reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

Ja tez szaleje.
Aga u nas pogoda taka sama wiec sie wypowiem. Kupilam kurtke, buty ocieplane w mothercare (caly czas jej spadaja, musze druga skarpete zalozyc). Jak sie zrobi jeszcze zimniej kupie chyba taki misiowy kombinezon. Kurtka jest niewygodna o tyle, ze musze jej ubierac do niej mnostwo dodatkow (jeansy na rajtki, buty, itd) i ona sie odrze zanim wyjscie jak szalona;)
A kombinezon wkladasz na rajtki czy legginsy i wychodzisz.
Zobacze w Gapie w ten weekend takie typowo misiowe.

Sukienki sa super, ale w zimie niewygodne, chyba ze do kurtki, ale wtedy same rajtki na tylku i kocem albo spiworkiem trzeba przykryc wiec sukienki i tak nie widac ;-))

Jutro przychodzi do nas paczka z USA, zamowilam troche ubran z Carter's, poza tym otwieraja mi H&M jutro pod nosem wiec bede szalec... :-)

reklama
widziałam juz gdzies te butelki, moze i sa fajne ale dla mnie chyba szybciej jest podac normalnie łyzeczka i przede wszystkim nabierasz tyle pokarmu ile chcesz a przy tej nie wiadomo jak mocno leci i jakiej gestosci pokarmy musza byc.
Ciekawe jak z myciem w srodku tej koncówki z dziurka

butelke się naciska bo jest miekka i ilosc wylecianego pokarmu zalezy od tego jak mocno ściśniesz. woda przez dziurkę łatwo przelatuje,wiec nie ma wielkiego problemu z myciem

sa tez do buteleczki lovi łyzeczki z wieksza dziurką

Ostatnia edycja:
z czasem chce sprzedać mój wózek 3w1 i kupić jakas spacerówke bo ta moja na dłuższy dystans nie jest za fajna tz. wyglad i wszystko ogólnie ok ale... ale jest strasznie ciezka i koła ma duze ...

jak juz sprzedam wózek to myslałam o jakiejś spacerówce do 800zł
na razie jeszcze minie troche czasu nim cos kupie bo jest jak jest
ale moze możecie cos polecić ???

interesuje mnie cos nie za ciezkiego z małymi kołami
Wózek Spacerówka EURO-CART LIRA 3 NAJTANIEJ @HIT@ (2604506529) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

albo taki http://allegro.pl/wozki-spacerowe-chicco-echo-spacerowki-i2635855848.html
nawet ciekawy ale nie wiem czy dosc dobry?!

a moze wy macie jakies typy?

Ostatnia edycja:
Dla mnie to bez sensu, bo łyzeczka podaje sie pokarmy gęstsze i mniejsze ilościowo i one sie rozmażą po tej butelce tylko. Kolejny bajer - może ja juz stara jestem i zrzędliwa, ale osobiście denerwuja mnie tego typu wynalazki, które nic nie ułatwiają, nie rozwiązują problemów, nie są zbawienne dla rozwoju dzieci - ich zadaniem jedynym jest wyciągnięcie kasy z rodziców. A rodzice płacą... Nie spotkałam sie jeszcze z żadną grupa społeczną, która z takim zapałem nnie powtarzałaby, że na dziecku oszczędzać nie wolno.

Otóż my jesteśmy żywym przykładem, że wolno, a nawet trzeba. Oboje pracujemy, żyjemy na dobrym poziomie, ale nie mamy zamiaru wychować finansowego szantażysty, a zaczyna się juz w niemowlęctwie, gdzie rodzice sami przed soba usprawiedliwiaja zbędne zakupy.

I to napisałam ja, posiadaczka nocnika z pozytywką... Ale go dostaliśmy w prezencie i nie damy młodemu, tylko puścimy dalej, niech no jakas ciąża w okolicy sie pojawi;))

pieszczoszka ,wózki fajne ,ale takim wózkiem z małymi kółkami w zimę po śniegu nie pojedziesz :no:, po piachu też nie ,z błotem też będzie problem ,a przecież pozimowe roztopy przed nami. To tez musisz wziąć pod uwagę.;-)
ja bym szukała wózka z nieco większymi kółkami,ale twój wybór.:happy2:

Pieszczoszko - a dlaczego chcesz na zimę kupic spacerówke z małymi kołami - w ramach treningu siłowego?;)

Właśnie teraz bedziesz potrzebować duzych kół - i nie będzie lekko, bedziesz pchac po błocie i po sniegu, ale duże koła to własnie ułatwiają. Dużo mocniej sie uchetasz na małych, ale Twój wybór.

My do wiosny zostajemy w naszym zwykłym wózku z rozłozona spacerówką - ma ogromne koła, jest mocno zabudowany, waży chyba pół tony, więc młodego będzie chronił:) Wiosna kupimy spacerówkę dopiero - jakąś tam mamy, ale jest mocno zużyta, więc pojedzie do babci gdzie młody będzie przebywał jak ja bede w pracy.

pieszczoszka polecam wózki mamas&&papas :) ja osobiście jestem zachwycona modelem SOLA i taki też sprawie mojej małej jak będzie dobrze siedzieć.zaletą większości tych wozków jest rozkładanie oparcia to pozycji leżącej;) Nowa sola to koszt 1300zł,ale model np mamas&papas o- zON- 499zł:)

reklama
Do góry