• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
ja nie wiem jak to z ta herbatka, trzeba by doczytac czy n pewno wolno w ciazy pic.
Ja kupilam ziolowa herbapolu. Te granulowane maja bardo duzo cukru i sa srednio skuteczne.

W piatek przyszlo lozeczko, juz stoil zlozone i przewijak. Jeszcze nieduza komode musze kupic, wozek i czapeczke. Czapeczka - mini zakup a tyle problemu, bo przeciez nie kupie jednej czapeczki na allegro, bo bez sensu a do sklepu nie mam jak sie dostac, bo daleko wszystkie dzieciece a ja nie na chodzie

Torbe spakowalam (a raczej walize) choc dzieciece jeszcze nie poprasowane. Wszystko poprane a od wtorku biore sie za prasowanie i wlasciwie bedziemy gotowi

dalam za nia okolo 12 zł wiec tragedii nie ma. Ale pytam kiedy pić bo słyszałam różnie ... niektórzy zaczynają pić przed porodem ale nie wiem ile przed?

ja jeszcze torby do szpitala dalej nie mam spakowanej... :sorry:
łóżeczko tez nie złożone:eek:

U nas lozeczko zlozone od 2 miesiecy, tzn kolyska a torbe bede pakowac za 2 tyg jakies.

kilkolku popros kogos zeby Ci kupil czapeczke. A jak nie to daj adres to Ci wysle, mam za duzo tylko w jakim kolorze sie okresl ;)

dzieki Ollena jakos sobie poradze.
Tez sie troche zastanawiam jaka czapeczke kupic, bo chodiz mi o taka na dwor, jakiej to sie pogody spodziewac? cz taka bawelniana jak po kapieli wystraczy czy jakies inne cudo?

Pieszczoszka
ja bym nie ryzykowala na razie. Moze po 38tc. Nie wiadomo jak to zadziala a lepiej chyba nie przyzwyczaic teraz organizmu, bo pozniej bedzie potzrebne by naprawde zadzialala a juz organizm bedzie przyzwyczajony, albo np bez cherbatka nie bedzie sam chcial produkow. Ja bym tak kombinowala ale chyba zaszkodzic nie powinna, zwlaszcza taka granulowana

A tak przy okazji, jakby Wam poxniej bylo potrzeba czegos mocniejszego na laktacje to sa takie kuleczki homeopatyczne - "castangus communis" do nabycia w aptece, bardzo dobrze robia.
Mozna tez podpytac o tabletki na laktacje le nazwy nie znam

Ja nad przewijakiem się zastanawiałam i nie wiedziałam czy kupować taki na łóżeczko, czy matę i na naszym łóżku przewijać... ale tu był jako gratis, więc problem się sam rozwiązał. Najwyżej nie będę go specjalnie używała. Ale wydaje mi się to dość wygodne, bo jest na fajnej wysokości, dość wygodnej dla kręgosłupa. No i bujaczek fajny, kolor taki jak wózek, mąż się śmiał, że do kompletu :-)

kilkolku no ja mam same bawelniane cieniutenkie bo przeciez nie welniena na maj ;-) Tzn u nas spodziewam sie, ze bedzie potrzebna bo maj tu jest sredni ale w PL to zazwyczaj upaly wiec kup jedna cieniutenka w razie W.

ja musze w koncu tą torbe kupic jakas do szpitala no i jeszcze nie dotarla do mnie koszula ciazowa z allegro.AA i klapek pod prysznic tez nie mam.

Łóżeczko musze w koncu poskręcać ale gdzie ja je dam hm? :szok:

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry