reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciązowe Kłopociki

Martynaag - pewnie jak się przelewa w brzuszku płyn owodniowy i układa wszystko w jelitach to sobie burczy ;) mnie np bulgocze jak dużo wody wypije, wtedy z moim M mamy ubaw bo wydaję naprawdę ciekawe dzwięki :)

reklama
Dombar - Szpital w Świętochłowicach faktycznie nie funkcjonuje... podobno od pierwszego ma ruszyć .. podobno... bo dyrekcja nie zgodziła się na warunki 20 lekarzy (nowa dyrekcja). Ja już mam wybrany inny szpital w katowicach.... zadzwoniłam tam, wszystkiego się dowiedziałam i berz problemu mogą przyjąć wiec juz jestem, spokojniejsza. Jedyny minus to taki że do tego katowickiego mam duzo dalej....

CzarnaAnutka no właśnie wiem o tym szpitalu, przekichane, wczoraj rozmawiałam z dr.Pabianem i poleca mi, bo ma tam przyjaciół Gliwice, Pyskowice i Rudę Ślaską też. Chciałabym Gliwice ale też mam tam kawałek podobno jak Ty do Katowic, w nocy to pół biedy ale jak naszym maluszkom zachce się w dzień :happy2: no i te korki :baffled:

NATHALIEP - dlaczego myslisz ze to odlegly termin tego cc? Przeciez to i tak przed terminem Twojego porodu, wiec chyba ok? :blink:
ANTILKA - Ty jeszcze pracujesz? :szok: Dobrze ze juz ostatni dzien....
Hihi ANUTKA - no szkoda ze taka lipa z tym szpitalem swietochlowickim :-( Ale do Katowic nie az tak daleko, przynajmniej nie ma takich korkow jak we Wrocku....Ile zajmuje Ci tam dojazd?
Ja mam do szpitala ponad 7 km...niby malutko.....a jechalismy tam ostatnio 40 min :baffled:
DOMBAR - mam kolezanki ktore rodzily w Pyskowicach i sa bardzo zadowolone....zreszta z Rudy tez :-)

Ostatnia edycja:
anetko kurde bela obawiam się tego co może zdarzyć się wcześniej tym bardziej że mały ma już główkę bardzo nisko... i sama nie wiem... jakiś taki strach mnie oblatuje co rusz... :zawstydzona/y:

Aneta - jak pojedziemy średnicówką i potem bocznymi drogami to jakies 20 minut da się przeżyć...

Dombar - do Rudy Śląskiej, Gliwic i pyskowic jeszcze dalej...

Szpitala szukałam na stronie "rodzić po ludzku" i zrezygnowałam z raciborskiej w Katowicach bo raz powiedzieli że nie mają miejsca... a po drugie lepsze opinie miał inny szpital też w katowicach w dzielnicy bogucice. fajne opinie, szpital przyjazny dziecku i nagroda "rodzic po ludzku", no i są miejsca... poza tym położna udzieliła mi wyczerpującej odpowiedzi na wszystkie moje pytania i to mnie przekonało mam nadzieję, że nie będę załowała :) Szpital bierze udział w ogólnopolskim Programie Badań Przesiewowych Słuchu Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy metodą otoemisji.
A poza tym podoba mi się historia tego szpitala :D bo jest to kompleks szpitalno klasztorny pod wezwaniem Świętych Aniołów Stróżów - jakoś tak odnoszę wrażenie, że będzie tam bezpiecznie :D a to stronka do ich oddziału

Odział położniczo - noworodkowy z salą porodową. Odział ginekologii. Szpital L. Rydygiera

nathaliep skoro lekarze wyznaczyli Ci taki termin a nie inny to pewnie wiedza co robia, a Ty sie niepotrzebnie zamartwiasz, wazne ze jestes pod stala kontrola lekarzy i wszystko jak narazie idzie zgodnie z planem
aneta23 bliziutko masz do szpitala, ja to mam 40km, a do tego jak na zlosc cala trasa jest rozkopana bo poszerzaja szose, i jedzie sie tam teraz 2x dluzej
Ja po raz pierwszy wczoraj wieczorem dowiedzialam sie co to znaczy miec zgage, dziewczyny ktore sie z tym mecza- wspolczuje Wam strasznie, oby nigdy wiecej przez to nie przechodzic

Dombar Czarna Alutka ja rodziłam w Świętochłowicach i jestem bardzo zadowolona maluszek również miał zbadany słuch personel bardzo przyjazny warunki przyzwoite fakt że niektóre pielęgniarki z neonatologi nie były zbyt sympatyczne ale maluszek jest z mamą i w zasadzie nie ma z nimi kontaktu za to położne i lekarze super:tak:

reklama
niki - mnie wczoraj moja ginka powiedziała, że poki co oddział nie funkcjonuje i kierują pacjentki do innych szpitali... a jest lekarką z tego szpitala... więc raczej nie będe ryzykowała ;)

Do góry