• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
my tez bedziemy na styk z lozeczkiem, nie bedzie wiecej miejsca w pokoju, mamy szafe, szafki 2, lozko duze, dojdzie lozeczko i koniec miejsca, a jak jeszcze postawie suszarke zeby suszyc ubrania to juz wogole nie bedzie jak przejsc

kilkolku no ja mam same bawelniane cieniutenkie bo przeciez nie welniena na maj ;-) Tzn u nas spodziewam sie, ze bedzie potrzebna bo maj tu jest sredni ale w PL to zazwyczaj upaly wiec kup jedna cieniutenka w razie W.
takich cienkich kompielowych to mam duzo ale w Polsce z pogod to nic pewnego, teraz takie anomalie sa. Moze byc pogoda "jesienna" a moze i pelnia lata. W zeszlym roku w maju spadl snieg i bylo naprawde chlodno a tydzien poxniej byly ponad 30sto stopniowe upaly. Zasttnawiiam sie czy takiej azurkowej na szydelku czapeczki nie zrobic, a z drugiej strony moze kupic taka typowo letnia z dziurkami. :eek: ciuchy dla Zuzi do szpitala spakowalam wszelakie i pajace i rampersy z krotkim rekawkiem i nogawkami tez. Mam termin na koniec maja to raczej tych upalow sie spodziewam ale polska pogoda jest nieprzewidywalna ostatnio

pieszczoszka jak rozlozysz lozko tu juz bedziesz w nim lezec a nie lazic po mieszkaniu :-)

No dla mnie taka jak nazywacie kapielowa jest normalna i typowo wyjsciowa. Moj Patryk taka mial ubierana w grudniu a na nia 2 kaptury. Innych letnich nie znam, chyba ze te typowo polskie czapeczki z uszami;)
No i mysle, ze nie bedzie pod koniec maja takiej pogody zeby ubierac grubsza jak bawelniana.

a ja sie dzisiaj nie spodziewalam teperatury na minusie sniegu za oknem a mam :-D

z uszmi, nie z uszmi chodzi o takie czapeczki materialowe, jak kapelusik, cieniutkie. Szukam na allegro by Ci pokazac ale jesczez nie ma niestety. One czesto sa powycinane albo azurowe eby przewiewne byly.
Poxniej dziecku jak w wozku, pod parasolka to nie zawse potzrebna ale po poroodzie to rczej z gola glowa nie wystawie, zwlaszcza ze zwykle jest wietrznie

Zawsze chcialam miec dziecko na wiosen, bo sobie myslalam ze problemu z ubieraniem nie bedzie a tu gowno prawda w listopadzie mialam mniejsze problemy, bo wiadomo ze zimno, ehh. Trudno, wyjdzie w praniu. po prstu trzeba sie zaopatrzyc we wszystko :/

No tak, na PO porodzie na pewno moje bedzie chwile jezdzilo w tych bawelnianych.
Tez sie zgadzam co do wariacji na temat ubierania... niewiadomo w co i jak, w grudniu to bylo bardziej logiczne;)

reklama
Ja kilka czapek kupiłam, w tym dwie te bawełniane po kąpielowe i 3-4 letnie bajeranckie.
Pamiętam jednak, że Lence tylko po kąpieli czapki zakładaliśmy, normalnie to łysa leżała;-)
No i na spacer jak mocno wiało to coś jej tam zarzucałam, chociaż sporadycznie, bo gondola głęboka, z daszkiem, więc dziecku nie wieje. W gondoli zawsze temperatura o kilka stopni wyższa jest.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry