• 🌿 Kochane/i życzymy Wam spokojnych, dobrych Świąt Wielkanocnych. Takich bez presji, bez „muszę”, bez porównywania się. Niech to będzie czas choć odrobiny odpoczynku. Życzymy Wam ciepła, bliskości i takich małych momentów, w których można na chwilę odetchnąć i pomyśleć: „jest okej”. I trochę więcej łagodności dla siebie, bo naprawdę robicie bardzo dużo ❤️ 🐣 Ściskamy Was świątecznie zespół babyboom.pl
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Fiore czemu musialabys kredyt wziac jakbys karmila piersia? Czy ja cos zle zrozumialam :rofl2: Ja tez nigdy nie prasowalam ciuszkow, wyparzalam butelki raz na jakis czas a nawet wkladalam do buzi smoczek jak mi spadl na ziemie zanim dalam dziecku :szok: co ponoc jest niedopuszczalne :P I oskar nie mial nigdy w zyciu antybiotyku :-D a kapie go codziennie tylko dlatego ze to uwielbia i sie przyzwyczail juz by pewnie nie zasnal :) Teraz tym bardziej nie bede szalec i napewno kupie mniej jeansow i ubranek, ktore mi sie podobaja a nie zaloze ani raz, a wiecej zwyklych bodow i spioszkow :tak:

reklama
Fiore czemu musialabys kredyt wziac jakbys karmila piersia? Czy ja cos zle zrozumialam :rofl2: Ja tez nigdy nie prasowalam ciuszkow, wyparzalam butelki raz na jakis czas a nawet wkladalam do buzi smoczek jak mi spadl na ziemie zanim dalam dziecku :szok: co ponoc jest niedopuszczalne :P I oskar nie mial nigdy w zyciu antybiotyku :-D a kapie go codziennie tylko dlatego ze to uwielbia i sie przyzwyczail juz by pewnie nie zasnal :) Teraz tym bardziej nie bede szalec i napewno kupie mniej jeansow i ubranek, ktore mi sie podobaja a nie zaloze ani raz, a wiecej zwyklych bodow i spioszkow :tak:

Nie,mam na mysli wymiany butelek-gdybym je wymieniala co 3msc to bym chyba kupe kasy stracilam bo 1 butla kosztuje ok.50zl,a ja uzywalam 3ech na raz.Tez "oblizywalismy smoczek" i nic sie nie stalo.V jeansy zaczela nosic teraz,ale sa z elastanem,a nie "twarde" bo dziecka w czyms takim meczyc byc nie mogla.Albo jakies dopasowane koszulki etc...to nie dla nas.Dziecko musi miec wygode i swobode,a modnisiem/modnisia byc nie musi na codzienne wyjscia.Mamy pare ladnych wyjsciowych rzeczy,ale tylko na okazje i tez wcale nie sa niewygodne.A juz napewno nie bede w przebieranki sie bawila,bo dziecko to nie lalka :-)

Nom dokladnie, ja przy Oskarze pokupowalam duzo jeansow i roznych takich ciuszkow na 0-3 miesiace a prawda taka, ze wcale ich nie zalozylam bo zal mi bylo meczyc dziecka, tym bardziej, ze mial pepuszek jak sie urodzil, ale zanim sie urodzil nie zdawalam sobie sprawy :)

she jaką sukienkę kupiłaś na święta?

taka z motywem zwierzecym :) nie jest typowo ciazowa, ale tak jeszcze z miesiac powinna byc dobra. spodobala mi sie i fajnie brzuszek w niej wyglada. rekawki sa przezroczyste, ale zaloze zakiet lub cos pod spod. jak mi sie uda to zrobie jutro zdjecie i wstawie. pozdrawiam

ramek cyfrowych nie kupowalam wiec nie pomoge. ale myslalam kilka razy, zeby kupic wiec jakbyscie mialy jakies rady to tez chetnie skorzystam

Ostatnia edycja:
jeśli chodzi o jeansy, to faktycznie są niewypałem, ale świetnie wyglądają sztruksowe rybaczki. Barti miał takie mięciutkie z lokomotywą. (mam chyba zdjęcie na profilu) rozpinane w kroku i pasowały do koszuli (też delikatnej a ślicznej). trzeba wszystko wymacać i znajdzie się coś ładnego i wygodnego:)

butelki parzyliśmy tylko miesiąc. kupiliśmy poźniej lovi (wyparzało się je w mikrofali na dosłownie 1,5minuty, do zakrętki wlewało się odrobinę przegotowanej wody, zamykało się butlę i do góry nogami do mikrofali) - super wynalazek - polecam. zmienialiśmy je po około 2-3miesiącach (po prostu robiły się nieprzyjemne, osad z mleka, czy soczku zostawał, a nie myłam ich w płynie przez pierwsze miesiące - sama nie wiem czemu). smoczki do butelek zmienialiśmy co miesiąc, choć były te przeźroczyste (tych ciemnych - nie pamietam jak nazywa się materiał - nie kupowaliśmy nigdy, szybko się zużywają i są paskudne - wg mnie) na mleko kupowaliśmy wodę mineralną, którą oczywiście przegotowywaliśmy w garnku (nie czajniku) i w sumie robiliśmy to do póki Barti pił z butli, czyli rok. smoczek parzyliśmy na początku, poźniej opłukiwaliśmy wodą, a na podwórku soczkiem lub wodą do picia. praliśmy w proszku dla niemowląt, ale płukaliśmy w płynie zwykłym (jedynie jakimś delikatnym), ale to tylko pół roku, poźniej normalnie proszkiem. prasować nie prasowałam, może tylko miesiąc - wykończyłabym się gdybym miała to robić (oczywiście teściowa robiła awantury, że narażam dziecko na bakterię, bo nie prasuje od wew, i zew).

Wczoraj przyszla pierwsza kupiona dzieciowa rzecz - pieluszka wielorazowa typu kieszonka, chcialam zobaczyc jak to wyglada, choc jeszcze nie wiem, czy bede korzystala z takich czy jednorazowek. Jest ladna delikatna i dobrze wykonczona - wrazenie sprawa bardzo dobre :) Daje wam linka - wyglada jak na glownym zdjeciu, motyw swiateczny z reniferem.
Przyjda tez w tym tygodniu dodatkowe staniki dla mnie :) Zamowilam przez net identyczne jak kupilam w sklepie, no prawie - bo rozmiar o jeden mniejszy w obwodzie i o jeden wiekszy w miseczkach.

(oczywiście teściowa robiła awantury, że narażam dziecko na bakterię, bo nie prasuje od wew, i zew).

Kochana Tesciowa :-p Tyle bakterii jest teraz wszedzie,ze i tak i tak sie dziecka nie uchroni.Moja s.p.Babcia kazala nam krolika i psa oddac,bo dziecko bedzie narazone na rozne choroby.No prosze ja was!Dziecko mi sie nie jeden raz dorwalo do psiego ogona i zamienialo ze smoczkiem i nic jej nie jest ;-)
Kilolek my dostalismy w prezencie slubnym ramke foto,Samsunga.Polecam szczerze,zreszta mam wiele rzeczy marki Samsung(aparta foto,ramke,tv-starej daty 15lat i dziala lepiej niz te wszystkie lcd etc...,dvd hm...i suszarke do wlosow i jakies tam rzeczy S)-najlepsza marka ze wszystkich,a dostepna jezeli chodzi o pieniazki.

reklama
Dziewczyny - wczoraj byłam w H&M i na wyprzedażach obkupiłam maluszka, ubranka od 5zł/szt. więc warto zajrzeć, bo H&M ma świetne gatunkowo rzeczy - polecam!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry