• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Ollena my kupiliśmy x-landera i też mamy w gondoli ponoszone oparcie i można tam wpiąć pasy bezpieczeństwa bez problemu więc jest więcej firm z tą możliwością w gondoli.
Co do zakupów to najdroższe mamy już za sobą teraz został nam tylko dokupienie pierdół typu jakieś ubranka jeszcze jak wypatrzę plus moje "wyposażenie" do szpitala.

Ostatnia edycja:
Kilolek ten ostatni fajny:tak:
My w gondoli jezdzilismy pewnie ze3 mce, siostra w tej samej wozila chyba ponad 6 mcy -wiec jak widac zalezy od upodoban:tak:
My teraz nie odczuwamy finansowo prawie w ogóle przyjscia na swiat nowego czlonka rodziny:-Dwozek jest, fotelik, łóżeczko, wanienka, kojec,krzesełko do karmienia,ciuszki. Karuzela i lezaczek tylko sie gdzies zapodziały:-Dsie kupi nowe najwyzej. Pieluszki i chusteczki kupione, kosmetyki tez dla małego. Czeka mnie moja wyprawka do szpitala, łóżeczko turystyczne i chyba na tyle. Do wyprasowania ubranka kolorowe bo wlasnie sie susza:tak: biale juz w komodce:-D
Ale potwierdzam, ze 1 dziecko kosztuje baaaardzo duzo niestety, nawet sie nie odczuwa tego becikowego za bardzo - pewnie liczac wszystko wydalismy te 5 lat temu z 5-6 tys. Teraz nawet becikowe nam nie przysługuje:baffled:

Ostatnia edycja:
U nas zostało do kupienia łóżeczko z wyposażeniem (pościel, przewijak), wanienka, pieluchy, kilka drobiazgów dla mnie. Kosmetyki dla malucha to jak już wcześniej pisałam- najpierw wykorzystam próbki i zobaczę co mi podejdzie. Jeszcze jedno okrycie kąpielowe i ciepły kocyk ale to mamy obiecane w prezentach. No i leżaczek i mata ale to planujemy kupić już po porodzie tak w 2-3 miesiącu.

Hehe,ale numer lozeczko ktore "kupilismy" w Ikea dla V-a potem bedzie dla Leo,wczoraj w koncu zaczal montowac S,po otwarciu okazalo sie,ze nie jest szare tylko biale :-p V spodobalo sie niesamowicie-smiala sie w nieboglosy:-)a pierwsza noc przespala idealnie :tak:

Ok,ale wracajc do tematu...wlasnie mnie mocno zdziwila ta gondola,bo my tylko 3 tyg ja uzywalismy,potem czesciej nosidelko i fotelik,a potem V przeszla na wersje spacerowa jak miala 2msc,ale nasz wozek graco ma taka spacerowke,ze i na plasko mogla byc,a podnozek i boki mozna bylo zamknac.
Ja tez mam jeszcze pare rzeczy do kupienia,ale naprawde nic wielkiego,w wiekszosci dla mnie-podpaski,wkladki laktacyjne(bo mi sie koncza,przez ta siare) no i mam do zrobienia worek na rzeczy w szpitalu dla Leo ;-)Jak S bedzie w domu,to mi wyciagnie maszyne do szycia i pomoze zrobic.

Ostatnia edycja:
Pieszczoszka mi sie wydaje ze takiej tabelki niema...Moj maluch zaczynal od dekoracyjnej 16 tki.Pierwsze buta dostal takie do raczkowania jak mial 7-8 miesiecyo rozmiarze 18.Nastepne byly okolo roku takie do chodzenia 19 ,a teraz ma poltora roku i nosi 21.
Statystycznie nie ma za duzych nozek bo wiem ze chlopcy miewaja wieksze w jego wieku...
Kazde dziecko wielkoscia rozwija sie indywidualnie,mysle ze kolezanki sie zgodza?

Racja z butkami , róznie to bywa z rozmiarem , każe dziecko innaczej rosnie trudno określić.

Co do wózka to ja kupiłam dopiero po porodzie z bartkiem ,ale fakt miałam w sklepie upatrzony i wtedy pojechalismy po niego jak juz urodziłam .

Teraz chyba kupię wczesniej , ale niewiemy jeszcze jaki .

suse zgodze sie z Toba,moje dzieci akurat mialy male nozki:tak:Seba 15 lat ma numer 43, a Misia 3,5roku ma numer 24. Mojej kolezanki corka 1,5 roku ma chyba numer 22-23:baffled:
pieszczoszka ja sie pochwale ze jeszcze nic nie kupowalam:happy2: Kilka ciuszkow mam, lozeczko mam,wozek w kwietniu i cala reszte tez w kwietniu:tak:Chyba ze zaczne juz teraz po wyplacie jakies drobiazgi:tak:
kilolek mi sie tez takie wozki podobaja:tak:Tylko my kupujemy uzywane:tak:
Karolki dlaczego nie dostaniecie becikowego?

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry