruchy poczułam dokładnie w 16tc :tak:

Ostatnia edycja:
reklama
agamemnon mi wyszło tak samo, jak ewce:)

Agamennon
zazdroszczę, że czujesz tak szybko ruchy. Ja nie jestem najszczuplejsza i w ogóle to pierwsza ciąża, więc z tego co wiem ruchy mam poczuć gdzieś pomiędzy 18, a 20 tygodniem... Mam nadzieję, że bliżej 18:)

a ja dziś do pracy nie idę, bo miałam poćwiczyć z dziećmi moimi kochanymi, ale w przedszkolu szaleje jelitówka i dostałam zakaz przyjścia do pracy:)szkoda trochę tej jelitówki, bo tam jestem na umowę zlecenie i jak dzieci chore to i mniej kasy wpada do portfela.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry