• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

No właśnie koszulkę męża to do porodu mogę co najwyżej (chociaż położna o koszulce do porodu nic nie mówiła, pewnie dają). Koszule trzeba mieć później i to jeszcze rozpinane, żeby do karmienia były. A tu dziś 10zł za kilogram, to nie przepłaciłam. Będę w piątki zaglądać to akurat może do maja znajdę jeszcze 2 jakieś w miarę fajne :-)

reklama
Po spakowaniu calej torby,stwierdzilam ze mam tylko jedna koszule nierozpinana,a wiekszosc to dlugie podkoszulki "rozciagane" bez rekawkow i lekkie legginso-podobne.Spakowana jestem calkowicie,lacznie z butelkami i smoczkami ;-)

no ja to wiem. ale po prostu nie ktore pewnie z was biorą coś co nie jest na liście a uwazaja ,ze sie przyda dlatego chciala bym podpatrzeć jak co;-) Bo np żel do higieny intymnej wezmę a na liscie go nie mam he

no ja to wiem. ale po prostu nie ktore pewnie z was biorą coś co nie jest na liście a uwazaja ,ze sie przyda dlatego chciala bym podpatrzeć jak co;-) Bo np żel do higieny intymnej wezmę a na liscie go nie mam he
bo oni to ogolnie wpisuja jako kosmetyki;-) kochana ja mam nawet zeby zabrac suszarke :-) hehe wiec widzisz jak to jest .

jak chcesz wysle ci na pw liste moja ze szpitala bo nie chce tu zasmiecac forum niepotrzebnie bo faktycznie kazda wezmie to co dany szpital wymaga :tak:

Ostatnia edycja:
No to proszę :) Co prawda jeszcze nie spakowane ale taka mam listę:
Dla mamy:
2 koszule nocne do karmienia
skarpetki ciepłe (stopy marzną)
szlafrok (najlepiej cienki bo na oddziale ciepło)
ciemny ręcznik
ręczniki papierowe
podkłady poporodowe 2 paczki (np. bella mamaa)
majtki jednorazowe- siateczkowe
stanik do karmienia
wkładki laktacyjne
mała woda niegazowana z dzióbkiem
zegarek (do mierzenia skurczy)
kosmetyki i przybory toaletowe
kapcie
klapki pod prysznic
kubek i sztućce
ubranie na wyjście ze szpitala
telefon + ładowarka
aparat fotograficzny

Dla dziecka:
3-4 śpiochy lub pajacyki
3-4 body
3-4 kaftaniki
rękawiczki niedrapki
skarpetki 3-4 pary
cienka czapeczka
becik lub rożek
2 pieluszki tetrowe
mokre chusteczki
sudocrem lub inny wedle uznania

Dokumenty:
dowód osobisty
karta ciąży
wyniki badań laboratoryjnych
dowód ubezpieczenia
skierowanie do szpitala

Tą listę dostałam od siostry, która rodziła w tym szpitalu który ja wybrałam. Właściwie to z tego co wiem to na razie nic się tam nie zmieniło.

I jeszcze suchy prowiant jakby się po kolacji rodziło to żeby dotrwać jakoś do śniadania :)

natalka jak masz inna liste mozesz wysłać.

mam pytanie bo wszedzie pisza ,ze trzeba zabrac ta wode z dziubkiem. koniecznie ma byc niegazowana zwykła? czy moze byc np taka zywiec zdrój smakowa ???

Ma być z dzióbkiem bo łatwiej pić. A co do wód smakowych to mają w cholerę cukru i po nich dalej chce się pić. Więc lepiej czysta woda i koniecznie niegazowana.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry