• Przypominam, że dalej nasza forumowa mama potrzebuje Twojej pomocy 💖 Jeśli możesz wpłacić nawet drobną kwotę, to prosimy zrób to Kliknij

reklama

Ciążowo - dzieciowe zakupy:)

a ja sie własnie martwie ze tak samo jak czarny kolor granat takze bedzie sie szybko nagrzewał. wózek mamy czarny i choc bardzo mi sie podoba to dzis wybrałabym inny kolor własnie z uwagi na przegrzewanie, hmm...sama juz nie wiem, moim ulubionym kolorem jest czerwony dlatego tez obstawiam za wisienką, ale wybor jest trudny, wszystkie kolory mi sie podobają:)

reklama
Dziewczynki, chcę zakupić chustę, o taką:) HALTEX DOBRZE OCENIANA CHUSTA ELASTYCZNA 50CM/5M (2022520346) - Aukcje internetowe Allegro słyszałam od koleżanki że całkiem fajna, a niedroga. zastanawiam się tylko nad kolorem:
granatowy- tylko nie wiem czy nie bedzie za bardzo grzała latem
wisienka- tylko nie wiem czy chłopiec nie bedzie w niej dziwnie wyglądał
groszek- tylko pewnie bedzie się szybko brudził
pomozcie mi, najbardziej podoba mi sie wisienka, tylko czy nadaje sie dla chłopca, ratunku:):):)!!!
Jako chustowa mama nie polecam tak taniej chusty, bo z czego ona jest zrobiona, że tylko tyle kosztuje? Podejrzane to.. Poza tym dziecko się będzie pocić a materiał naciągnie i nie będzie dobry dla maluszka.
My mamy chustę w pasy fioletowe, taką: NATI NA PREZENT CHUSTA M+CHUSTA KÓŁKOWA OKAZJA!, (2032322581) - Aukcje internetowe Allegro i bardzo ją polecam, wzięłam większą to mój M. też młodą nosił:-)

Tez uwazam, ze w chuste warto wiecej zainwestowac tak jak i w wozek. Ma sluzyc na jakies 3 lata wiec material i jakos musi byc taki zeby zaraz sie nie powyciagal. A dlaczego ma sie pobrudzic, czym niby? jak sie pobrudzi to w lecie wypierzesz i zaraz bedzie sucha a w zimie to samo bo kaloryfery...
No i wisnia dla chlopca jak najbardziej.

Dziewczynki, chcę zakupić chustę, o taką:) HALTEX DOBRZE OCENIANA CHUSTA ELASTYCZNA 50CM/5M (2022520346) - Aukcje internetowe Allegro słyszałam od koleżanki że całkiem fajna, a niedroga. zastanawiam się tylko nad kolorem:
granatowy- tylko nie wiem czy nie bedzie za bardzo grzała latem
wisienka- tylko nie wiem czy chłopiec nie bedzie w niej dziwnie wyglądał
groszek- tylko pewnie bedzie się szybko brudził
pomozcie mi, najbardziej podoba mi sie wisienka, tylko czy nadaje sie dla chłopca, ratunku:):):)!!!
a nie wolałabyś tkanej chusty wiązanej? Da ci więcej możliwości, bo w elastyu wchodzi w grę tylko jedno wiązanie a i będziesz musiala ją niedlugo odstawić lub wymienić na tkaną, bo elastyki nie nadają się na większe dzieci (cięższe) bo sprężynują. Pentelka ponoć szybciej sprężyniuje niż nati czy jakaś inna z tej pólki

Jako chustowa mama nie polecam tak taniej chusty, bo z czego ona jest zrobiona, że tylko tyle kosztuje? Podejrzane to.. Poza tym dziecko się będzie pocić a materiał naciągnie i nie będzie dobry dla maluszka.
My mamy chustę w pasy fioletowe, taką: NATI NA PREZENT CHUSTA M+CHUSTA KÓŁKOWA OKAZJA!, (2032322581) - Aukcje internetowe Allegro i bardzo ją polecam, wzięłam większą to mój M. też młodą nosił:-)
a z czego sa storcze zrobine,z ę tyyyle kosztują? ze zlota? U nas na listopadzie kilka dziewczyn kupiło i na poczatu były zadowolone. Jak dzieci odrosły wymieniły na lepsze. A jak ktos zaczyna chustowac to moze kupić na początek coś taniego żeby wogóle sie przekonać czy to pokocha.

Ja kocham chusty tkane. Elastyka miałam bardzo dobrego ale nie cierpialam go szczerze. Dobbrze,z e nie byl mja pierwsza chustą, bo bym się zniechęcila. Teraz chcę sobie kupić jeszcze kółkową, tak na szybko zeby była

tez się zastanawiałam nad tym jak dziecko będę ubierała... bo jak faktycznie bedzie tak ciepło

Ja nie mam pojęcia w co ubierać takiego malucha, żeby było dobrze! Jakoś nie ogarniam tych bodów, pajacyków, co kiedy sie ubiera. Śpiochy to wiadomo, że na noc, ale z kaftanikiem czy jak????
Doświadczone mamy, podpowiedzcie jak kompletować ubranka i jak ubierać malucha!!!

no cąły rok przedwiosnie. Jesieni tez nie było

Kilolek, a gdzie Ty mieszkasz, że u Ciebie nie było jesieni??? U nas była piękna polska złota jesień! To była po wiośnie najpiękniejsza pora roku w 2011 r., bo o lecie nie wspomnę :-D
Ja już mam 3 torby ciuszków:) Przeważnie bluzy, sweterki i spodenki:) no i siostra ma mi przywieźć 7 worków ciuszków po swoim synku:) Więc dokupywać będę jak je dostanę:) i jak będzie wiadomo kto tam jest:)
Łóżeczko też chce mi dać, bo Błażejek ma już 2,5 roku i dostanie już normalne łóżeczko do spania. Muszę dokupić tylko pościel, bo materacyk praktycznie nieużywany, bo mały nie chciał w łóżeczku spać. Wolał z rodzicami na dużym łóżku.
A wózek mam już wybrany. Roan Marita- tylko kolor na razie do przemyślenia.

Kurcze, fajnie macie, że możecie liczyć na ciuszki od bliskich. U mnie w rodzinie dzieci się już nie rodzą, a te co są już są raczej nastolatkami, a u R. jeszcze się nie rodzą, więc nie mamy na co liczyć. Ja sama jak na razie kupiłam kilka bodów, ze trzy pajacyki (chyba to są pajacyki :eek:), i śliczną różową oczywiście sukieneczkę. Jak ją upiorę to wstawię zdjęcie. Wszystko w secondhandzie za grosze. W sklepie kupiłam tylko dwie czapeczki i dwie pary niedrapek. Żółte i zielone. Ostatnio wpadły mi w oko śliczne ciuszki w sklepie, ale mam zaczęła mnie strofować, że to za wcześnie, że jeszcze nie. Trochę to chyba zabobony, ale jakoś dla świętego spokoju dałam za wygraną. R. też twierdzi, że jest jeszcze czas, a ja już bym zaszalała. Tylko muszę sobie stworzyć listę co i ile kupić. Tutaj liczę na Waszą pomoc dziewczyny!!!
Wózek już mamy wybrany. xaciti_min.jpgX - lander XA. Kolor nie koniecznie ten, i bez fotelika.

Ja chustową mamą nie jestem ,bo jeszcze chust wtedy nie było ,ale już się dowiadywałam o co chodzi z nimi.
Na pewno powinna być tkana i nie rozciągliwa .Taka też w lato nie poci a w zimie nawet dogrzewa maluszka .
Na BB jest dziewczyna ,która ma dobre i sprawdzone chusty i pewnie od niej wezmę .
Mi się podoba taka:
i ta pewnie będzie na początek ;-)
Chusta kółkowa Storchenwiege Albert :: naturalna mama

annte nie martw się co do nie wiedzy co ubierać itd bo ja też tego do końca jeszcze nie ogarniam;) nawet nie wiem co tak naprawdę muszę dokładnie kupić i ile;) ale na szczęście na zakupy wyprawkowe zabiorę siostrę która jest już mamą i uwielbia takie zakupy więc nie muszę się martwić że o czymś zapomnę czy coś bo ona wśród artykułów dla dzieci czuje się jak ryba w wodzie:tak: bardzo mnie to cieszy bo podejrzewam że sama bym nakupiła wszystkiego za dużo itd

Annte po dwarszawą. Gdzie ta polska złota jesień? Cały zcas bylo zielono. Do tej pory na niektórych drzewach liście są, a gdzie niegdzie nawte pąki można znaleźć.

Na lato to ja polecam chusty z bambusem. Bambus nie dość, ze antybakteryjny to w lato chłodzi, w zime grzeje. Tylko, ze są nieco droższe (ale niewiele). Ale i zwykła bawełniana tez będzie dobra. Byle nei z wełną, bo się dzieciak ugotuje, my też z resztą. Żakardowe też fajnie przepuszczają powietrze.

reklama
Dolaczam sie do Annte. Tez jestem zielona w ciuszkowym temacie. W dodatku w maju bedzie u nas pozna jesien, a potem zima czli powiedzmy dluuuuuga jesien, wietrzna i wilgotna. Myslimy tez o wyjezdzie do Polski na miesiac w sierpniu/wrzesniu, ale byc moze przesuniemy wyjazd na lato nastepnego roku.

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry