• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
strasznie duzo to mi mama kupuje co nie pujdzie gdzies to zawsze z czym wraca hehe.
Mam duzą szafe z dostawką na ubranka,buteleczki bezkolkowe,smoczki,pieluszki tetrowe,skarpeteczki,pełno kaftaników,body,spioszki,termometr,pare czapeczek,jeden rozek i narazie tyle;)

Wow to juz sporo :)) Ja w sumie tez cos juz mam, tylko nie wiem co, ale mama M. duzo pokupowala, jak zajade to zobacze, oprocz tego mam pare ciuszkow po Oskarze, ale wiekszosc rozdane i posprzedawane, bo mial byc jedynym dzieciatkiem :)

no napewno bedzie ci łatwiej bo masz najwazniejsze czyli doświadczenie;) no i pewnie buteleczki i tak dalej masz po małym.. Ja ostatnio tez dostałam 3 wielkie wory ubranek od znajomej mamy ale jeszcze nie przeglądałam co tam jest:-D

Nie mam wlasnie nic, jedynie sterylizator i moze kilka ciuszkow, wszystko od wozka po najmniejsze ciuszki porozdawalam i posprzedawalam :// a teraz zaluje :P aa z trzech worow to bedziesz miala co przegladac :) :tak::tak::tak:

A propos butelek to powinno się je wymieniać max co 3 miesiące (dlaczego to nie wiem ale wszędzie tak piszą), więc jak ktoś uzywał na poprzenim dziecku to raczej się nie nadadzą. Ja ma ale nie używane, więc nowych nie kupuję

Ja ani nie sterylizowalam butli/smoczkow,ani nie prasowalam ubranek i pralam w normalnym proszku,a butelek tez nie wymienialam jedynie zmienialam w nich smoczki co jakis czas,ale raczej to byly przejscia z 0 na 5 etc..(ona od urodzenia byla na butelce i L tez bedzie)-bo inaczej musialabym kredyt wziasc ;-) V nigdy nic nie dostala z chorob,chociaz w skrajnosci nie popadalismy(lacznie z codziennym kapaniem dziecka-tez tego nie robilismy i nie robimy :-p).
A z ubrankami tez nie wariowalam,bo w razie czego sie pralo,a w lato schnie szybciej i zle nie jest :-)

reklama
ja wczoraj kupilam sobie dzinsy ciazowe i sukienke na swieta a dzis robilam przeglad swojej szafy. odlozylam na bok te rzeczy, ktorych naprewno nie zaloze przez najblizsze pol roku. ale okazalo sie, ze mam kilka bluzek i tuniczek gdzie jest duzo miejsca na brzuszek wiec juz chyba nie bede nic kupowac. moze ewentualnie jakies eleganckie spodnie bo mam tylko 2 pary ciazowych dzinsow. znalazlam w szafie nawet jedna sukienke, ktora sie nadaje na cala ciaze :-) jest taka plisowana bardzo szeroka z paskiem. i bedzie jak znalazl na wesele na ktore idziemy w styczniu. a poza tym, to w zadnym ubraniu juz nie wygladam dobrze :szok: :-) no, coz... :-)
a dla dzidzi jeszcze nic nie mam, czkam az poznam plec :-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry