• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

nie twierdze ,że z wklesłymi lub płaskimi brodawkami nie można karmić , padło pytanie co do nakładek i odpowiedziałam o swoim doświadczeniu, jako mama po raz pierwszy z płaskimi , pogryzionymi brodawkami w dodatku z piersiami prawie bez mleka było cięzko :-(a mały po szpitalu gdzie był dokarmiany butelką już miał ciężko uchwycić taką bodawke , wiec teraz będe miała takie od początku jak się nie przydadzą to super jeden gadżet mniej do noszenia :-)

reklama
Pieszczoszka komentarzami bym się tak nie przejmowała.. to mały odsetek zrzęd! ;-) a między Bogiem a prawdą to Ci powiem że taka bawełniana pościel faktycznie wygląda dziwnie po wyjęciu z opakowania. Ale jak ją upierzesz i uprasujesz to normalnieje :-D Ja zawsze pościel, pieluszki flanelowe i tetrowe oraz ręczniki nastawiam na 90'C takie zboczenie :-D Bluza śliczna!!! I prezenty od babci też!

Olisiaa ja osłonek nie miałam i chyba nie kupię ;-) Brodawki mam normalne Jula zassała od razu po porodzie :-D a że pierwszy tydzień jest koszmarem bo pękają i bolą to jakoś przeżyję :-D;-)

Pieszczoszka ładne różowiutkie ciuszki.Oby były dziewczynki ja też potem parę fotek wrzucę też różowiutkich i też w większości używanych.Oby lekarze nie popełnili pomyłki:-)Bo albo by chłopcy w różach chodzili albo byśmy na szybkiego męskie łaszki kupowały.

Paula no ja sie cala chowalam w sobie jak maly ciagnal, on sie darl bo nie bylo pokarmu a ja bo bolalo jak cholera i krew sie lala. Wolalam sluchac jego darcia jak go karmic, wiec butla byla wygodniejsza, bo on sie najadal a ja bylam hepi;)

Olisiaa, ja na ostatnich zajeciach w szkole rodzenia mialam pogadanke na temat karmienia piersia i polozna odradzala uzywanie nakladek z tego wzgledu ze zaburzaja dziecku prawidlowy odruch ssania i potem jest problem z przystawianiem do piersi. z tego co pamietam to tez chodzisz na szkole rodzenia wiec pewnie bedzie poruszany ten temat. ja dowiedzialam sie naprawde wielu ciekawych rzeczy. jak sie prawidlowo przystawi dziecko to nie powinno nic bolec albo bol jest przez jakis czas ale taki do zniesienia. wiem, ze to tylko teoria bo ja nie mam doswiadczenia ale mam zamiar skorzystac z tych rad. zobaczymy jak bedzie w praktyce :)
nam polozna tez polecala na brodawki ta masc Maltan.
pieszczoszka, slodziutkie ubranka :)

Ja nie karmilam ale teraz zamierzam kupic nakładki i sprobowac:tak: jezeli chodzi o ten odruch ssania, nie odsysaja juz dzieci w niektorych szpitalach po porodzie zeby im odruchu ssania nie zaburzyc:szok: i znajomej by sie dzieciak udusił:wściekła/y:dobrze ze sie obudzila w szpitalu i zauwazyla bo juz byl siny -- powiedzieli ze to sie moze powtarzac bo specjalnie nie odsysaja:baffled: a dzieciak i tak nie byl na piersi bo po 2 tyg ryku dostał butle:baffled:wiec ja bym tego odruchu sie nie trzymała, chce pic niech pije nie tez bedzie ok:tak:

reklama
Patina przepraszam myslalam ze z powodu tych brodawek nie karmilas:zawstydzona/y:
U mnie za pierwszym razem i za drugim byly popekane brodawki i nie raz krew sie polala,ale jakos przetrwalam i jestem z tego zadowolona:tak:Moja siostra np. nie miala popekanych brodawek:no: Ja poprostu nie wyobrazam sobie nie karmic mojego dziecka piersia:tak:ale to tylko moje zdanie i nie chce nikogo urazic:tak:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry