• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

To chyba rzeczywiscie sie jeszcze zastanowie, ktore wybrać, bo nie chcialabym co miesiac wymieniac butelek. Masz racje ze jak zajda kolorowymi napojami lub herbatkami to nieciekawie wygladaja i az wstyd z taka butla wyjsc.
A jaki rodzaj kupujecie te antykolkowe czy jakies inne zwykle?

reklama
fiore <wow> zazdroszcze !!! ale wiesz tez pewnie nie zaczynalas ciazy z nadwaga tak jak ja.. i ja w zyciu plaskiego brzucha nie mialam i nie bede miec. Ale chciala bym tylko zeby chociaz nie wystawal tak strasznie po porodzie...

co do butelek mam lovi i nuk.

Ja też butelki z avent bo z avent też chcę laktator ale go kupię jak będzie mi potrzebny.Co do termoopakowania też stwierdziłam że lepszy będzie termos i mleko odmierzone w pojemniczku jak Paula pokazała.
Co do kąpania Hani to nie wyobrażam sobie żebym nie robiła tego codziennie, sama codziennie się kąpię łącznie z myciem włosów.

Pieszczoszka 6 tygodni po porodzie jest tzw połóg macica jest wielka i musi się obkurczać i te 6 tygodni to nie kombinuj przeżyjesz.Jak nie będziesz karmić piersią to zachowaj dietę jak karmić chcesz to trzeba jeść bo z próżnego i Salomon nie naleje (mleko z czegoś musi być).No i ćwiczenia.Zaznaczam,że jak będziesz mieć żarłoka to jeszcze schudniesz tak jak ja z 56 przed ciążą do 45 w 6 miesiącu życia synka.Nie martw się na zapas i lepiej mieć brzuch niż mięśniaki i w efekcie brak macicy.

suse jak bedziesz dawac dziecku soczki czy herbatki to od razu z niekapka, nie z butelki. Ja nigdy z buletek nie podawalam, jedynie wode od pierwszych dni.
Zreszta soczkow do dzis staram sie nie kupowac. Ale tak czy inaczej nigdy nie z butelki, szybko kupilismy niekapek z DrBrowna (polecam!!!) i butelki nigdy sie nie brudzily.

fiore rozumiem...ja malemu tez teraz nie myje wlosow codziennie, tylko 2 razy w tyg a jak bym malenki to codziennie mylam bo dziecko i tak lezy w wannie i moczy wloski wiec nie ma z tym problemu. Sobie myje wlosy codziennie rano, wiec nie ma to zwiazku z kapiela;)

Co do brzucha to pieszczoszko nie mow hop! Ja przed tamta ciaza wazylam 70kg, w dniu porodu mialam 75,5 a 3 tyg po porodzie 58! wiec mozesz jeszcze miec plaski brzuch. Z waga 70kg nie mialam plaskiego ale miesnie mialam pod tluszczem ktore szybko brzuch zregenerowaly. No i azula nie prawda ze 6tyg brzuch bedzie wielki. Bo macica obkurcza sie w ciagu kilku dni doslownie a regeneracja brzucha zalezy od wielu czynnikow i wcale nie trzeba 6tyg meczyc sie z brzuchem!

Ja mam zamiar nie używać smoczka.
A butelkę mam nuby, dostałam na warsztatach i jest ekstra. Ma kształt jak pierś matki.
Dostałam też kubek niekapek, ale to dopiero dla starszaka.
Pieszczoszka ja tez się zastanawiam nad maskotka z bijącym sercem, dokładnie nad owcą Stellą :)

reklama
I tym oto sposobem nie moge sie odforumowac:-p
Cos dla lepszego humoru...
Bylismy w barze na sniadaniu i mowie S,ze jest niebieska wstazka wiec wlascicielka juz urodzila synka...patrzac na date na wstazce 3msc wczesniej.Moj S jak zawsze slucha jednym uchem,wiec wychodzac patrzy na wlascicielke baru,ktora bedac dosc szczupla miala naprawde wielki brzuch...wygladala jak w 8msc ciazy! i pyta "to kiedy rozwiaznie"-stanelam jak wryta:szok: Po czym ona ze spokojem,choc nie pelnym..."juz urodzilam,synka",na co S oczywiscie nie zalapal zeby byc cicho i zarzucil "oh,ale to pare dni temu prawda?i juz na chodzie!nasze gratulacje"...na co wlascicielka "nie tak naprawde to 3msc temu i odeszla od kasy"...taaak...moj Maz czasem jak cos palnie,to mozna sie spalic ze wstydu,wtedy na poczatku bylo mi tak glupio i smiac mi sie chcialo z calej sytuacji,ze pogryzlam sobie policzki od wewnatrz :-D

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry