• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

reklama
Jeśli chodzi o butelki/smoczki to u nas przy córci świetnie sprawdził się AVENT i teraz też AVENT-u zakupię:tak:
Z doświadczenia wiem, że w pierwszej ciąży szalałam z zakupami i w zasadzie od 8 tygodnia ciąży zakupy robiłam:zawstydzona/y:
Masa prześlicznych ubranek zupełnie się nie przydała, bo na początku najwygodniej było małej i najprościej ją było ubierać w kaftaniki takie w kopertę zakładane i wiązane na kokardkę z boku (absolutnie nic zakładanego przez głowę nie kupujcie), na to zakładaliśmy śpioszki takie zapinane na ramionach i rozpinane w kroku (łatwo zmieniać pieluszkę)a na to jeszcze kaftanik rozpinany. Świetne są pajace na suwak, szybciej się je zapina niż te na zatrzaski. Jeśli na zatrzaski to kupujcie metalowe, bo plastikowe utrudniają prasowanie, ja z rozpędu w maglu kilka ciuszków z plastikowymi zapięciami zniszczyłam:zawstydzona/y:

Jeśli macie jeszcze jakieś pytania to chętnie pomogę:tak:

ja mam kilka ciuszków dla malutkiej kupione bardziej "symbolicznie" i kilka rzeczy które kupiła mi siostra bo nie mogła się powstrzymać zwłaszcza jak usłyszała że ma być dziewczynka:) prawdziwe zakupy planuję po nowym roku tak na spokojnie, za to dziś dzwoniła do mnie teściowa że znalazła u siebie sklep Smyk który będzie likwidowany i są mega wyprzedaże no i wykupiła co się tylko dało bo nie mogła się opanować:-p w święta zobaczę co ciekawego wynalazła:)

Dzis zabieram sie za rozrabianie.Zaczelo sie robic zimno i cos mi sie widzi,ze na dniach zacznie padac snieg,wiec moje legginsy rezygnuja z wychodzenia ;-) Jako,ze mam jedyna pasujaca mi pare spodni ciazowych-sztruksowych kupionych w licpu(tak na wszelki wypadek je kupilam:-p),ktore aktualnie sie susza,to musze miec przynajmniej cos na zmiane.Do wyprzedazy jeszcze miesiac,wiec...dzis wyciagam maszyne,wyciagam stare "ubrania" i jeansy ciut wieksze i zabieram sie za kreowanie spodni ciazowych-poprosze o pomoc mame,a Was o trzymanie kciukow-a tak na marignesie,juz sie boje ze cos zle mi pojdzie bo ogolnie uszylam tylko 2 ubranka dla lalki V i legginsy,spodniczke(juz za male,sa w piwnicy) i 2 polarowe zestawy(bluza+spodnie) dla V,wiec jestem na poczatkach ;-)

Fiore wierzę w Twoje zdolności na pewno spodnie będą super :)
Moje dzisiejsze zakupy:
bluza-smyk.jpgrampers-smyk.jpg Smyk

H&M: 2 body kopertowe + skarpetki
Tesco: kocyk, 3rampersy, 3body

Stokrotka - zakupy super:tak:

Osobiście bluzy i kurtki z kapturem odradzam, u nas się zupełnie nie sprawdziły, a Lenka z 30 kwietnia. W kapturach się gotowała, a jak jej zdjęłam to kaptur plecki ugniatał.

Z tymi kapturami to roznie bywa...mysle ze to zalezy od tego jakie dziecko male jest...moj synek przyszedl na swiat w sierpniu z waga 2600 a ze szpitala mial 2400 wiec im cieplej tym lepiej.Jedna rzecz nie zaszkodzi :o)

reklama
Ta misiowa bluza z kapturkiem jest trochę większa, myślę że będzie na jesień dopiero. Były różne rozmiary, ale stwierdziłam że faktycznie póki co może być ciut za ciepła. Także cierpliwie poczeka swoje w szafie;-)

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry