reklama

Ciążowe dolegliwości

mnie nic hihihi, wszystko placi ubiespieczenie z meza firmy:-D a tak normalnie to mysle ze 700 zl, u mnie, ze to jest prywatny szpital to licza wszystko, maja taka liste na scianie i np jak to przescieradelko sie pobrudzi co bede na nim lezec, to szybko wymienia na nowe i juz znaczek na liscie postawia i tak ze wszystkim, kazda duperela bedzie wliczana:szok:

reklama
Dziewczynki u mnie na slasku co szpital to obyczaj w jednym szpitalu za znieczulenie lekarz powiedzial mi ze jak urodze miedzy 6 rano a 15 to zaplace 800 zl. a jak go sie zapytalam co bedzie jak nie wyrobie sie to powiedzial mi ze o 20 to bedzie kosztowac 1000zl. :szok: a pozniej to jeszcze drozej!!!

Dziek Bogu znalazlam szpital co bral za znieczulenie tylko 100 zl. bo zbieraja na okna do oddzialu noworotkowego i USG.Teraz tez bede tam rodzic :-D

No zadzwoniłam sobie do szpitala i już wiem ile kosztuje zzo - 1000zł:dry: czyli będę sie musiała pomęczyć, bo jeszcze tyle zakupów dla dzidzi mnie czeka, że nidyrydy:dry:

Wiecie co? Tak nawiązując do tych przedporodowych strachów... to wczoraj jak zasypiałam i ten "ogon" tak mnie bolał:-( to zdałam sobie sprawę z jeszcze jednej rzeczy, której się boję. Może to głupie, ale... straszny wydał mi się fakt, że jak tam będę leżeć na tej porodówce i wszystko mnie będzie bolec, to może będzie mi wszystko jedno, ale... nie chce tam leżeć taka rozkraczona i wszyscy będą mi zagladać w krocze i wkładać tam swoje paluchy albo i :szok: łapska...a mój M będzie na to wszystko patrzył. Co innego na wizycie u lekarza - to jakieś takie normalne, ale tam... tyle ludzi... otwarta przestrzeń... może inne rodzące (bo tak się zdarza...) nie wiem, ale tak się wczoraj nakręciłam, że zasnąć nie mogłam.

o Boze dlaczego to wszystko w Polsce tak duzo kosztuje :szok::szok::szok:!!!!

U mnie znieczulenie oraz polozna oplaca kasa chorych- ja za nic nie musze placic !!!!

polska kraj dla bogaczy, ale to jest dla mnie absurd ze w roznych szpitalach sa rozne ceny:no: , przeciez to z jednego wora idze, to sa szczyty!!! u nas w opolu wiem ze 800 zl kolezanka placila w zeszlym roku...:dry:

ja jestem w takiej komfortowej sytuacji jak Koral, ze n ie musze za nic placic:tak: co do golenia to z przyjemnoscia zajmuje sie teraz tym moj M i czasem sie wkurzam bo za bardzo wydziwia :-) :-) :-) przeciez ja tylko do szpitala ide a nie na pokaz fryzur hihi:-D :-D :-D :laugh2:

tu za znieczulenie tez sie nie placi -na szczescie , tez slyszalam o tym ze zewnatrzoponowe stosuje sie jak jest 4-5 cm rozwarcie , i ze srednio u pierworodek 1cm rozwarcia przypada na godzine:eek: . choc nie jest to regula ... ale bedzie jazda ulala

reklama
a rwen a-uwierz mi ze bedzie ci wszystko jedno co kto robi przy tobie a twoj maz bedzie w takim szoku ze na to uwagi zwracac nie bedzie.Ja chodzilam w samej koszulce tak ze tylek bylo widac :zawstydzona/y: I nawet tego nie pamietam.

Majkam-z rozwarciem to roznie bywa mi odeszly wody o godz.2.05 rano a urodzilam o 9.00.w sumie mojego syneczka wypieralam z siebie 45min.a wiec 6 godz.trwalo rozwarcie z tym ze jak przyjechalam do szpitala(pare dni wczesniej) mialam rozwarcie na 2,5 cm. a przez 3 godz. nic sie do przadu nie ruszalo i dopiero o 7 mialam 6cm rozwarcia a o 8 mialam juz 10cm.Tak ze widzisz ze wszystko to co pisza w gazetach albo mowia w szkole rodzenia to tylko teoria :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry