reklama

Ciąża Ze Staraczek 2013

Iwo właśnie powiem CI ze w niedzielę jak leżałam na lewym boku cos mnie smyrneło dwa razy, czekam na rozwój ale może cos jest na rzeczy ;-)
aaa i też masz już pełna 12-stke !!!

reklama
kinia no z tym "nicnierobieniem" to masz rację... łatwo się mówi, jak się siedzi samej w domu... :sorry2: a przy dzieciaczku to już inna bajka i nie ma zmiłuj... :sorry2: ja się bardzo cieszę, że ta ciąża pod kątem całego podwozia jest jak dzień do nocy, bo na tym etapie z Gabrysiem nie miałam już szyjki i rozwarcie 0,5cm - małe, ale zawsze jednak... a teraz wszystko się trzyma tfu tfu tfu :-p trochę incydentów było, ale mogę ze spokojem iść na spacer z dzieckiem :-p wiem, że w każdej chwili może się zadziać, ale ten komfort psychiczny, że jest ok bardzo dużo daje... :happy2: u Was będzie dobrze :* no i &&&&&&& za męża :tak:

iwo i dziś nam mówisz o genetycznym - chcesz żebyśmy z Tobą nie spały? :-D:-D:-D:-D kciukasy za jutro :cool2:

agamemnon podziwiam pasję łowienia ryb, bo ja bym jajko zniosła :-D i to chyba pisankę świąteczną :-D naciesz się mężowym, nadrobisz nas później :*

Cześć :happy2:

Ja dziś jak młody Bóg :-D kaszel nadal, zatoki też, ale za to się wyspałam :-D oczywiście usnąć nie mogłam przez ten kaszel, ale jak już po 24 padłam, to obudziłam się o 7:45 :-D oczywiście z dwoma przerwami na kasłanie, ale tak to ja rozumiem :cool2: i o dziwo moje dziecię też pospało do 8:10 :szok: coś w aurze dobrego musi być :-D ale dziwne, bo jak się obudziłam to miałam całe zaropiałe oczy, co mi się nie zdarzyło od dzieciństwa jak na anginy chorowałam :confused:

Benefica u mnie też ciąże to dzień do nocy. Z Nadią to nic mi nie było, zero leków, zero stresu, wszystko mogłam, a teraz? Rozwarcie na 1,5 cm, szewek i nakaz leżenia i nic nie robienia. Więc u nas spacery odpadają ;/ Ale za to fajna jest myśl, że pozostało ok 10 tyg do zakończenia :), no u Ciebie to już w ogóle komfort, bo 7 do końca, a 4 do ciąży donoszonej - tylko pozazdrościć :) Z tym kaszlem to niedobrze, może poproś lekarza o coś na kaszel co możesz w ciąży bez stresu brać, ale tak żeby pomogło? U nas aura taka, że moje dziecko wstało o ... 6 rano ;/ a ja od 4:50 spać nie mogłam.

Grzanka ciepłe mleko :) co do leków to wiesz różnie bywa, więc może poczytaj w necie np. na Leki na ból gardła, tabletki do ssania, syrop, zioła na gardło - Portal Dbam o Zdrowie tam jak wybierzesz leki to masz ulotki i będzie czy w ciąży można czy nie.

Dzisiaj dostanę kolejną porcję ciuszków. Przyszła już paczka ze smoczkami i butelkami, tetry oraz kosmetyki do pielęgnacji z linomagu :D Zadowolona jestem bardzo :)

Cześć dziewczynki :biggrin2: ja już dziś ledwo łażę :-( byłam mamie pomóc ogarnąć gospodarczy i tak się narobiłam, że nie wiem czy dam radę w domu posprzątać bo sił już brak :no: no i oczywiście musiałam się poślizgnąć, ale na szczęście upadłam na kolano :zawstydzona/y: niezdara taka ze mnie się zrobiła, że się dziwię jak można taką łamagom być :sorry2: ogólnie to się już poruszam jak słonica ledwo ledwo... małymi kroczkami do przodu :-D

iwo &&& za genetyczne

phoebe nie nie nie ja też typowo ciążowych rzeczy to nie kupuję bo w sumie mi 2 miesiące zostały to się jakoś do kulam, kupiłam sobie ostatnio leginsy takie fajne elastyczne teraz ciepło się już robi więc jakąś luźną bluzeczkę ewentualnie chciałam sobie kupić albo sukienkę taką na bardzo ciepłe dni i tyle;-)

benfica kuruj się kuruj i wracaj szybko do zdrowia :tak:

kinia &&& za twojego męża oby szybko zmienił pracę na lepszą

Szykuje obiad, dzisiaj pizza, więc mam chwile na kompa chociaż aby byc na bieżąco z Wami :tak:

Kinia, złowiłam po raz pierwszy w życiu małego szczupaka, synu małego okonka, a mężu i jedno i drugie :-) To ja namówiłam M aby opłacił kartę i żebyśmy czasem właśnie ze względu na syna skoczyli na ryby. Młodemu się spodobało więc zawsze to jakoś dodatkowo można spędzić dzień. Poza tym ja mam tutaj wokoło siebie dużo jezior więc jest gdzie te ryby łowić.
Trzymam BIG KCIUK za męża! :tak:

iwo to jutro wielki dzień :-)Będzie dobrze.

benfica łowienie złe nie jest, wiesz jak czas zlatuje jak się czeka czy aby za tym razem ryba chwyci przynętę? Kurde a ile emocji, masakra :-) O matko, moje dziecie wstaje po 6 rano ( i to jest dobrze, bo potrafi po 5 :szok:) No ale ja durna w ciąży z nim też zamiast wylegiwać się chociaż do 8 to po 6 wstawałąm (pod koniec ciazy i o 4) bo szkoda mi było dnia. No durna baba :no:

mamoTomeczka, czyli dzień podobny do mego - na rybach :-) Myśmy w domu grilla juz zrobili bo z rana to tak nieciekawie było jak bylismy na rybach. Chyba bym moją mame udusiła, gdyby o takie coś miała focha :wściekła/y:

hej dziewczynki dzięki za dobre słowa :-***

Mama Tomeczka - ta twoja teściowa to malpiszon jest :wściekła/y: już nie raz coś odwaliła w stosunku do Tomka.
Śniadanie o tej porze :szok:

Kinia - &&&&&& by mąż dostał pracę!!!

Grzanko - ja żarłam czosnek z chlebem i pomogło, tylko pić się w nocy chciało

Benfica - fajnie że masz teraz czas i możliwośći by rozkoszowac się chwilami z Gabrysiem. Oby szyjka nie zawiodła:tak:

Widze że wszystkie już przegląd ciuszków robicie:-) u mnie cienko bo mam ciuszki głównie na 74 ale za to wszystkie ładniusie bo gorsze pooddawałam. No coż shopping mnie czeka :sorry2:

ja po córce w powydawałam, ale w większości ładnych dałam szwagierce + ona duzoooo ładnych ma swoich (córka), z tym że ja po cichu liczę na chłopca więc mam nadzieje na duzyyyyy shopping
Już mam plan co do wózka i na pierwsze 6 miesięcy chce kosz Mojżesza do naszej sypialni, a moja 4,5 latka która do końca jeszcze nie wie ze dzidziuś już rośnie ale wie ze kiedyś będzie powiedziała ostatnio tak "wiesz jak będziemy mieć dzidziusia to pamiętaj ze musisz pokój dobudować u mnie nie ma już miejsca", to jej mowie ze nie da si pokoju dobudować to ona to wyrzuć szafy z przedpokoju tam dasz dzidziusia.
...a ostatnio tez mówi no to jak będzie kiedyś dzidziuś to koniecznie Adaś, bo już są w domu 2 dziewczyny a tata jest sam ;-)

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry