• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Kugela ja kupilam za pare euro w Kik-u taki wlasnie podklad i wcisnelam go pod materac bo moj sie rozpina do prania.Widzialam tez podklady od pampers takie do przewijania dzieci i mysle ze te tez by zdaly egzamin

reklama
Suse - za pozno ;-) kupilismy juz w baby for one. Nie mowie, ze majatek ale byl to podklad drozszy niz inne - zalezy to w duzej mierze od rozmiaru :happy: My wzielismy wiekszy, wlasnie bo sie balam tego jezdzenia o ktorym pisze martaik :-)

annte - mam tylko linka po niemiecku a to Ci za wiele chyba nie pomoze :baffled:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny ja mam takie małe pytanie co do przemywania pępka.
Nie wiem czy już było no ale mam nadzieje, że jak było to mi wybaczycie i odpowiednio skierujecie.
Jak rodziłam trzy lata temu to do przemywania pępka używało się spirytusu 70 %. Super się zagoił, szybko odpadł. Niedawno się dowiedziałam, że można jakiś specyfik w aptece kupić i teraz to się stosuje. Ja chętnie bym została przy spirytusie (sprawdzony osobiście) ale nie chce wstydu narobić jak z nim do szpitala pojade. Wiecie coś na temat tego specyfiku?
Dzięki za odpowiedzi

clue ten specyfik to octenisept. Polecam. Ja dla swojego synka go miałam, pępuszek po 7 dniach odpadł. Przydaje się też później na jakieś skaleczenia. Spokojnie wystarczy kupić to najmniejsze opakowanie.
My robiliśmy tak że przy każdej zmianie pieluchy psikaliśmy pępuszek, a co któryś raz dokładnie wycieraliśmy gazikiem w tych brzegach.

clue, mi polozna na szkole rodzenia radzila przemywac wlasnie spirytusem 70% i ja bede tak robic. o octenisept slyszalam opinie ze jest za slaby i ze pepek dlugo sie goi

reklama
Nam przy Lence nie kazali niczym pępka psikać ani smarować, więc zakupione gaziki nasączone spirytusem okazały się zbędne. Ten oscanisept to na oddziale dla dzieci jest używany do odkażania zabawek itp.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry