reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciązowe Kłopociki

Dziewczyny - nie będę narzekać :-D powiem tylko krótko mam wszystko co napisałyście + zgaga :rofl2: . Do tego zaczęła boleć mnie głowa - ale to chyba ta pogoda. Pozdrawiam was mocno - NIE DAJMY SIĘ JUŻ NIEDŁUGO!!!!

reklama
:dry:ja wlasnie sie zastanawiam czy mnie gardlo boli czy mam zgage?? a co do jeczenia jak emerytki to zobaczycie w 9-m-cu zrobi sie troche lepiej jak brzyszki sie opuszka przestana tak cisnac... ja w pierwszej cazy nie wiedzialm nic o tych problemach o ktorych teraz mam ochote pisac... ble ble i jeszce raz ble.... :dry::sorry2: a co do skurczy to zobaczycie ze nie da sie tego z niczym pomylic.. kopniak w pecherz tez inaczej boli ... podobno po oksytocyjnie sa bardziej bolesne skurcze niz te naturalne .... ?!! :confused: wiec relaks.. tylko to nas uratuje :confused::dry::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

U mnie wszystko powoli zaczyna się pojawiać, bóle pleców w zasadzie kark mnie boli jak dłużej pochodzę, nie mówiąc już jak wezmą się za sprzątanie czy pranie.
I boli mnie z lewej strony jakby nerki ale tylko jak kładę się spać, nie wiem co to jest mój "najukochańszy" lekazr mówił pij dużo wody.
A tak na marginesie to moja babcia tak nie narzekała jak ja.....jak ten świat oszalał.

witam. mam pytanie bo strasznie sie przeraziłam, jak wiecie wczoraj byłm u lekarza i jak mnie badała to bardzo głeboko zeby sprawdzic szyjke i niby ok a dzisiaj jak byłam w ubikacji to zauważyłam troche wiecej śluzu na papierze i sie wysraszyłam czy czasami to nie jest czop to było raz i ciagle jestem w nerwach bo nie jestem pewna czy to przez te badnie czy cos sie złego dzieje.

Izka - trudno powiedzieć :confused:. To zależy ile tego śluzu było. Ja też mam go dużo ale podobno tak może być i nie jest to czop...
Tajchi - i tak dobrze że tak późno u ciebie to się wszystko pojawia ;-) Teraz to juz niedługo nam zostało!!! Pozdrawiam

Widzę ze wszystkie mamy podobne dolegliwości.. Ja na początku ciąży czułam się dobrze, bolał mnie tylko brzuch mocno ale wtedy jeszcze nie wiedziałam że to ciąża.. potem przestał. pod koniec marca czyli w jakimś drugim miesiącu złapało mnie jakieś zatrucie, nie nazwałabym tego ciązowymi mdłościami, utrzymywało się około tygodnia, nic nie mogłam jeść, tylko jakiś kleik na wodzie, bo wszystko wymiotowałam, wszystko i nic... a potem wymioty zdarzały się jedynie z powodu zatkanego nosa, to bardzo nieprzyjemne.. ten katar wpadał mi do gardła, do żołądka i to powodowało wymioty, na szczęście ustąpiło, choc czasem boję się że kiedyś wróci. Poza tym w ostatnim czasie odczuwam też ból w lewym boku i ból w lewej pachwinie. Czasem czuję się

...dobrze, mogę chodzić, śmiać się, a czasem sa dni że nie mam kompletnie siły. Najgorzej gdy się już położę do łóżka,ostatnio nie mogę się wcale ułożyc, wiercę się, dokładam poduszki pod głowę, kręcę z boku na bok, a temu towarzyszą bóle pleców i bóle w dole brzucha. Nie można leżeć i nie można się przekręcać.. takie błędne koło

No i z takimi dolegliwościami będziemy musiały się jeszcze zmagać ze 2 miesiące... A potem zamiast odpocząć od tego, to zaczniemy się opiekować Maleństwami, które nie pozwolą nam na leniuchowanie :) Ale co ta, damy radę, po to jesteśmy!!!

reklama
A u nas same kłopoty po ostatniej wizycie :(
Wtedy co pisałam Wam, że mam tak mocne bóle brzucha to były ponoć takie al'a mini skurcze, mam za krotka szyjke i rozwarcie na 1cm... W czwartek ide znowu i bede miala zalozony pessar polozniczy co zapewni mi w jakims stopniu donoszenie jeszcze ciazy. Ja to ujela "ciaza wysokiego ryzyka". Nic tylko lezec i lezec. Wczoraj przeryczalam prawie caly dzien, jestem zalamana :( Julcia wazy miedzy 2,000-2,300kg wiec duza dziewczynka z Niej.

Do góry