• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Bedac po cc,blogoslawilam kuzynke S,ze podarowali nam przewijak z wanienka ;-)Tylko,ze ja dziecka codziennie nie kapalam i tym razem tez nie zamierzam :-p

No ja zamierzam, nie wyobrazam sobie nie kapac codziennie. To rytual, ktore dzieci uwielbiaja+ to ze dziecko caly dzien w pampersie potrzebuje byc odswiezone.
No i jak ja nie bede miala sily to mm bedzie kapal.

moja "lista apteczna":
-podpaski poporodowe - 3op, na razie wystarczą i sporo miejsca w torbie zajmą, mąż później dokupi
-majtki poporodowe - 1op - 7szt - rozmiar wzięłam największy 42-44 wolę troszkę luzu i nie spadną, bo mają dobrą gumkę
-wkładki laktacyjne - nuk - akurat takie mieli
-smoczek uspokajacz 0-6m anatomiczny

dokupię ten środek odkażający, który polecacie (do przemywania pępka)
żadnych leków nie kupiliśmy - na razie nie trzeba i oby nie trzeba było, w razie czego Misiek dokupi, z resztą dużo leków mamy przy Bartim, więc moja lista jest mini.

na szczescie ciuszki sie odnalazly u tesciowej, wiec juz kupowac nie musze ubranek na 0-3 mc :) ehh jak dobrze hehe

ja bede kapala malucha co 2 dzien tak jak Xav teraz kapie

reklama
Podzielam Wasze zdanie o codziennej kąpieli. Szczególnie, że rodzimy w maju i temperatury mogą być już wysokie, a to wiąże się ze zwiększoną potliwością i rozwojem bakterii.
Poza tym chciałabym, żeby kąpiel była naszym wspólnym rytuałem.
A co sądzicie o tym:
Kpiel w wiaderku - niemowlak - Dzielnica Rodzica

Moim skromnym zdaniem, w takim wiaderku nie można dobrze umyć dziecka.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry