reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowe dolegliwości

czesc skarby, uszy do gory :-) co to ja chcialam rzec, aaaaa ze jak widac wszystkie mamy podobne strachy czyli jest to normalne i teraz przejdzmy do punktu drugiego, musimy znalesc dobre rozwiazanie na te nasze obawy, wiec moze poradzicie co zrobic zeby ten strach zmiejszyc.
pierwsze juz zrobilysmy bo gadamy o tym i wspieramy sie a to bardzo wazne.
i pomyslalam sobie ze b. istotne jest zeby wyobrazic sobie rozwiazanie na kazde z sytuacji ktorych sie boimy, czyli np. wody odejda mi w miejscu publicznym, co wtedy zamierzam zrobic? musimy miec plan dzialania! sloik z ogorami ? czemu nie, jak mamy byc przez to spokojniejsze:-D
ja mam stracha ze meza nie bedzie w domu jak nadejdzie czas, wiec bardzo dla mnie wazne wybrac osobe do ktorej wtedy zadzwonie, juz upewnilam sie ze ta osoba wyrazila chec ze w razie czego moge na nia liczyc, i juz sie mniej boje:happy:
WIEC MOZE NAPISZCIE COS WIECEJ JAK ZAMIERZACIE SOBIE RADZIC W ROZNYCH TRUDNYCH SYTUACJACH JAK PRZYJDZIE CO DO CZEGO
np. Monika K-W gdzie sie udasz jak nie bedzie miejsca w twoim szpitalu? ktory szpital masz drugi na liscie, jaki adres? czy masz liste z nr tel zeby ewentualnie tam zadzwonic?
Aneta23 co zrobisz gdy odejda ci wody w sklepie? jak sie wtedy zachowasz?
NO I NAJWAZNIEJSZE, KIEDY ZAMIERZACIE WZIAC TO PRZECUDNA SPAKOWANA TORBE I WYRUSZYC DO SZPITALA ???, JAK DLUGO BEDZIECIE CZEKAC Z OZNAKAMI PORODU?:cool2:

reklama
Ja się dowiedziałam w szitalu przy okazji wykładów w szkeol rodzenia że jeśli zaistnieje taka sytuacja, że przyjadę na porodówke i wszystko będzie zajęte to i tak mnie przyjmą a nie odeślą do innego szpitala - fajnie jeden stres mniej.

Może z tym leżeniem po odejściu wód to jest wskazane tylko wtedy jak wypada pępowina w innych przypadkach lepiej siedzieć bo główka dziecka w pozycji pionowej blokuje dalesze odchodzenie wód.
Czytałam też że raczej mało jest prawdopodobne żeby właśnie w pozycji pionowej chlusnęło jak z wiadra;-) , wody się sączą jak stoimy - więc chyba wkładka lub podpaska powinna załatwić sprawę, ewentualnie słoik ogórków w pogotowiu ;-) , a gwałtowny wypływ ma miejsce najczęściej w łóżku w pozycji poziomej (zastanawiam się nad rozłożeniem na łóżku jednego z podkładów które mam do szitala).

o miejsce w szpitalu to się raczej nie martwię...
tam gdzie chcę rodzić ostatnio podmienili noworodki:-D więc może nie
będzie tak dużo chętnych...

wody rzeczywiście raczej się chyba sączą więc o powódź się nie martwię

najbardziej to się chyba niepokoję tym,ze Nataśka zostanie sama z tatą
ten straszy,ze zrobi jej wojsko ale i tak wiem,ze ma do niej słabość i rozpieszcza
ją na każdym kroku...
ale ona jest strasznym niejadkiem...trudno jej dogodzić i boję się,że będzie ciągnęła
na jakiś grześkach i czy innym lichowatym jedzeniu:no:
bo co mama to mama - ja jej nie ulegam i jak ma zjeść to zje!

...no ale pocieszam sie,że przez 3 dni jej nic nie będzie
a jak mówi mój tato: z głodu jeszcze nikt się nie zes....:szok:

Hm... wiecie co? wczoraj tak czytałam sobie o tym odejściu wód płodowych i jaka będzie reakcja ludzi, którzy akurat będą tego świadkami:baffled: no i pewna pani psycholog bardzo pocieszała te ciężarne kobitki, którym ten koszmar miałby się przytrafić. Otóż pisała, że odejście wód płodowych w momencie gdy znajdujemy się w pozycji pionowej, to raczej sączenie się ich (bo główka dziecka skutecznie blokuje powódź), więć podpaska powinna nas ochronić, no a nawet jeśli wody chlusnęłyby niczym wodospad Niagara, to ludzie widząc nasz okrągły brzuszek napewno nie posądzą nas o oddanie moczu w miejscu publicznym:eek: , tylko zrozumieją o co chodzi i bardziej niż na pośmiewisko, będziemy mogły liczyć na ich pomoc.

czyli co dziewczynki- poza karta ciazy, adresem szpitala tudziez kilku, naladowanym telefonem komorkowym i sloikiem ogorkow wkladamy do torebki podpaske :-p :cool2: proponuje jeszcze odtwarzacz pm3 jak bedzie trzeba czekac na pomoc coby sie mozna bylo wyluzowac:-)

Hehehehe M_KTOSIA - niezla metoda....jak probowalam sobie zwizualizowac jak by to bylo gdyby odeszly mi wody w sklepie, to zaczelo mi sie chciec smiac po prostu.....chyba chcialabym widziec miny ludzi wokol, pewnie wszyscy byliby wystraszeni i chcieli dzwonic po pogotowie.......:-D :-D A ja pewnie zmyknelabym do domku po prostu i zadzwonila po M........a gdybymn byla z M, to tez zmyknelibysmy do domku i czekali na rozwoj sytuacji.....:-D

I powiem szczerze, ze po dzisiejszych prognozach mojego gina, stwierdzilam, ze i tak trzeba urodzic, predzej czy pozniej (wg mojego gina predzej....:-D ) i chyba mniej sie stresuje......;-)

reklama
Do góry