• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja za Muzzy płaciłam w sklepie 35 zł więc allegro się nie opłacało. A tak sobie ją obejrzałam, pomacałam i moim zdaniem jest ok.

Ollena ty w ogóle lajtowo podchodzisz do wszystkiego. Przypomnę tylko, że większość z nas mieszka i rodzi w Pl i tu są trochę inne zasady. Ale to nie znaczy, że gorsze a czasami mam wrażenie, że właśnie to nam próbujesz przekazać.

Ostatnia edycja:
reklama
Katasza nie chce Wam nic przekazac, bo wszedzie sa plusy i minusy ale mysle ze w PL tez bym nie przywiazywala wagi do koszul, wzielabym jakies stare koszulki dluzsze i tyle. Ze szpitala by mnie wygonili bo mam nie ladna?

A co do karuzelek to rzecz ratujaca zycie, serio. Mozna isc do lazienki, cos zrobic, posprzatac a dziecko potrafi sie patrzec na karuzelke dlugo i wyciagac do niej raczki. Najlepsza jeszcze taka ktora nie jest nakrecana a na baterie i kreci sie i gra przez min 20 min.
A jak lece do PL to pozyczam od kogos albo kupuje zeby tam tez byla.

Ollena tu nie chodzi o to czy ładna, czy brzydka. U nas wszędzie niemalże wymagają aby koszula do porodu miała rozcięcia do karmienia. I uważam, że to ok. Tak samo na pobyt w szpitalu. Wolę przez otwór wyciągnąć pierś i nakarmić dziecko, niż podwijać koszulkę i mieć oba cycki na wierzchu. tym bardziej, że ja akurat nie chciałabym leżeć na pojedynczej sali. Taka koszula do karmienia przynajmniej części kobiet daje poczucie pewnego komfortu.

Katasza zgadzam się z tobą w zupełności poza tym u mnie w szpitalu nie ma odwiedzin na salach tylko trzeba wyjśc poza oddział a dzieci zostają za szybką nie wiem czy chciałabym wyjść do np. odiwedzjacej teściowej w jakiejś rozciągniętej i ledwo zakrywającej tyłek koszuli.

No ja to rozumiem Katasza bardzo dobrze, ale tego nie powinni wymagac tylko podpowiedziec. Bo co jesli ktos nie chce karmic i zaklada, ze karmic nie bedzie wcale? Tez beda mieli pretensje? Czy wtedy moge sobie ubrac nawet golf? ;-))

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry