reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża

Jak skutecznie zajść w ciąże?
Od ponad roku były stosunki bez antykoncepcji i uważaliśmy z partnerem że jesteśmy w dobrym momencie żeby pojawił się bobas ale też bez presji. W kwietniu był pozytywny test ciążowy, finalnie poroniłam i nie udało się.
Dopiero po tej sytuacji uświadomiliśmy sobie jak bardzo czekamy na maluszka i stworzenie rodziny. ❤️
Staramy się dalej i chciałabym wiedzieć czy jest coś co skutecznie pomaga?

Ja biorę pełne suplementy dha foliowy itp
Partner również cynk i kwas foliowy

reklama
Jak skutecznie zajść w ciąże?
Od ponad roku były stosunki bez antykoncepcji i uważaliśmy z partnerem że jesteśmy w dobrym momencie żeby pojawił się bobas ale też bez presji. W kwietniu był pozytywny test ciążowy, finalnie poroniłam i nie udało się.
Dopiero po tej sytuacji uświadomiliśmy sobie jak bardzo czekamy na maluszka i stworzenie rodziny. ❤️
Staramy się dalej i chciałabym wiedzieć czy jest coś co skutecznie pomaga?

Ja biorę pełne suplementy dha foliowy itp
Partner również cynk i kwas foliowy
No a te stosunki to przez cały cykl regularnie?

A na ile skutecznie przyglądasz się cyklowi?
Robisz testy owulacyjne, badasz temperaturę, chodzisz na monitoring?

I to tak od maja? Czyli w sumiw drugi/trzeci cykl?
Tak, 20.05.25 poroniłam.
8.06 miałam pierwsza miesiączkę, tak naprawdę dopiero teraz zaczynamy starać się z głową i myśleć o tym co możemy zrobić lepiej. Nie wiem czy miałam owulację od razu po oczyszczeniu, dlatego dopiero teraz zaczynamy szukać dodatkowych rozwiązań

reklama
Tak, 20.05.25 poroniłam.
8.06 miałam pierwsza miesiączkę, tak naprawdę dopiero teraz zaczynamy starać się z głową i myśleć o tym co możemy zrobić lepiej. Nie wiem czy miałam owulację od razu po oczyszczeniu, dlatego dopiero teraz zaczynamy szukać dodatkowych rozwiązań
No to spokojnie. Na ten moment nic nie zrobisz. Zdrowa para ma rok na zajście, potem dopiero rusza się z diagnostyką. Wy staracie się miesiąc. Powolutku.

Do góry